Kasandra66, z czego stworzą to się okaże. Śmieszne jest to, że osoby takie jak Ty krytykują rząd, który jeszcze nie zdążył nawet powstać. PO przez osiem lat nie zrealizowało swoich obietnic a chcielibyście aby PIS zrobił to dzień po wyborach? No żałośni jesteście. Śmieszni też.
Skoro już dzień po wyborach PIS wykręca się ze swoich obiecanek, to jest to bardzo śmieszne. Szczególnie dla tych rodzin co głosując na PIS oczekiwali że dostaną te pieniążki, teraz mówią o tym że trzeba odłożyć co najmniej do 2017. Było to powiedzieć 3 dni temu, a by ludzie na nich nie zagłosowali.
Obiecują wszystkim wszystko aby dopchać się do władzy, to co się teraz dziwią...
Przypominam jak PIS klepał że pieniądze są, że trzeba tylko dobrze rozdzielać! Przypominam jak mówił że mają ustawy i ekspertów, że jest bilion 400miliardów to gdzie ta kasa? Z marketów będzie tylko 3 miliardy rocznie potrzeba jest 22miliardy co by tylko tą jedną obiecankę spełnić!
Myślisz, że po zrealizowałoby swoje obietnice w ciągu najbliższego roku? Historia pokazała, że nie zrealizowaliby ich nawet przez kolejnych 8 lat.
Śmieszą mnie takie wypowiedzi, krytykujące pis za ich obietnice, które są nierealne do spełnienia, masowo produkowane przez osoby głosujące na równie populistyczny program po. Żenujące jest po prostu to, że ludźmi jest tak łatwo manipulować, a później krajem rządzą partie, które tylko obiecują... Chcecie zmian, a wszyscy głosujecie jak idioci na tych samych ludzi w kółko. I nie ważne czy wygra po czy pis - nic się nie zmieni! Jedni krytykują po inni krytykują pis, a później idą i głosują na tych, których najbardziej się krytykuje i którzy już pokazali, że nie warto na nich głosować. Chcecie zmian na lepsze to trzeba było myśleć w niedzielę, a nie teraz krytykować się na wzajem...
Jeśli będzie trzeba dodrukować, to tylko dlatego, że odziedziczą po PO blisko 60mld zł deficytu budżetowego, co jest niemal rekordem po 1989 roku... Ostatnio rekord padł 3 lata temu...
@kasandra66 a z czego rząd PO chciał nam podnieść pensje ?
A to rząd cię zatrudnia czy pracodawca?
Tym bardziej, odpowiedz na pytanie... Z czego i w jaki sposób chciał nam podnieść pensje rząd, który nas nie zatrudnia?
Chciał ustawowo zapisać najniższą stawkę godzinową , kapewu?
Jako wyborca PIS'u czuję się rewelacyjnie. Głosowałem na nich nie z powodu obietnic a żeby utrzeć nosa platformie, której przedstawiciele stali się butni i aroganccy. Udało się ich za to ukarać ;) Myślę, że PIS będzie bardzo dobrze rządził. Nie siej propagandy JohnyCash. Już jest po wyborach ;) Hello.
I bardzo dobrze, że nie dadzą tych 500zł. To wyrzucanie kasy. Niech każdy zadba o własne dzieci a Pis niech sprząta ten bałagan po PO.
Ja dalej czekam na 3 mln mieszkań od PIS. Nie zapomniałem, tłumaczyli się, że nie mieli większości, więc nie mogli ich wybudować. Teraz mogą. Gdzie nasze 3 mln mieszkań ?
Złodzieje!!!! Dzień po wyborach, a oni nie spełnili jeszcze swoich obietnic! Powinni uczynić to już dawno! Mieliście rację dżony kaszandry i inne takie, że to tylko populistyczna gadka! Minął dzień od wyborów, a tu ani mieszkań, ani 500 zł, ani innych spełnionych obietnic
10:09 i właśnie, ja chcę mieszkanie dziś, tu i teraz i 500zł na dziecko i babkę. A co. Po to dopiero nam pomogło w życiu i rady madre dawali, żeby wyjeżdżać bo Polska nie dla Polaków. Żałuję, ze przez jakiegoś kesza dżona i kaszanę zagłosowałam na PIS. Chciałam im zrobić na złość a mogłam mieć 60gr za komentarz. Polak mądry po szkodzie.
No tak gościu Boom. JA też czekam: na zarobki takie jak w UE, na powrót polaków z emigracji, na rozliczenie 400 afer, wciąż czekam na lepsze życie bo na razie lepiej sie żyje Tuskowi i jego świcie. Czekam i czekam. Wybrałeś mi 8 lat temu peowców wbrew mej woli. Położyłem uszy po sobie i przez 8 lat czekałem. Po ośmiu latach przybyło 500mld zł długu, Polska stała się pollandem niemieckim i sterowana jest przez Bruskelę do spółki z merkel. Jednak doczekałem się na sprawiedliwość, ci co spali 4 lata temu obudzili się wreszcie i pokazali gest Kozakiewicza platformie. Szkoda że zmarnowano te ostatnie 4 lata i przez to zmarnowano olbrzymią ilość pieniędzy. Zastanów się teraz na głupotą swojej wypowiedzi. 3mln mieszkań to był jeden z elementów programu Pis-u, to 2006-7 rok. Potem rządziła PO. Te mieszkania zostały przeżarte, roztrwonione na durne referenda, na durne stadiony itp itd. Pamiętam jak Plusk mówił o redukcji urzędników. Za jego rządów kadra urzędnicza wzrosła o 70 000 osób. Pomnóż to razy powiedzmy 2500 miesiecznie x 12 miesięcy. Zobacz co zrobiła twoja PO. Teraz polska może budować lepianki bo nawet Komorowski wydoił kasę przeznaczoną na kancelarię prezydenta i chyba mu brakło bo jeszcze zajumał różne sprzęty. Odbudowa tego co zniszczyło PO potrwa lata. A Kopacz mówiła : jaką piękną mamy Polskę , 2500 Orlików (potrzebnych jak kij do ...) jaki mamy piękny stadion (w Warszawie) .
To weź się chłopie w końcu do roboty, bo od tego samego czekania i czekania, to Ci nic nie przybędzie! Będziesz bardzo zaskoczony za 4 lata że Twoja sytuacja się nie zmieniła. Jak przez ostatnie 8 lat nie potrafiłeś nic z sobą zrobić to nie wróżę Ci nic dobrego na przyszłość.
No tak, wybudują Ci już po jednym dniu od wygrania wyborów. Retoryka lemingów jest bardzo zabawna, naprawdę. Gościu Boom, daj im trochę czasu. Przynajmniej jedną kadencję.
Spokojnie - dadzą te 500zł/dziecko tylko będzie to zapisane w budżecie na 2020 rok a to dlatego, że w 2019 będą kolejne wybory. Wtedy będą mieć pewność, że ich nie wygrają, dlatego rozpiszą żeby kolejny nowy rząd, który rozpocznie urzędowanie miał problem z budżetem. Wina Tuska.
10:23 w 2019 to reszta ludzi z PO pewnie wyleci a wejdą nowi, tacy jak dziś KUKIZ czy Korwin, Kowalski. A PIS może też. Może zmadrzejemy i nie zagłosujemy już na tych co byli i robili źle.