ale jak ktoś ma legalną broń i pies go obszczekuje i poczuję się zagrożony to tez może tej broni użyć i psa przestraszyć lub odstrzelić. Nikt go za to nie skaże.
jak pies na ciebie szczeka to twoje życie jest zagrożone?
Bzdury piszesz!Chłop żywemu nie przepuści!!!
a gdzież są te zdziczałe psy????kto ich widział????
ja też się boję psów biegają bezpańskie psy aż strach
napisz peyycje do urzedu miasta o zakazie posiadania psow w ostrowcu
ps odnosnie psow bezdomnych to powinny byc w schronisku.ludzie zgotowali im taki los,dobroci człowieku!
ludzie ich nie kastrowali, wywozili przed wakacjami do lasu i przywiązywali do drzew, tak to prawda..
Ale czy to oznacza że mogą nas ugryźć, to oznacza że mam się bać?Obrońcom łatwo się mówi,a co ma powiedzieć np.dziecko, które nie wie co zrobić w takiej sytuacji,też ma się odwoływać do moralności naszej? Ludzie , tak nie może byc żeby psy biegały a ludzie się bali. Ja nie mówię że do odstrzału,ale zostawić tak nie można wałęsających się psów, bo może dojść do tragedii. I nie piszcie o straży miejskiej, bo to porażka.Raz zadzwoniłam , idąc właśnie z dziećmi,przyjechali, Pan tupnął na psa i tyle zrobili.A za godzinę pies był z powrotem i taka to pomoc.
jedne uciekaja ,drugie jeszcze bardziej ujadaja i łapia za nogawke ,jesli sie przewrócisz- po tobie,gorzej jesli biega ich cała sfora,wtedy nic nie pomoże .Ten kto uwaza ,ze rozsierdziałego psa mozna odstraszyc tupaniem to gratuluje naiwności i tylko ktoś bezmyślny może uwazac ,ze zdziczałych psów nie ma .Każdy pies moze byc zagrozeniem ,nawet własny.
no fakt , widac znawca psów się odezwał!!!Jeteś laikiem w tych kwestiach o czym swiadcz a bzdurne stwierdzenia w twojej wypowiedzi.Najgorsi są tacy co to g...o wiedza a głos zabierają.Proponuje poczytać poogladać o prawidłowo wychowanych psach.Jeśli właściciel jest idiotą to na pewno psa madrego miał nie będzie.Co się zaś tyczy tych zdziczałych- po raz kolejny pytam gdzie wy widzicie te sfory zdziczałych psów?Kiedy i gdzie ostatnio ktos został pogryziony przez zdziczałego psa???Jeśli zaś chodzi o psy majace włascicieli a biegające luzem zgłaszajcie te fakty, niech zostana ukarani własciciele.Psy a właszcza te które wyrwały się na chwile zza ogrodzenia i smakują wolność w wiekszości reaguja szczekaniem i niepokojem na ludzie wykonujących gwałtowne ruchy a więc biegających, jadacych na rowerze ale z reguły nie atakuja człowieka.
Menka jak słusznie zauważyłaś , z reguły, czyli że są wyjątki, przejdź się w stronę Gutwinu, wielokrotnie widziałam tam wałęsające się psy, nie wiem czy uciekły z domów czy bezpańskie, "nie pytałam ich", a starałam się unikać,czasem, kiedy już muszę tamtędy iść nie myślę o niczym innym, tylko się boję, z której strony wyleci, i to nie jeste śmieszne/.
Bo jakby ludzie mądrzy byli to i psów na ulicach by nie było!
Pisz sobie co chcesz i żebyś nie wiem co pisał nie zgadzam się z Tobą czy mnie kiedyś upierdyli czy nie!(do Człowiek)!!!!