Ja nie oddaję bo mdleję jak jestem kłuty.
A powiedzcie mi jak przebiega oddawanie krwi.Ile ściągają jednorazowo , czy ktoś zemdlał?
ja oddaję średnio trzy razy w roku,nigdy nie zemdlałam, a pobierają 450ml, najpierw pobierają na badania i bada cię lekarz, który decyduje czy sie nadajesz, tzn mierzy ciśnienie i obsłuchuje
Po co oddawać lepiej im sprzedaj. Skoro NFZ nas tak szybko umawia na wizyty i jeszcze jest opieszała obsługa w przychodniach i szpitalach łażą jak te święte krowy CO oni Tobie dają za darmo??? więc dlaczego Ty im masz coś dać?
ja chciałam być honorowym dawcą, ale niestety za mało ważę... może kiedyś
Zapłacić- śmieszne !!! A jak tobie kiedyś będzie potrzebna a nie będziesz wstanie wydusić z siebie słowa (np. po wypadku) to TY wtedy im zapłacisz za krew???? Nie sądze więc albo robisz coś dla siebie i innych albo się niewyrażaj. Bo krew oddana przez jednych często ratuje drugim życie.
450 ml, trzeba byc zdrowym i miec ponad 50 kg masy :)
a jak się pali papierosy to też można? ja chętnie bym oddał ale palę i to chyba mnie wyklucza.
A ja pije i pale,to też można?
palenie niema nic do rzeczy.ja pale i oddaje
a co jeśli ma się nadciśnienie tętnicze, niezbyt duże ?
też chciałabym oddawać krew, ale moja waga waha się od 49 do 51 , a podobnież nie można oddawać jeśli nie waży się chociaż 50kg tak tu wyczytałam...