Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 94

Odp.: Obiecanki PiS-u - już się zaczyna. Tymczasowa rezygnacja z 500 zł na dziecko

Krytykując pis, że nie spełni obietnicy, którą wcześniej krytykowałeś, pokazujesz bardzo dobitnie, że z logiką to się spotkałeś najwyżej w formie definicji słownikowej...

Wy nie krytykujecie, że obiecali coś pod publiczkę. Póki co to widzę krytykę, że nie spełnią wcześniej krytykowanych obietnic. A jakby tego było mało, to jednocześnie krytykujecie w ten sposób po, ponieważ to właśnie po pozostawiło blisko 60mld deficytu w budżecie blokując możliwość spełnienia tych obietnic... :)

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Obiecanki PiS-u - już się zaczyna. Tymczasowa rezygnacja z 500 zł na dziecko

Co za Bzdura pomyśl troszkę.

Ja krytykuje obecnie zagrania pod publiczkę, populistyczne zachowanie, obiecywanie czegoś z czego później się nie wywiązujesz. Obiecywanie wszystkim wszystko, aby się tylko do władzy dopchać. To mój drogi ja krytykuję, krytykowałem i jak widać miałem absolutną rację.

Oczywiście że jestem dalej za tym, aby nie nakładać kolejnych podatków na wszystkich, po to aby prowadzić rozdawnictwo w postaci 500zł na dzieci. Nie jesteśmy bogatym krajem arabskim co to ze sprzedaży ropy ludziom domy rozdaje. Jesteśmy Polską w której PIS chce z moich także podatków prowadzić rozdawnictwo, tylko po to aby wygrać wybory! TO jest prawica? To jest lewica...

Tak jak to mówiłem przed wyborami PIS nie będzie w stanie spełnić obiecanek wszystkich, bo to kosztuje miliardy, same dzieci 22 miliardy z czego z podatku na markety możemy uzyskać tylko 3 miliardy.

PIS obiecuje, mówi że ma na to pieniądze, ludzie głosują a oni twierdzą, że może w 2017 się uda. No ludzie? Jak naiwni jesteście?

Będę PIS rozliczał z każdej obiecanki i pokazywał jak ludzi w bambuko zrobili... Bo to głównie na obiecanki ludzie głosowali, byli naiwni chcieli mieć to 500zł chociaż. Gdyby nie to PIS nie miałby większości to jest jasne. Także krytykuje i program ich i to jak nie potrafią go wcielić w życie, to jest podwójne nieudacznictwo...

JohnyCash
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Obiecanki PiS-u - już się zaczyna. Tymczasowa rezygnacja z 500 zł na dziecko

Wszyscy dobrze widzą co napisałeś - krytykujesz to, że wycofali się z obietnicy, którą krytykowałeś. I jak bardzo byś nie zmanipulował swojej wypowiedzi, nie zmienisz jej sensu...

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

JohnyCash pewnie chodzi o to, że PiS nawet dobrze kłamać nie umie.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 108

Odp.: Obiecanki PiS-u - już się zaczyna. Tymczasowa rezygnacja z 500 zł na dziecko

Napiszę ci tak prosto abyś zrozumiał:

Krytykowałem 500zł na dzieci i nadal krytykuje, krytykuje to, że PIS nie potrafi się wywiązać z tej obietnicy i nadal będę to krytykował.

Rozumiesz już?

To że to była populistyczna, bezsensowna obietnica, złożona po to aby dorwać się do władzy, nie zmienia faktu, że oszukali ludzi skoro nie potrafią się z niej wywiązać.

Po prostu miałem rację, nie potrafią znaleźć teraz pieniędzy na swoje obiecanki to powinni zrezygnować z władzy, która zdobyli składając je. Wystartować jeszcze raz z realnym programem, a nie składaniem obietnic bez pokrycia!

I jak znowu będą składać obietnice bez pokrycia, nierealne, to znów je będę krytykował!

JohnyCash
                Zgłoś
                Odpowiedz

Nie interesuje mnie czy wiedzieli czy nie wiedzieli, bo ja na nich nie głosowałem. Człowiek myślący wie co jest populizmem. Ja piszę o fakcie jakim jest to co napisałeś... I dodam jeszcze do tego taki jeden fakt, że za deficyt odpowiedzialna jest po, a nie pis...

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 126

Szkoda że tak platformy nie rozliczałeś ;) Póki co to jeszcze nawet rząd nie powstał a Ty już chcesz ich rozliczać. Śmieszny i żałosny jesteś człowieczku. Spełnił się Twój koszmar i nie możesz się z tym pogodzić więc jątrzysz dalej. PIS będzie sukcesywnie spełniał to, co obiecał, z niczego się nie wycofują. Wiadomym jest jednak fakt, że wszystkiego nie da się zrobić od razu. Za cztery lata każdy będzie ich rozliczał, nie tylko Ty bo na tym polega demokracja. Myślę jednak że to rozliczenie będzie pozytywne.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

No ale ludzie głosujący na po chcą wszystkiego natychmiast, bo przecież po swoje obietnice realizowała od razu po ich ogłoszeniu...

