Były już różne formy dzielenia społeczeństwa ale obwodnica w tym miejscu w okresie przedwyborczym.-geniusz strategii podpowiedział to prezydentowi.
Cytując: "Biorąc pod uwagę wyrażenie „północna obwodnica” należy przypuszczać, iż w jej skład oprócz wyżej wymienionej ulicy Rzeczki wejdą także ulice Kraszewskiego, Graniczna, Grzybowa i część ulicy Siennieńskiej"
Troszkę to mało prawdopodobne, żeby ruch z rejonu Boksycki przerzucić tą stroną miasta przez Kolonię i Gutwin. Od Rudki przecież praktycznie w linii prostej prowadzi droga do Samsonowicza.
Chyba bardziej chodzi o połączenie Siennieńskiej z Bałtowską, aby odciążyć ul. Jana Pawła II i dalej Bałtowską od skrzyżowania z Radwana.
Skoro ta obwodnica nic nie zmienia a jedynie przenosi część ruchu z jednych tras na inne, to dla mieszkańców per saldo jest bez znaczenia. Jedni odczują ulgę inni większe obciążenie ruchem. W czym problem?
Czy ci, którym ulży mają pisać z wdzięczności jakieś peany na cześć władzy?
Wystarczy, że zagłosują z wdzięcznością.
Dmuchany temat mobilizujący do nienawiści z tytułu ewentualnej nieokreślonej przyszłości.
Gdy dziennikarze pytają o Radomski układ PIS z kombinowaniem przy autostradzie i sprytnym wykupem nieruchomości, to skompromitowani działacze PIS mówią, że jeszcze nic nie przesądzono - prace trwają.
Przy sandomierskiej ciężko mieszkać okna od ulicy nie można otworzyć bo taki hałas jest ... Pęknięcia ścian odczuwalne drgania podczas przejazdu tira z ładunkiem
Podobna obwodnica to Śliska - Niska TOP, TSA i inne zrobily sobie skrót a nawet PKS się trafi czasem
A Ty co wchodzisz prezydentowi w?????? Ze tak go bronisz? Zgadzam sie z ludzmi bo to glos ludu a nie jednego czlowieka na niewlasciwilym stanowisku!!!
''W sprawie prawdziwej obwodnicy nic się nie dzieje.'' I dziać się szybko nie będzie.Lokalni notable są za niscy przed wojewódzkimi którzy mogą więcej i więcej robia.
Zgadzam się w stu procentach. To niestety bardzo chybiony pomysł. Mieszkam od niedawna w tym regionie, na szczęście kilkaset metrów od planowanej obwodnicy,ale współczuję ludziom którzy kupili tam działki, wybudowali domy za duże pieniądze, a teraz prezydent zafunduje im "obwodnicę " przez środek osiedla domków jednorodzinnych. Co najlepsze wiem doskonale, że plany były już od wielu lat i ci, co je znali już dawno mówili że tam działek lepiej nie kupować, bo jest planowana droga. Szkoda tylko, że to wiedza dostepna tylko dla wybranych.
11:27 - dobrze, że zajrzałem do "poczekalni" - dokładnie to samo miałem napisać. Ale niektórym chodzi o bicie piany - taka mała różnica.
Wybranych znaczy Swoich ?
Jak widzę temat poruszył nie tylko mnie. W tej sprawie napisałem maila do Pana Prezydenta i czekam na odpowiedź. Przed wyborami chciałbym wiedzieć jakie jest jego stanowisko w tej sprawie (i pewnie nie tylko ja). Tak na marginesie to taka informacja w okresie kampanii może być tzw. niedźwiedzią przysługą i w interesie Prezydenta i jego otoczenia powinno być zdecydowanie jej zdementowanie (chyba, że faktycznie popiera takie rozwiązanie). Poprosiłem także dziennikarzy Gazety Ostrowieckiej o rozwinięcie tematu, ponieważ w trakcie rozmowy telefonicznej zaczęli coś przebąkiwać o możliwym przejęzyczeniu w sprawie ruchu ciężarówek. Tak więc sprawa jest bardzo niejasna i uważam, że trzeba ją nagłośnić, aby obojętnie kto zasiądzie na fotelu prezydenta Ostrowca miał świadomość jakie są oczekiwania mieszkańców.
Ciężarówki będą jeździć, bo po to ten ciąg komunikacyjny jest budowany. 2/3 obwodnicy jest zbudowane i teraz obudzili się właściciele działek, których wartość wcześniej nieoczekiwanie wzrosła, a po informacji o ciężarówkach ponownie spadnie, bo nikt nie będzie chciał mieszkać na bagnie w pobliżu ruchliwej drogi. Właściciele działek powinni protestować wcześniej ponieważ teraz zbyt duże nakłady zostały włożone w budowę tych dróg i protesty są mocno spóźnione. O planach budowy obwodnicy północnej mówiono od kilkunastu lat.
W Radomiu układ PIS popiera obwodnicę przez
miasto. Pewnie gdy wygrają w Ostrowcu też będą wspierać takie rozwiązanie.
Ale ludzie lubicie bić pianę. Który kierowca wybierze gorszy, wariant drogi z Boksycki do huty, mając po drodze ronda i światła?
Owszem, pojedzie z Boksycki tą drogą auto w kierunku Sienna i w drugą stronę, żeby ominąć JP II. To chyba logiczne i do tej pory tak było. Też logiczne i rozsądne, jak z kierunku Sienna pojedzie auto nową drogą na Bałtowską, zamiast pchać się na JP II i dalej na hutę i odwrotnie. Czy problem bardziej w drodze, czy w wyborach?
GOŚĆ_G problem polega w Tobie skoro go nie widzisz!!!!! A lizac to Ty mozesz
Jak to w pazdzierniku prezydent nie ma czasu spotkac sie z mieszkancami? I to w takiej sprawie?, podobno zawsze taki wsluchany w głos spoleczenstwa...ja bym cisnáł jeszcze do radnego z tego okregu, mandat jeszcze nie wygasł
Jak to w pazdzierniku prezydent nie ma czasu spotkac sie z mieszkancami? I to w takiej sprawie?, a podobno zawsze taki wsluchany w głos spoleczenstwa...ja bym cisnáł jeszcze do radnego z tego okregu, mandat jeszcze nie wygasł