A co jeśli rano obudzę się grypą żołądkową, nie dostane wolnego bo nie zgłosiłem tego na 24h? nie wiedziałem, że zachoruję...
Proszę nie używać nicka, który dotyczy innego wątku. Tak ciężko wymyślić własny?
Niby dlaczego ? Uważam, że to bardzo dobre przepisy a całą reszta zależy od pracodawców i tego, czy ludzie dają im się dymać. Teraz jest tak, że wielu w ogóle nie korzysta z urlopu bo się na to godzą.
Pierdoły piszesz gościu 14:39 ? Widać że masz zryty beret a PIS i tak ma poparcie i wygra kolejne wybory. Twoje wpisy tego nie zmienią.
Również uważam, że wreszcie będzie normalnie i nikt mi nie będzie mówił, że sobie odbiorę jak będzie mniej pracy. Tym sposobem kolekcjonowało się jakieś dziwne ilości wolnych dni. Propaganda płatnych trolli przed wyborami na forum jednak już miesza tu politycznie.
Ale żeby to twoi przedmówcy zrozumieli ( dla wyjaśnienia - uważam tak jak ty), musieliby przede wdzystkim mieć pojęcie o realnym życiu (np. o pracy, w której pracodawcy naginali prawa pracownika tak, gdy chodzi o urlopy, jak i nadgodziny czyniąc z ludzi niewolników) i umieć interpretować przepisy.
Odnośnie zaś urlopów na żądanie, to .... no cóż. Każdy chyba zdaje sobie sprawę z najczęstszej przyczyny zgłaszania ich tuż przed rozpoczęciem pracy. Nadmierny pociąg do trunków trzeba leczyć, a nie obarczać swoją robotą niespodziewanie kolegów w pracy, którzy wiedzą, kiedy poprzestać z uwagi na czekające następnego dnia obowiązki.
Przede wszystkim masz myśleć, a nie udawać, że to robisz pisząc bzdury niczym więcej nie poparte, jak tylko twoimi mylnymi wnioskami wyciągniętymi z błędnych założeń postawionych w wyniku braku wystarczającej wiedzy.
Teraz też pracodawca nie musi udzielić urlopu i często tego nie robi gościu 19:15. Pod tym względem nowe przepisy niczego nie zmieniają.
Dla ciebie ciemniaku12 vel Felice, pracodawcą jest firma O JE ZUS, bo przecież masz rentę na chorą głowę. To co się martwisz, jak ty cały czas masz urlop;-)
Może dla Ciebie nie jest gościu 21:10.Zapewniam Cię jednak że dla tych, którzy osiągnęli ten wiek sprawa wygląda inaczej. Poza tym, nikt nikogo na siłę nie wygania na emeryturę. Po prostu jest wybór.
Socjalizm tak - wypaczenia nie
Szyk przestawny (biblijny) nie nadaje patosu Twoim postom. Jedynie trochę śmieszności.
Kiedy powstanie odpowiednik PIP-u tylko, że broniący pracodawców przed nierzetelnością i niewywiązywaniem się z obowiązków przez pracowników ??? Kiedy będą na pracowników nakładane surowe kary pieniężne ??? Tak dla równowagi w obowiązkach !!!
Już powoli się to zmienia. Teraz pracownicy zaczynają dyktować warunki i bardzo dobrze że tak jest. Dobry pracownik jest na wagę złota i mądry pracodawca nie pozwoli sobie jego złe traktowanie bo może to wiązać się z odejściem pracownika.
Skąd Ty możesz znać jej stan konta 20:23 ? Daruj sobie takie teksty.
Paranoiczny dzieciak chodzi i węszy.
Paranoiczny dzieciak chodzi i węszy.....
Ciąża to nie choroba. Nie powinno być przywilejów w tym przypadku. Myślę, że wiele ciężarnych korzysta ze zwolnień lekarskich mimo braku takiej potrzeby. Bo tak wygodnie. Niech się zdecyduje: albo ciąża albo praca.