A ja wczoraj robiłam pizze na kolacje i znowu mi nie bardzo wyszła, czy nakładacie te dodatki cuda wianki na surowe ciasto czy podpiekacie ciasto najpierw, to ciasto miałam jakieś klusiate.
Mam długi staż kuchenny ale z tą pizzą zawsze coś nie tak, dlatego bardzo rzadko robię i zawsze nieudana.
Na surowe ciasto kładzie się dodatki. Może mąka albo drożdże niedobre
składników nie kładę na surowe ciasto
podsusz ciasto kilka minut to sos nie wsiaknie,pozdrawiam smacznego
Zawsze smaruję sos na surowe ciasto i od razu na sos składniki jakie chcę,zawsze wychodzi pycha
No właśnie nie ma to jak wyręczyć się mamusią a dwie lewe rączki oddać pani ,która zajmie się tipsami i innymi pierdołami. Jak być panią to całą gębą. A zaprosiłaś choć raz mamusie na obiad bez okazji?
polecam make na pizze wloska w tesco jest tam przepis i mi bardzo smakuje z niej.warto sprobowac
a ty masz jakieś kompleksy??? a może ja dobra mama na obiad zaprosiła ot tak. Nie pomyślisz może? Aaa pewnie nie zatrybiłaś!
Ja kładę na surowe, posmarowane oliwą ciasto wszystkie składniki i piekę w wysokiej temperaturze i choć nie jestem mistrzem kuchni, to pizza mi wychodzi nieźle.
a sosy robisz jakieś do niej żeby posmarować później na górę? (na składniki)
Na tę moja pizzę to kładę sos zrobiony z duszonej cebuli i czosnku czasem, a potem to, co jest pod ręką czyli wędlina, resztki mięsa z obiadu albo pieczarki i oczywiście pomidory lub przecier a ostatnio wpakowałam takie suszone z torebki no i oczywiście bazylię albo jakieś inne przyprawy. Duszę wszystko razem a potem ciepły sos pakuję na dość gęste i dobrze wyrobione ciasto i przykrywam serem.