Gdyby Donald Tusk (57 l.) trzymał się swoich obietnic, to już dawno sam wyrzuciłby się z rządu razem z większością swoich ministrów. Premier obejmując władzę obiecywał, że jego celem jest obniżanie podatków, a każdy kto myśli inaczej, wyleci z jego gabinetu z hukiem. Punkt widzenia zmienia się jednak wraz z punktem siedzenia, a nieporadność w zarządzaniu finansami państwa spowodowała, że rząd Tuska jest tym, który podwyższył podatki najbardziej.
Ja szanuje zmarłych nawet złodzieja Adamowicza
szkoda, że nie jestem pisowcem - może wtedy objęto by mnie programem "rodzina na swoim wg pis"
https://oko.press/rodzina-pis-na-swoim-brat-cioteczny-prezesa-partner-siostry-premiera-ziec-senatora-pracuja-na-panstwowym/
„Przysięgam Polakom, że każdy, kto w moim rządzie zaproponuje podwyżkę podatków, zostanie osobiście przeze mnie wyrzucony” - między innymi dzięki takim obietnicom, którymi nęcono Polaków, szef rządu sprawuje swoją funkcję już ponad 6 lat. Niestety okazuje się, że wszystkie obietnice składane przez Donalda Tuska (57l.) można wsadzić między bajki. Ta o niższych podatkach mogłaby posłużyć za scenariusz dobrej komedii lub kabaretu. Dlaczego? Bo obecny rząd jest tym, który dociska podatkową śrubę najbardziej i drenuje portfele obywateli z zatrważającą regularnością.
https://oko.press/rodzina-pis-na-swoim-brat-cioteczny-prezesa-partner-siostry-premiera-ziec-senatora-pracuja-na-panstwowym/
14:27-PiS też obiecał, że nie będzie podnosił podatków. W dodatku bezczelnie kłamią i aby utrzymać propagandę nowe podatki nazywają przykładowo opłatami. Kolejne samozaoranie trollu.
Od 1 lipca wzrasta VAT na środki do dezynsekcji i deratyzacji z 7 do 22 %. Tak, że zdrożeją usługi np. likwidacji pluskiew, karaluchów, mrówek faraona i gryzoni. Jest to potwierdzona informacja od p. Sławka który dzisiaj wykonywał u mnie tą usługę.
Dziękujemy za dobrą zmianę i następną tarczę antykryzysową.
Dlaczego Duda i rząd nie dziękują płacącym podatki za to ze dzięki nim maja te swoje posadki I rozdają nasze pieniądze
A tu szastają na prawo i lewo tu
70 mln na niepotrzebne karty
105 mln na maseczki, respiratory
Trochę to Torunia trochę do tvp
itd
To za rządu Donalda Tuska wymyślono w samorządach podatek od... deszczu. W niektórych gminach radni nałożyli na podatników daninę nawet kilkudziesięciu groszy za każdy metr kwadratowy dachu. Gminy mają także możliwość pobierania daniny od posiadania psa. Opłata ta może sięgnąć nawet 120 zł rocznie!
14:34-kłamczuszku pisowski podatek od deszczu wprowadzono od 1 stycznia 2018. Przypomnisz mi kto wtedy rządził? Mi się wydaje, że PiS. :)
Skoro podatek od psa jest taki zły, to czemu przez 4,5 roku PiS go nie zlikwidował?
Trochę bieżących przekrętów PiS-u:
1. Morawiecki, czyli bankster przepłaca za akcje repolonizowanego Pekao.
2. Szumowski kupuje bezwartościowe maseczki za 5 mln zł od znajomego instruktora narciarstwa. Cena kilka razy większa.
3. Szumowski kupuje za 200 mln zł ponad 1200 respiratorów. Pieniądze wpłacone na konto handlarza bronią w ciągu zaledwie kilkunastu minut kilka tygodni temu. Respiratorów do tej pory dostarczono ledwie kilkadziesiąt sztuk i to nie tej firmy, co miały być. Cena dwukrotnie przepłacona w obecnych cenach.
4. Kupowanie przepłaconej broni od Trumpa (Polska płaci więcej niż inne kraje) w dodatku brak offsetu.
5. Kupowanie samolotów dla rządu bez żadnego przetargu.
6. Miliard złotych utopione w Ostrołęce. Kto za to odpowie?
7. Stępka w stoczni, a niedługo miał być wodowany pierwszy prom.
8. 2 miliardy na propagandę PiS-u.
9. 70 milionów złotych wyrzucone w błoto prze Sasina i Morawieckiego za druk niepotrzebnych kart wyborczych. Itp., itd....
Platforma była też uważana za partię, która zrobi wszystko, aby zwiększać liczbę przedsiębiorstw zakładanych przez Polaków i zmieniać przepisy na ich korzyść. Niestety, jedyne co PO zwiększyła, to opłaty za prowadzenie firm. Łączne opłaty do ZUS dla każdego przedsiębiorcy wynosiły w 2007 roku 764,51 zł. Teraz każdy z nich musi płacić już 1042,46 zł. Oto cała prawda o rządowych kłamstwach i sposobie na łatanie dziury budżetowej z naszych kieszeni.
14:36-kolejne samozaoranie pisiorka. Wy naprawdę jesteście debilami?
Obecnie wysokość składki ZUS wynosi 1431 złotych. Weź oblicz kto bardziej podniósł składkę. Uwzglednij, że Platforma rządziła 8 lat, a PiS 4,5 roku.
Miłego liczenia. :)
Nic do tych tumanów z PO nie dociera i chca powrotu P-rzestępczej O-rganizacji
Gdyby wybory parlamentarne odbywały się w drugiej połowie czerwca, 44 proc. badanych głosowałoby na Prawo i Sprawiedliwość. To więcej niż cztery kolejne partie razem wzięte. Na Koalicje Obywatelską stawia 24 proc. badanych, 7 proc. poparcia uzyskałaby Lewica, a 6 proc. Konfederacja. Pod progiem wyborczym znalazło się Polskie Stronnictwo Ludowe z wynikiem 4 proc. - wynika z sondażu CBOS.
Czytaj więcej na https://fakty.interia.pl/polska/news-najnowszy-sondaz-partyjny-pis-ma-wiecej-niz-cztery-kolejne-p,nId,4584302#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
14:54-dotrze do Ciebie tumanie z PiS-u, że od 4,5 roku Kaczyński i spółka robią Cię w ch**a? Robią dokladnie to samo co poprzednicy, tylko na większą skalę. I są przy tym wyjątkowo bezczelni.
Jak tam Ci wyszło liczenie skali podwyżek ZUS-u? :)
Pamiętasz obietnice: "dobra zmiana" i "wystarczy nie kraść", które faktycznie okazały się być "dojną zmianą" i "można kraść dużo, ale trza rzucić ochłapy z pańskiego stołu".
Jedna obietnica zostanie na pewno dochowana: "Polska będzie w ruinie".