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Nikt od nich nie oczekuje, że na drugi dzień po wyborach ludzie dostaną już 500zł.

Problem w tym, że to było ich sztandarowe hasło i Dudy i PISu, coś co mieli wprowadzić jako pierwsze. W debatach klepali jak to już pieniądze są, ustawa jest już gotowa etc Także to miało być coś co wprowadzą jako pierwsze. Jednakże na drugi dzień po wyborach oświadczenie że to 500zł ma poczekać CO NAJMNIEJ DO 2017. Także co jest grane? Dlaczego nie powiedzieli o tym wcześniej, doskonale znali sytuacje, chyba że myślicie że nagle dzień po wyborach się dowiedzieli jak to wygląda i muszą odłożyć sprawę. Oj naiwni ludzie, naiwni...

Wychodzi na to że na wyborach trzeba jak najwięcej obiecywać, najlepiej to wymyślić dodatek 1000zł dla każdego do pensji - a czemu nie, a dzień po wyborach stwierdzić, a że może to będzie rok później, się zobaczy... Ludzie naiwnie uwierzyli że są ustawy, są już pieniądze. No ale takich mamy wyborców w kraju, kiedyś wybierali ludzi z bigbrothera, Lepera etc teraz jest Liroy... śmiechu warte... Później ludzie nie marudzić skoro takich sobie wybieracie do rządzenia. Byli mądrzy ludzie z realnym programem, to wybraliście tych którzy wam jak najwięcej obiecali...

JohnyCash
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Obiecali też "uszczelnienie systemu podatkowego". Zus tonie, obietnice trzeba jakoś sfinansować, więc są dwie drogi:

- zabierzemy więcej Polakom

- weźmiemy kredytów od groma

Głównym sposobem na zasilanie państwowej kasy jest 50 mld z likwidacji nadużyć VAT. Czyli rozwiązanie od ręki problemu, z jakim państwa zachodnie borykają się od lat. Jeśli to zrobią, pójdę na kolanach do Częstochowy, bo to będzie znaczyło, że mamy najlepszy rząd w Europie. Bardziej jednak prawdopodobne, że polegną i pójdę na kolanach do urzędu pracy, bo moja firma zostanie zabita podatkami.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

errata Głównym sposobem PIS na zasilanie państwowej kasy.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 144

Jako pierwsze to mieli obniżyć wiek emerytalny oraz cofnąć ustawę o sześciolatkach. Myślę, że to zrobią bez żadnego problemu. Ty nadal nie rozumiesz, że PIS wygrał nie dlatego że obiecał te 500 zł tylko dlatego że ludzie mieli dość aroganckiej platformy. Z tą swoją krytyką wstrzymaj się chociaż do końca roku, bo póki co jesteś osobą nieobiektywną.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 145

Może pochwalisz się na kogo Ty głosowałeś? Krytykujesz ludzi za ich wybory? Żałosny jesteś. Każdy miał swój głos i mógł z nim zrobić co mu się podoba. Ludzie dobrze wybrali. Ty jak widać nie potrafisz się z tym pogodzić. Podobnie jak pan Stonoga, który naubliżał ludziom na facebooku bo go nie wybrali. Tym samym pokazał że jednak słusznie postąpili.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

dżony głosował na spis treści

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 157

Krytykowanie głosujących na PO - dobrze.

Krytykowanie głosujących na PIS - źle i żałośnie.

Nie powiem, że nie przywykłem. Po prostu szkoda mi Polski i mam prawo wyrazić swój żal, że skręciliśmy z drogi dynamicznie rozwijającego się kraju na wiejską ścieżkę, na której tłoczą się kraje byłego bloku wschodniego. Emocje wielu przysłoniły rozsądek, skoro najważniejsze dla nich, by rząd nie był arogancki tylko dużo obiecywał i mówił, że będzie dobrze. Cóż, pozostaje teraz bezczynnie czekać na Macierewicza jako ministra obrony i prof. Pawłowicz jako minister edukacji oraz szefowej rady języka polskiego. I bądźcie spokojni, już nie poczytacie o aferach w gazetach. Nie dlatego, że ich nie będzie.

Nikt nie odważy się o nich pisać.

Jak już pisałem wyżej - chciałbym się mylić, ale niestety zawsze mam rację. Miłego przebudzenia za pół roku.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 131

Platforma doskonale rządziła przez 2 kadencje pomimo tego, że musiała zmagać się z interesami PSLu i nagonce urządzanej non stop przez zależne od pewnej partyjki media rozsiewające stale nieprawdziwe informacje

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Te wszystkie afery to nieprawdziwe informacje? Interesy pslu? To po co sobie takiego koalicjanta wzięli, że musieli o ich interesy dbać zamiast o interesy obywateli? Media, które "urządzały nagonkę" na po to media zależne od "pewnej partii", a media, które urządzały nagonkę na opozycję to media niezależne? hahahaha... Szkoda mi tak zmanipulowanych osób...

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
35 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
"Ilando" Grzegorz Drogosz
Branża: Komputery
Dodaj firmę