"Wprowadzenie programu 500 złotych na dziecko będzie musiało poczekać przynajmniej do 2017 roku, bo w budżecie na przyszły rok nie da się znaleźć na to pieniędzy. Poinformował o tym Zbigniew Ziobro i zastrzegł, że nie ma mowy o wycofywaniu się z tej obietnicy."
Oczywiście nie wiedzieli o tym kilka dni temu, dzisiaj dzień po wyborach nagle się dowiedzieli że jednak się nie da i trzeba poczekać!
Jak się czujecie wyborcy PIS?
Pamiętajmy o wieku emerytalnym. TO WAŻNE BARDZO. CIEKAWE I NIEMOŻLIWE. .!!!!!!!!!??????
Po kolei wszystkie obietnice nie będą możliwe do zrealizowania, a jedynym winnym będzie PO oczywiście.
Oby, oby. Gdyby zrealizowali wszystkie byłby to koniec kraju. Sam głosowałem na PiS i mam nadzieję, że większości obietnic szczególnie tych dotyczących sfery socjalnej nie zrealizują. Cieszę się najbardziej z tego, że PO umarła.
Szkoda tylko tych co to głosowali na PIS, bo dali się nabrać na Jarkowe 500zł.
No ale co tam, już po wyborach, na stołkach wygodnie się rozsiedli stanowiska do obsadzenia są pod kontrolą zwycięskiej ekipy znajdzie się m.in. ponad 500 spółek z udziałem Skarbu Państwa. Wśród nich znajdują się te największe, o strategicznym znaczeniu jak KGHM, PGE, PZU, PKO BP, Lotos. Tym się teraz interesują nie jakimś 500zł dla "Kowalskiego"
Szkoda też, że wyniki mogłyby wyglądać inaczej gdyby nie te wszystkie obiecanki... a teraz do narodu to mają przesłanie cytując klasyka "Spieprzaj dziadu"
Po takze obiecywało i nie wywiązało się z obietnic do wyborów
To jest właśnie najlepsze, że już ujadacze nie pamiętają ile to po naobiecywała, a ile spełniła...
Łoj te wątki już są nudne. PO obiecywało, afery były za ich rządów, teraz obiecują drudzy. Co w tym dziwnego? Od zawsze przecież są tylko obiecanki cacanki.
Wiek emerytalny, idź na emeryturę za 400 zł lub pracuj do 67 roku życia :), albo 500 zł na dziecko jak łączny dochód wynosi nie więcej jak 1000 zł ;)
Leki darmowe ale tylko Relanium i węgiel ;).
Takiego scenariusza się spodziewam. Musimy do tego się przyzwyczaić i tyle. Damy radę i tak będzie lepiej, lepszy węgiel jak pendolino.
Tylko naiwni ludzie uwierzyli ,że pis wprowadzi takie wielkie zmiany.Ludzie,gdybym kandydował do parlamentu i obiecywał gruszki na wierzbie tez byście uwierzyli.Zapominacie,że startując do wyborów oni myślą nie o społeczeństwie,tylko o dostępie do koryta.Lewica,prawica,centrum-wspólny cel:kasa.
no i co ci to da że ci o 2 lata obniżą? nacieszysz się resztką życia za 400zł emerytury?
No i bardzo dobrze, mam nadzieję, że wycofają się z reszty tym podobnie durnych postulatów. Zagłosowałem na nich tylko dlatego żeby platforma nie wygrała. Było warto. Wolę, żeby okłamywał mnie polski pis niż żydowsko-niemiecka platforma.
To ilu było takich co to zagłosowali na PIS, bo mają dwójkę dzieci i liczyli na to 500zł.
Ja znam jednego który ma dwójkę i zagłosował, bo stwierdził, że chociaż to 500zł będzie więcej, tak to by na wybory nie poszedł.
Czy to nie jest oszukiwanie ludzi? Skoro wiedzieli że się nie da, to dlaczego tego nie powiedzieli przed wyborami? To jest kpina z ludzi! Oj coś czuję że może nawet do tych 2lat nie dociągną jak ostatnio...
Nie, to nie jest oszukiwanie ludzi. Tak samo jak oszukiwaniem ludzi nie jest obiecywanie tego, co obiecał TUSK czyli że każdy kto w jego rządzie zaproponuje podwyżkę podatków zostanie natychmiastowo wyrzucony z partii, skończyło się tak, że wszystkie możliwe podatki zostały podniesione a dodatkowo wprowadzone nowe.
Z resztą płakać platfusy, jeszcze tylko 4 lata :)
No tak, to przecież było silnikiem napędowym PIS wypominanie jak to nie spełnili obietnic, a dzień po wyborach zaczynają to samo. Brawo!
Nie wierzę, że można zagłosować na ludzi z obłędem w oczach tylko dlatego, że obiecują 500zł... Myśleć trzeba... A jakby powiedzieli, że oni sprawią, że cały rok będzie lato to też byście zagłosowali bo zimy nie lubicie? Straszne jest to jak ciemny mamy naród, skąd mają wyciągnąć te 500zł? Obiecują to co chcecie usłyszeć aby tylko dorwać się do koryta... Wczoraj rano widziałam jak młody chłopak wypowiada się zaczepiony na ulicy, na kogo głosował... oddał swój głos mamie a mama głosowała na... Wisławę Szymborską!
nie oszukujmy się te 500 zł, trafi w ręce stałych rezydentów Mopsu, Gopsu, i wszelakich instytucji udzielających wsparcia najbiedniejszym, obibokom i patologii społecznej, która nie pracuje bo tak jej wygodnie. Aczkolwiek wyznaje zasadę, ze czym więcej dzieci tym lepiej, bo zawsze mops da więcej kasy. I tym samym, zamiast zachęcić młodych wykształconych, pracujących ludzi do rozmnażania, to spowoduje tylko straty w budżecie państwa. Mam dwoje dzieci, ja pracuję, mąz pracuje na 2 etatach i za pewne zarabiamy za dużo aby dostać to 500 zł. Tak samo jak z darmowymi książkami dla dzieci-patologia ma za darmo a ja zapłaciłam we wrześniu 1200 zł. Tak się docenia obywateli uczciwie pracujących.