Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 35

Odp.: Nowy Kodeks Pracy 2019: Co z niewykorzystanym urlopem? Przepadnie?|KODEKS PRACY 2019 - ZMIANY

W artykule podanym w linku na początku wątku wyraznie pisze, że urlop niewykorzystany w danym roku, można będzie wykorzystać do końca I kwartału roku następnego. Obecnie jest do końca września roku następnego. Tak więc według obowiązujących obecnie przepisów nie można kumulować urlopów z kilku lat i tak ma pozostać.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
                • Odp.: Nowy Kodeks Pracy 2019: Co z niewykorzystanym urlopem? Przepadnie?|KODEKS PRACY 2019 - ZMIANY

A co się stanie w przypadku kiedy nie chcę iść na urlop( nie jest mi natychmiast potrzebny).Czy pracodawca zmusi mnie do wykorzystania urlopu na bieżąco.Czy mogę uzbierać sobie 3 tyg.i iść na cały kiedy ja chcę.

Gość_Ania
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 39

Odp.: Nowy Kodeks Pracy 2019: Co z niewykorzystanym urlopem? Przepadnie?|KODEKS PRACY 2019 - ZMIANY

Do tej pory jednak nie było żadnej dolegliwości ( rodzaju jakiejś sankcji) w sytuacji, gdy zaległe urlopy nie były wykorzystane do września roku następnego - za rok poprzedni. A teraz dodano narzędzie - płatne podwójnie. Ot taka drobna różnica. Kto umie liczyć policzy i na głowie stanie, ale z urlopu pracownik zejdzie do końca marca roku następnego.

Felice123
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                  • Odp.: Nowy Kodeks Pracy 2019: Co z niewykorzystanym urlopem? Przepadnie?|KODEKS PRACY 2019 - ZMIANY

Bo kar nakładanych przez PIP uzależniontych od winy pracodawcy pod uwagę nawet nie biorę. Pracodawca łatwo miał bowiem wykazać brak takiej winy, skoro wnioski o urlop przez wystraszonych pracowników nie były nawet składane.

Felice123
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 41

Na chwilę obecną do końca września należy wykorzystać zaległy urlop.

Gość_Wszystko wiedzący
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

patrz post z 16.17

Felice123
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 43

W liście obecność pracownikom.do końca marca urlop zejdzie, oj zejdzie że stamu, żeby tylko nie płacić podwójnie. Ale powtarzam E to będzie tylko na papierze. Pozdrawiam Januszow biznesu..

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 45

A co z drobnym słowem ,,przepadnie,,?

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę