Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Obrona przed psami

Ilość postów: 105 | Odsłon: 5407 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                        • Odp.: Obrona przed psami

Mój był przygarnięty z ulicy jako kilkuletni pies ale też uważam go za domownika!co do reszty się zgadzam w 100 procentach!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

No pamietajcie tylko ze czlowiek to jednak tez na swoj sposob zwierze i tez nie wiadomo kiedy cos mu odwali i zaatakuje ,malo przykladow macie?? Policjant po ktorym nikt sie nie spodziewal nagle cos w nim peklo i wystrzelal rodzine. Druga sprawa wypadaloby kazdego kto dreczy innych ludzi lub rodzine profilaktycznie usypiac zeby wiecej nie dreczyl nie bil nie znecal sie. Niestety nawet czlowiek z nie wiadomo jak duzym IQ moze zachowac sie jak zwierze ale to tylko odniesienie do argumentu ze pies to tylko zwierze i ze nie wiadomo kiedy mu cos odbije.

ChuckNorris
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 99

Odp.: Obrona przed psami

w tym przypadku pies poczuł sie zagrozony- zazdrośc.Włascicielka psa wykazała się daleko idaca nieopowiedzialnoscią i brakiem wyobrazni.W przypadku gdy pies jest rozpieszczony a w domu nie ma dzieci, pies albo powinien byc zamkniety albo włascicielka nie powinna dotykać się do dziecka.To j uz wedle uznania co tam dla kogo ważniejsze.Ja w świeta mialam gosciz małym dzieckiem a w domu mam małego pupilka , który był podczas całej wizyty zamkniety , inna sprawa ,że dziecko ciagneło ,żeby pójść do psa ale ja byłam nie ugieta, natomiast rodziece dziecięcia włazili tam ale to juz nie moja brocha, robili to na wlasną odpowiedzialność.Na szczescie nic sie nie stało .Co się zaś tyczy teorii głupienia psa na starośc to wiesz co ci powiem?nie ośmieszaj sie, pleciesz totalne totalne bzdury.Tak jak psa wychowałeś takim go miałes na starość.Jeśli pies był zdrowy , zadbany nic takiego nie miało prawa się zdarzyć.Pies na starość potrzebuje spokoju, njachętniej wówczas siedziałby w swoim domu w swoim ulubionym miejscu , drzemał i podjadał -tak wygląda starość psia.Najprawdopodobniej pies był chory, nie wiem może coś go bolało, jakies przewlekły ból ...No ale ty twierdzisz ,że był zdrowy a weterynarz go uspił.Szok!!!!Co to za weterynarz???

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Chyba jednak nie był całkiem zdrowy ,skoro zrobił sie agresywny wobec domowników ,jedynie co napisałem ,ze miał zeby w miare zdrowe jak na swój wiek no i skoro tu sami fachowcy weterynarze ,którzy znaja wszystkie możliwe choroby i zachowania psów to dziękuje za dyskusję i zdrowia wam i waszym pupilom życze i namawiam do czytania ze zrozumieniem wpierw postów adopiero pózniej do ich komentowania

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Dziękujemy i wzajemnie!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 100

i tak na marginesie akurat metody Cezara nwg. mnie nie są godne nasladowania.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 72

Kingo,

Od jakiegos czasu mam ten sam problem, gdy jezdze na rowerze. Mam trasy przez wsie, lasy, pola i zdarzylo sie, ze agresywny pies mi wyskoczyl, a wokol zywej duszy. Przymierzam sie do zakupu takiego oto odstraszacza:

http://www.militaria.pl/safety_first/ultradzwiekowy_odstraszacz_psow_i_kotow_safety_first_dogchaser_led_ii_(977f)_p6230.xml

Waham sie ze wzgledu na cene, nie wiem tez czy jest skuteczny. Moze ktos z forumowiczow sie z tym zetknal?

Gość_KOLA
      Zgłoś
      Odpowiedz

dywon do urzedu miasta niech zleca odlowienie "bandyty"i po sprawie

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 75

ja też chciałam kupic taki odstraszacz, ale poczytałam na necie opinie i chwilowo dałam sobie spokój... podobno pies się raczej dziwi niż boi tego dzwięku... gdyby cena była niższa to można by było się samemu przekonać jak to faktycznie jest z tym odstraszaniem

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 78

KOLA poczytaj komentarze obok produktu i to powinno wystarczyć jako inspiracja do zakupu np gazu pieprzowego a nie badziewia za 100 i to na dodatek nie działajacego na zwierzęta. Gaz stosuje sie w obronie własnej, w przeciwnym wypadku mozesz odpowiadać za znęcanie się nad zwierzeciem. Ale gdy Ciebie ugryzie pies to czeka seria bolesnych zaszczyków a pies dalej bedzie gryzł. Gdzie tu sprawiedliwość?

madcap
        Zgłoś
        Odpowiedz

Chcesz sprawiedliwości to też go ugryz!

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Każdy z Was ma rację! ale z jednym się nie zgadzam-chowasz dziecko a gdy dorośnie też może pobić i co też go uśpić?Ludzie po to mają rozum,że powinni wiedzieć,ze dziecko też nieświadomie dokuczy psu,a pies w obronie ma powiedzieć przepraszam? Pies biegający luzem nigdy bez powodu nie zaatakuje ponieważ jest zależny od człowieka (spróbujcie dać mu jeśc a zobaczycie jego wdzięczność).Ptaki nie atakują a ile ich martwych leży i jaka przyczyna? Złemu człowiekowi wszystko przeszkadza.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 111

psy nie mogą mieć więskzych praw niż ludzie. To że często ludzie ich krzywdzą itp to też nie ma znaczenia bo tego się nie cofnie, a nie oznacza to że teraz te psy mogą bezkarnie atakować ludzi.

Gość_T1000
            Zgłoś
            Odpowiedz

Uwierz mi nie mają większych praw!

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 113

Gaz pieprzowy i ultradźwiękowy odstraszacz psów to dwa najbardziej skuteczne narzędzia do powstrzymania agresywnego psa.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
7 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę