i na dodatek wsadzała swoich,moze teraz bedzie inaczej
No, jak na razie to jest głośno o obecnej - nowej dyrektorce - że to ona jest wsadzana, jako swoja. Chodzi o CKU. Została wymieniona
z nazwiska przez radnych na sesji Rady Miejskiej, że dostała etat w CKU dzięki prezydentowi Górniakowi, była o tym mowa w TV kablowej oraz opisane w gazetach
wstyd tak zabierać innym godziny, mając samemu dodatek dyrektorski...za mało?
Żeby odczuwać wstyd trzeba mieć poczucie godności i przyzwoitości.
Nieważne z czyjego polecenia jest nowa Pani Dyrektor, ważne aby dobrze pełniła swój urząd. W dzisiejszych realiach zawsze będą "znajomości". Trzeba się z tym pogodzić. Bo my, zwykli obywatele, z tym nie wygramy.
Jasne, że nieważne, bo to akurat wszyscy wiemy. Tu jednak, jak widzisz wątek poszedł w dodatkowym kierunku, w kierunku pewnej przyzwoitości o której ostatnio dużo mówiło się i mówi wciąż w naszym mieście - w związku z tym wątkiem - właśnie wśród nas, zwykłych obywateli - czy uważasz za etyczne, że ta pani jest dyrektorką gminnej szkoły, pobiera wysoki dodatek funkcyjny z tytułu bycia dyrektorem i dodatkowo uczy w innej gminnej szkole ? Uważasz to za etyczne ? Bo ja, jako mieszkaniec tego miasta myślę o tym z niesmakiem. I rozumiem rozżalenie tak ostre i słowa czasami tak wulgarne, aż wstyd, wśród nauczycieli, komentujących tę sprawę.
Oczywiście, że to nieetyczne, w szczególności w stosunku do innych nauczycieli. Jednakże, moim zdaniem to wina prawa, systemu szkolnictwa, prawo powinno chronić innych nauczycieli przed takimi praktykami, chronić nas przed niesmakiem, a Pani Dyrektor w związku z piastowaniem tak poważnego urzędu powinna skupić się na jednym - na byciu najlepszym dyrektorem w tym mieście. A nie fruwać ze szkoły do szkoły. Masz rację, nie doczytałam wątku.
Ja wiem tylko to, co sama wiem - nie mogę wypowiadać się za wszystkich, bo nie byłabym wiarygodna, Gościu z 13:44. Mnie cieszy, że ludzie rozwijają się i nie widzę niczego nieetycznego w tym, że pani dyrektor pracuje w innej szkole. W przeciwnym razie musiałabym mieć też za złe wszystkim tym osobom, które pracują na dwa i trzy etaty. Ale nie mam, cieszy mnie też, że ludzie zarabiają pieniądze, że dbają o to, by było im lepiej. Jeśli komuś źle, to przypominam o naszej religii - gdy Jezusa uderzono w policzek, to nadstawił drugi. Ku refleksji. Pozdrawiam.
Truskaweczko :) A ja w takich przypadkach nie widzę tu rozwoju, tylko pogoń za kasą :) Bo jakoś nie słychać o sukcesach, olimpijczykach, wygrywanych konkursach :) To tak ku refleksji :) A na marginesie, nikt tu nie podnosi tego, że ta pani pracuje jeszcze w kilku innych szkołach, nie prowadzonych przez gminę - proszę bardzo, ma prawo. Sprawa dotyczy dodatkowego zatrudnienia i jako dyrektora szkoły miejskiej i CKU - też szkoły podległej miastu. To już nie jest etyczne. Pozdrawiam.
Bez przesady z tą etyką uczepiliście się tych godzin w CKU,nie zastanawialiście się rok temu ,dwa lata temu skąd się inni znaleźli w CKU ,urzędach itd...taką nagonkę robicie ,że aż mdło.Ten proceder jest wszędzie,narazie w 1 jest ok,a pani dyrektor dba żeby było jeszcze lepiej,aż dziwne,że ten wasz jad jej nie przeszkadza.Poszukajcie w końcu innego kozła wszędzie się natkniecie ,że ten kolega tamtego ,a tamta to kuzynka tamtej etc...
Wszystko ok , gdyby nie okropna SALA GIMNASTYCZNA ... Jest dużo miejsca przed szkołą powinni powiększyć ewentualnie wybudować nową,
Kompetentna osoba, potrafi wysłuchać i doradzić. Młodzież ją lubi i lekcje geografii