Puknij się w czoło.Może Ty się ubezpiecz od bezradności.
idąc tym tokiem rozumowania to również piesi powinni płacić OC w końcu też może wpaść na Twój samochodzik, wstać i pójść uśmiechnięty dalej, a lampa do wymiany:(
Wczoraj myslałam, że padnę ze śmiechu, dochodzę do pasów, za mną idzie facet prowadzący rower. Jedzie astra, ja się oczywiście zatrzymałam, bo była bardzo blisko a pan z beretem na siodle heja przez pasy... Astra ledwie wyhamowała. Na miejscu tej osoby pewnie wyszłabym z auta i zbeształa cymbała. Coś w tym jest co piszesz, ale i piesi powodują zagrożenie. Policja powinna zacząć ich karać, bo są ścieżki rowerowe a i tak 20% jedzie ulicą, zjeżdża do środka żeby skręcić. Paranoja. Ostrowiec to w ogóle dziwne miasto. Ja podziwiam i kalectwo kierowców aut, szczególnie kobiety nie potrafią zaparkować, sprawnie wyjechać, tworzą korki a to taka mała mieścina. Przed rondem jak jedzie kobieta z tos to kierunek obowiązkowy, na światłach (lewoskręty) przejedzie jedno, dwa auta bo się gapi zamiast jechać. Jakieś takie wystraszone jeżdżą a p[arkując dwa miejsca jak nic są ich, czasem i trzy jak mąz kupi większe auto.
hahaha ale gamoń!
OC i AC na rower, natychmiast wprowadzić.
Mam kilka zasad jesli chodzi o rowerzystow.
Jako pieszy nigdy nie schodze im z drogi na chodniku, nigdy nie ustepuje miejsca i nigdy nie reaguje na dzwonek.
Jako kierowca wyprzedzam z bezpieczna odlegloscia i nigdy nie hamuję, jak chce przejechac przez pasy, zamiast przeprowadzic rower.
Ostrowieckim "miszczom" kierownicy przypominam o uzywaniu kierunkowskazów, święte krowy jedzie nie sygnalizuje, skręca a później ma pretensje ze dostaje zj...ę.
A ja już kilka razy spotkałam się z sytuacją,że to rowerzyście zajechano drogę. Także nie wiem kogo tu winić za wypadki.
Szanowny Adminie gdzie są wszystkie posty z tego tematu?
Adminie czego kasujesz posty,jesteś stronniczy?