Czekaj jak ciebie pies pogryzie to sama zaczniesz strzelać ! Już nie jedna ofiara została pogryziona przez psa. Trzeba kopnąć w nos gdy będzie chciał ugryźć - nie trzeba pistoleta a jednego kundla mniej !!! Bo prawdziwy właściciel i opiekun nie wychowuje psa na gryzonia ! i nie wypuszcza psa na ulice !
Tak zapewne zacznę strzelać ale śmiechem z Twoich wpisów!
Natomiast każde zwierze może Ciebie ugryźć, a w pewnych okolicznościach nawet zjeść? Weź się zastanów. Każdy ma prawo do obrony. A Ty pewnie nigdy nie zostałaś pogryziona przez jednego lub sforę wałęsających się psów, czego Ci nie życzę. To co się u nas dzieje na ulicach to jeden wielki skandal. Psy nie są od tego ,żeby ganiać ludzi, którzy chcą sobie pobiegać -nie uważasz?
Czyli widząc psa mam uciekać na drzewo albo go zabić żeby mnie nie zjadł?Uważam że masz fobie!gościu judoko
Dlaczego zaraz zabić. Piszę o atakujących psach. Nie wszystkie atakują biegających. Natomiast pies bez kagańca biegający w sforze nie budzi mojego zaufania, fobią bym tego nie nazwał. Gaz pieprzowy doskonale nadaje się do utemperowania takiego agresora.
No właśnie tego wątek się tyczy zabijania!a dokładnie jak to założyciel wątku ujął "odstrzelenia kundla"
@mruwa dobrze piszę kup sobie gaz ,znajomy stosował petardy ew spraw sobie większego psa .
Psu się krzywda nie stanie a na drugi raz się zastanowi przed atakiem ,są jeszcze specjalne gwizdki ale nie wiem na ile nadadzą się do odstraszania .
Dokładnie. Nie strzelaj od razu, najpierw traktuj gazem.
Gorzej jak mu właściciel nakopie...
Właściciel to może sobie składać kasę za brak nadzoru nad zwierzakiem ,kolegium mało nie kosztuję ,a że najczęściej tacy opiekunowie nie szczepią swoich pupili a koszty rosną lawinowo .
Niedaleko Ostrowca parę lat temu psy zagryzły kobietę wygryzły jej oznaki kobiecości ,sprawa nie była nagłaśniana w mediach bo facet miał kasę .
Jeszcze lepiej wyglądały zdjęcia zagryzionego faceta który wczołgał się pod siatkę jak uciekał ale nie udało mi się przejść z powodu wykrwawienia ,psy zjadły wszystko do kości co zostało po ich stronie siatki zdjęcia były swego czasu w SE .
To niech psa pilnuje bo on właścicielowi też może nakopać że psa nie pilnuje
Musisz mu kły pokazac, w ten sposób zrozumie kto tu rządzi. Ewentualnie, jak będziesz biegał, to obsikaj trasę ;)
Ale co drugi raz goni Cię ten sam czy za każdym razem inny?:)
Problem bezpańskich psów jest poważny, czasem wesoło jest uciekać przed jakimś pokaszlującym kundelkiem ale w zeszłym roku goniła mnie zgraja zdziczałych psów z mieszańcem amstaffa na czele, od tamtej pory nie wsiadam na rower bez dwóch puszek gazu pieprzowego. Mówicie że jest wam do śmiechu? a autor wątku to psychopata i sadysta? A gdyby bezpański pies( pies bez opieki) pogryzł/zagryzł kogoś wam bliskiego? hmm? Widzę że jest tu mocna grupa tzw. Animalsów... więc trzeba uważać na słowa, problemem jest to że psy nie maja czipów więc ciężko od psa dowiedzieć się kto go porzucił... ustawa o ochronie zwierząt uznaje porzucenie zwierzęcia, a w szczególności psa lub kota, przez właściciela bądź przez inną osobę, pod której opieką zwierzę pozostaje, za znęcanie się nad zwierzęciem. Jest to przestępstwo zagrożone karą grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do roku. Na ta chwile najrozsądniej byłoby wyłapać wszystkie bezpańskie psy - znaleźć im nowe domy i zaczipować, a tym którym nie uda się znaleźć domu można by zafundować podróż do psiego nieba poprzez bezbolesne uśpienie. Bo jakiś porządek powinien być.
Ale odpowiedz sobie na pytanie skąd się biorą te bezpańskie psy!wszystko sprowadza się do ludzi i ich nieodpowiedzialnego zachowania!dziś wyłapiesz kilka psów do schroniska a jutro pojawi się na ich miejsce trzy razy tyle...dopóki nasza mentalność się nie zmieni to nic nie pomoże...a w szczególności latanie z gazem...