Słuchaj Hary- dla ciebie mogę być nawet Sally , co nie zmienia faktu, że walnąłeś głupotę w wyniku bardzo ograniczonej wiedzy w pewnym temacie (ale tak to jest jak się człowiek w krzakach chowa) a teraz nie stać cię nawet na przyznanie się do strzelenia gafy.
Język nie powinien wyprzedzać rozumu.
Swietna rada, ta na końcu. Zastosuj ją do siebie. Wisi mi co ty o mnie myślisz i tak wszyscy wiedzą, że jesteś płatnym trollem forum, to mam udawać, że nie wiem?
Zero autorefleksji i honoru. Tylko pycha, buta i megalomania.
W obronę? Felice123 przeczytaj dokładnie o urlopach. Pracodawca nie musi udzielić Ci urlopu. Ty zaś jeżeli urlopu za dany rok nie wykorzystasz do końca I kwartału następnego roku to niewykorzystana część przepada. To według ciebie jest dobre? No tak, masz możliwość wystąpić do pracodawcy o zadośćuczynienie. Widać, że nie pracowałaś w sektorze prywatnym. Kto wystąpi o zadośćuczynienie? Wiesz jak to się skończy?
Fela już nigdy nie będzie pracowała. Nie przy takim stanie konta :)
i stanie umysłu. Tylko ewentualnie renta chorobowa.
Teraz też pracodawca nie musi udzielić urlopu i często tego nie robi gościu 19:15. Pod tym względem nowe przepisy niczego nie zmieniają.
Gościu z 19:22. Pewnie, że nie musi udzielić urlopu, ale urlop nie przepada. Teraz nie udzieli raz, drugi i po urlopie. To się zmienia.
A słyszałeś o przedawnieniu roszczeń i o odsetkach licznych od dnia, kiedy roszczenie stało się wymagalne. Nie widzę też powodu, by u takiego krwiopijcy pracować dłużej niż to konieczne i dawać się wykorzystywać - jak niewolnik. Więcej wiary.
Dla ciebie ciemniaku12 vel Felice, pracodawcą jest firma O JE ZUS, bo przecież masz rentę na chorą głowę. To co się martwisz, jak ty cały czas masz urlop;-)
Obniżenie wieku emerytalnego to akurat nie jest powód do zadowolenia. Przez to znacznie zmniejszy się kwota świadczenia.
A ty dlaczego się za innych wypowiadasz, chory osobniku? Żaden z ciebie autorytet. Nie kompromituj się, bo jesteś żałosny.
I znów wychodzi brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Prawo to nie obowiązek. Chcesz pracuj dłużej; nie chcesz nie pracuj. W drugą stronę-tak już nie działa.
Komu więc ustawodawca zamyka aktualnie drogę wyboru ?
Nikomu
Komu uniemożliwiono wybór wydłużając wiek emerytalny na gruncie poprzednioobowiązujących przepusów ?
Wszystkim tym, którzy za cenę nawet i niższych świadczeń chętnie by na emeryturę odeszli.
Kto wiec za kogo i kiedy decydował ?
Może dla Ciebie nie jest gościu 21:10.Zapewniam Cię jednak że dla tych, którzy osiągnęli ten wiek sprawa wygląda inaczej. Poza tym, nikt nikogo na siłę nie wygania na emeryturę. Po prostu jest wybór.
O jakim roszczeniu piszesz? A gdzie masz napisane w aktualizacji KP, że to zadośćuczynienie jest obowiązkowe? Pracownik MOŻE wystąpić o wypłatę zadośćuczynienia. Oczywiście to wiąże się z utratą pracy. Nie każdy może sobie pozwolić na utratę pracy. W jakim ty człowieku świecie żyjesz? To życie a nie bajka. Nie widzisz powodu aby u takiego krwiopijcy pracować? To pokaż mi przedsiębiorcę, który lekką ręką daje pracownikom premie, podwyżki, u którego masz fundusz socjalny lub świadczenie urlopowe. Widać, że dawno nie pracowałaś(eś).