A czemu władza majstruje przy Kodeksie Pracy? Federacje związkowe wypowiedziały się o tym projekcie i chcielibyśmy aby Rząd respektował te ustalenia.
Władza nie majstruje anarchisto. Władza prawo kształtuje na gruncie posiadanych uprawnień. Nie pasuje- zachód czeka z otwartymi ramionami. Ciebie też z chęcią ubogaci ;)
"Minister Rafalska stanowczo zareagowała na doniesienia o planowanych zmianach w urlopach polskich pracowników. Zaprzecza informacjom, do których dotarł jeden z dzienników.
Jak donosi "Super Express", rząd chce, aby niewykorzystany urlop przepadał po pierwszym kwartale kolejnego roku. Dziennik donosi również, że wszyscy pracownicy, niezależnie od stażu pracy, będą mieli 26 dni urlopu.
Na razie bez zmian
Poprosiliśmy o komentarz w tej sprawie Ministerstwo Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej. Skontaktowaliśmy się z biurem prasowym. Jak ustaliliśmy, informacje o planowanych zmianach są nieprawdziwe. Resort stanowczo zaprzecza temu, by miały toczyć się jakiekolwiek prace w sprawie przepisów dot. urlopów"
Kolejny fake news aby zdyskredytować dobry rząd. Nie uda wam się to trolle.
A ja się pytam kiedy zostanie mi w końcu wypłacony zaległy ekwiwalent. Pozdrawiam na szczęście już byle szefostwo.
Dla ciebie wszystko co złotouści powiedzą to przecież prawda, ta nr 3
Skoro w prasie już piszą na ten temat to musi być coś na rzeczy. Tak z palca to nie jest wyssane. Nawet Echo Dnia podało informację o planowanych zmianach. Miną wybory i zobaczymy czym nas uszczęśliwią.
Po co wam urlopy, pracujcie cały rok dla dobra socjalistycznej ojczyzny pis
O ile mi wiadomo kolego to peło chciało żebyś pracował do usranej śmierci i zamiast stałego miesięcznego okresu rozliczeniowego godzin pracy, miał to co masz teraz
Peło może chciało ale to pisu nas uszczęśliwia. Narobią tyle długów, że przestaniemy istnieć bo Polskę przejmą za długi. A może o to chodzi?