Witam czy któras z mam miała taki problem u swoich pociech szukam dobrego specjalisty lekarza i rehabilitanta bo na fundusz to takie kolejki do 18 grudnia .Maluszek po wizycie u pediatry tak został zdiagnozowany .Lekarka ciagnąc go za raczki nie podniósł główki tylko została na przewijaku i powiedziała ze jest wiotki pomóżcie ...
najpierw skonsultuj u innego lekarza. Odruchy pewnie miał sprawdzane zaraz po urodzeniu. Masuj zawsze po kąpieli od stóp do głów, nóżki, kark, plecki, nacierając oliwką bambino. Dawniej nie diagnozowano ''złego napięcia mięśniowego''. Teraz co chwile dziecko na coś bardzo chore i rehabilitacja za kilkaset zł miesięcznie. Układaj malucha na brzuszku, niech dźwiga główkę.
dziekuje za odpowiedz
jeśli dobry lekarz od napięcia i w ogóle rehabilitacji dzieci to dr Kiebzak w Kielcach-naprawdę polecam
Mój syn miał problem ze wzmożonym napięciem, polecam dr Kluk w Sandomierzu, złota kobieta, jeśli problem nie jest duży to pokaże jak samemu ćwiczyć dziecko i po kilku tygodniach będzie po wszystkim, powodzenia
a czy mogę zapytać jakie miał objawy synek dziekuje na pewno w poniedziałek zadzwonię i się umówimy na wizyte
Wyginal się do tyłu, płakał strasznie, nie chciał jeść- zaczynał i nagle się napinał, zaczynał płakać i tak z pół godziny, mocno ulewał, prężył nóżki, od położnej i lekarki słyszałam że tak bywa, że ma kolki, że boli brzuch, sama poszłam z dzieckiem do rehabilitantki bo lekarka nie chciała wypisać skierowania bo twierdziła ze ona nic nie widzi, a rehabilitanci przesadzają... Juz po dwóch godzinach ćwiczeń widziałam poprawę u dziecka, a tak męczyłam się i dziecko 4 miesiące, a wystarczyło tak niewiele
Miałam podobną sytuację z córką dlatego też polecam dr Kiebzaka ze Szpitala Dziecięcego w Kielcach
Można poszukac w necie filmików z Panem Zawitkowskim. Często udziela wywiadów w telewizjach śniadaniowych. Człowiek jest rehabilitantem dziecięcym i uczy rodziców jak samodzielnie w domu, przy pomocy tylko zabiegów pielęgnacyjnych /nie medycznych czy stricte rehabilitacyjnych/ poprawić funkcjonowanie dziecka.
Naprawdę można wiele zrobić samemu poprawnie dziecko nosząc, układając, przewijając, kąpiąc itd.
pani dr kurian z ostrowca
nie martw sie zapisz dziecko do jakijs rehabilitantki i bedzie ok, my tez mielismy to samo, nam pomogla pan masazystka Król polecam
Całować, przytulać, głaskać, masować, dotykać, dotykać i jeszcze raz dotykać. no a specjalista swoja drogą, nie zaszkodzi.