Wszyscy odbiorcy gazu będą od 1 sierpnia rozliczani za ilość zużytej energii, a nie za wykorzystaną objętość gazu - rozliczenia będą dokonywane na podstawie faktycznego zużycia energii wyrażonej w kilowatogodzinach (kWh), a nie jak dotychczas na podstawie dostarczonej objętości gazu (m3) - poinformował prezes Urzędu Regulacji Energetyki (URE) Maciej Bando..
Zapłacisz prawdopodobnie tyle samo, tyle, że nie za m3 a za GJ (gigadżule). Odczytają m3 i w firmie obliczą ile w tej objętości gazu było energii.
Pismen , gdzie ty kupujesz benzynę w jednostkach energii ? Ja podobnie jak większość płacę za litry z dystrybutora .
Ale co to znaczy? Że ile czasu używałam gazu?
Podałem cenę jaką ja płacę za 1000m3 gazu tak jak podają na stronach internetowych. (cała kwota na rachunku podzielona przez ilość m3)
http://bi.gazeta.pl/im/6f/92/b6/z11965039Q,Ceny-Gazpromu-dla-panstw-Europy-w-2011r-.jpg
Pismen, Tobie to chyba słoneczko dzisiaj nieźle przygrzało. Kupowałeś kiedyś benzynę w ogóle dziadku?
zasadniczo to nie.. ale kto bedzie dyktowal warunki jakie cieplo spalania w danym momencie bedzie mial dostarczany gaz? Jesli istnieje mozliwosc manipulacji, zeby wyciagnac od ludzi wiecej to nie sadze, zeby z niej polak nie skorzystal :(
haczyk tkwi w słowie "zasadzniczo" :)
Za litry moze i placisz tylko zaleznie z ktorego dystrybutora to inaczej, bo tam takie dziwne cyferki namalowali.