Wreszcie jestem szczęśliwym człowiekiem. Wyjechałem z Ostrowca. Wszystko zaczęło się układać. Dobra praca, fajni znajomi, wreszcie poznałem dziewczynę.Uciekajcie stąd. Pozdrawiam z Poznania
Jest takie powiedzenie: "Nie chwal dnia przed zachodem słońca". Radzę zachować umiarkowany spokój, a jednocześnie życzę powodzenia i sukcesów:-)
13.45 a jakie widzisz w Ostrowcu perspektywy do życia zobacz co władze miasta szykują http://www.ostrowiecka.pl/ostrowiec-swietokrzyski/miasto/5317-od-nowego-roku-czyhaj-na-nas-podwyki-w-ostrowcu-bdzie-jeszcze-ciej-ni-obecnie
Pismen, w końcu przyznałeś, że w kraju wszystko idzie w górę, oprócz naszych pensji oczywiście. Czyżby oczka Ci się otwierały?
Ja nic na temat perspektyw nie piszę. Mówię tylko na własnym przykładzie, bo był czas kiedy myślałem, że uchwyciłem srokę za ogon i mi się noga podwinęła, czego oczywiście nie życzę autorowi i wyraźnie napisałem, że życzę powodzenia i szczęścia:-)
Ah ten optymizm po ostrowiecku.
dobrze ze z tej dziury wyjechales tutaj nawet ludzie nie sa przychylni porazkka naprawde.zazadrosc i nienawisc cechuje to miasto.
Życzę Ci powodzenia:)
jak się jest nie udacznikiem i się ogląda na boki ze ktoś da to tak jest. Jak nie masz pracy to znajdź sobie zajęcie byle nie przed kompturem
Gratulujemy trafnych wyborów.
Do autora wątku - a w jakim celu informujesz o tym forumowiczów? To dobrze, że ci się powiodło , znalazłeś swoje miejsce i życzymy ci powodzenia ale piszesz tak, jakbyś nienawidził Ostrowca, jakby to miasto było jakieś przeklęte . Ja rozumiem, że w większym mieście, takim jak Poznań łatwiej można znaleźć pracę ale z twojej wypowiedzi wynika, że również przyjaciół i dziewczyny należy szukać poza Ostrowcem. Piszesz, jakby nikt tu nie mógł być szczęśliwy i jakby tu nie było wartościowych ludzi . Mnie zrobiło sie przykro gdy przeczytałam co piszesz o swoim rodzinnym mieście. Ja przeprowadziłam się do Ostrowca z większego miasta i właśnie tu znalazłam swoje szczęście, męża, pracę i przyjaciół. I żyje tu wiele fajnych, normalnych i szczęśliwych osób. Czy naprawdę tylko osoba z zewnątrz jest w stanie dostrzec w Ostrowcu dobre strony ?
Łostrowiec to miasto wypłukane tui nie ma ludzi młodych, sami starzy zostali, więc jak tu można znależć dziewczynę
Widocznie autor bardzo zakompleksiony, skoro musi dowartościowywać się zakładaniem durnych wątków. Ostrowiec miasto jak każde inne, sama wiele lat mieszkałam w Krakowie i wiodło mi się zarówno tam jak i teraz tu:) W Poznaniu z pewnością nie uciekniesz przed podwyżkami, biedą, brakiem pracy, łysieniem i hemoroidami, czyli problemami jakie miałeś Ty tu- autorze tegoż wątku:) Niemniej jednak życzę pomyślności ! Pozdrowienia !
załozyciel wątku chce sie pochwalić swym sukcesem.Wierzę gościowi,gdyż duże prężne miasto jakim jest Poznań daje zdecydowanie większe szanse na pracę i rozwój człowieka .To samo z Warszawą ,Katowicami ,Wrocławiem napewno łatwiej o prace tam i napewno o dobra pracę też łatwiej czyli mozna żyć normalnie( w Ostrowcu niestety perspektyw pracy brak ) Niezgadzam się z załozycielem tego wątku w sprawie ...SZCZĘSCIA poza granicami naszego miasta.Szczęście lub odwrotność może każdego spotkac w każdym zakątku kuli ziemskiej.Nie zawsze szczęście to pieniądze.
Akurat że znalazłeś dziewczynę, to nie zasługa przeprowadzki. A w dużym mieście można latwiej znaleźć pracę, to pewne. Ale Ostrowiec ma wiele dobrych stron i nie powinieneś go tak hejtować.