wiadomo że psiarze to w większości bolszewicy i z nimi nie porozmawia się normalnie. Zaraz psychopata itp. Ale upieram się że psy są zagrożeniem. Dużo jest agresywnych w ostrowcu. często są bez smyczy puszczane nawet na placach zabaw-i to groźne amstafy itp. Żadne gwizdki itp nie pomogą. Potrzebne coś skutecznego. Zwykła broń lub gaz to już coś.
On biedaczek nie zna pojecia "bolszewik" zostawmy biedaczka :)
Problem psow to nie zawsze ich byly wlasciciel. Psy sie mnoza jako juz bezpanskie ;) tym bardziej ze jako bezpanskie moga stworzyc wiecej krzyzowek :) tak zapytam tylko czy przykazanie nie zabijaj odnosi sie tylko do ludzi czy pies juz nie jest stworzeniem bozym ?? ;) idac dalej uprzedze pytania i zarzuty , zdarzylo mi sie ze pogryzl mnie pies dosc mocno jednak bez szczegolnych sladow ani szarpanych ran , tak samo moj pierwszy pies rzucil sie .a babcie . Wiec przypadki ataku psow mam odfajkowane.Problem w tym ze czlowiek jest wiekszym bydleciem (nie ublizajac bydlu ) niz ten pies bo pies nie zaatakuje bo ma chec bo ma takie widzimisie tylko instynktownie w przypadku gdy wyczuje zagrozenie ( ktorego de facto my nie mozemy pojac ) psy sa padlinozercami , nie drapieznymi lowcami jak koty np i nie sa agresywne z natury :) wspominacie o uspieniu takich szwendaacych sie psiurkow. I znowy pytanie do przeciwnikow eutanazji, czy mozna sie bawic w Boga i tak normalnie odbierac temu stworzeniu zycie ?? Powiecie ze nie ma warunkow na chowanie psiurka jednak. To samo powie rodzina czlowieka ktory jest tzw warzywem. Aha na bezpanskie psy zazwyczaj dziala nieokazywanie strachu i ukazanie wyzszosci nawet wyszczerzenie zebow :) pies poszczeka poszczeka ale zazwyczaj zostawi wiekszego przeciwnika :) a jak nie to gaz :) nastepnym razem nie fiknie do czlekoksztaltnego :p
obrońców piesków zapraszam w okolice fabryki domów wczesnym wieczorem lub rano to zobaczymy co napiszą
Bezpańskie psy zgłasza się do Urzędu Miasta pod numerem telefonu 2672183, w dni wolne do Straży Miejskiej tel. 968 lub 2672206, wszystkie informacje są podane na stronie Urzędu Miasta.
Psy biegające bez nadzoru powinno się łapać i USYPIAĆ. Bezwarunkowo usypiać.
pyzio jesteś naprawdę bardzo inteligentny...skoro widzisz problem to zgłoś a nie wysługujesz się innymi!!!
Gdzie jest fabryka domów?
tez trochę biegam i potwierdzam ze istnieje problem niepilnowanych psów które często wybiegają z posesji i atakują. Raz musiałem się ratowac ucieczką na płot. Rozciąłem sobie nogę. Wezwałem policję, powiedziałem z której posesji wybiegł pies. Gosciu przyznal się do psa ale nie chciał przyjac 200zł mandatu a wiec wezwanie na komisariat i mialo byc skierowanie sprawy do sadu. Do rozprawy na szczescie nie doszlo bo przez weekend gosc doszedl do rozumu i stwierdzil ze zle zrobil nie pilnujac wlasciewie swojego czworonoga i przyjal ten mandat
No i prawidłowa reakcja w takich sytuacjach powinno się powiadamiać odpowiednie służby a nie uciekać się do samosądów i nawoływać do przemocy poprzez forum!
pmpp niby dobra reakcja ale to nic nie zmieni i mogłeś mieć gorsze obrażenia. Ja też jestem za odstrzałem kontrolowanym. Popieram.
Rany o czym wy piszecie?odstrzał kontrolowany?a co my w dziczy żyjemy czy w cywilizowanym kraju?przerażacie mnie gorzej niż te całe stada agresywnych psów razem wzięte...pomysły rodem z westernów!