Już chyba ucichło. Teraz będzie pewnie nowy temat : kto będzie uczył geografii w Broniewskim? Etat jest wolny
To już zmartwienie dyrektora "bronka". Został biedak bez nauczyciela
Może tak jeszcze po "bronku" i w CKU zwolni się miejsce i w CEZ ? Jednym ruchem można dać zatrudnienie 3-ce wykształconych nauczycieli bez pracy ?
wszedłem na to forum i chciałem zapytać czy wszyscy piszący maja pojęcie jak wygląda konkurs na dyrektora placówki oświaty. Odpowiadam. W komisji jest 9 osób w tym: 2 przedstawicieli nierobów czyli związkowców, 2 z rady pedagogicznej szkoły, 1 z rady rodziców, 2 z kuratorium 1 przedstawiciel komisji oświaty z gminy, 1 przedstawiciel powiatu. Czy sądzicie,że można "ustawić" 5 osób????
Czy nie uważacie,że wygrała kandydatka , która przekonała komisję?
Większość forumowiczów "wiesza psy" na zwyciężczyni a nie pomyśli, że jej konkurentka była słabsza. Z pewnych źródeł wiem, że do "przegrzewających" sie nauczycieli nie należy.
Pozdrawiam
Popieram gościa godz.17.41 Tak też uważam i nawet nie chce się czytać o takim obrzucaniu się błotem.Wstyd,że to piszą NAUCZYCIELE,którzy uczą lub będą uczyć moje dzieci.Chyba jedna z najbardziej złośliwych grup społecznych.Weszłam na tą stronę aby na przyszłość coś wiedzieć na temat Gim.nr1 a tu czytam :KTO DO KOGO!KTO OD KOGO!O KIM TERAZ BĘDZIE.I dziwicie się,że nie macie szacunku w społeczeństwa.Nie będziecie nigdy mieć,bo się sami nie szanujecie!!!To okropne!Dla mnie liczy się dobra podstawówka,teraz gimnazjum,później liceum!!!!!!!WSTYD NAUCZYCIELE!!!
super wpis. mam nadzieję,że nowa pani dyrektor wyciągnie wnioski i zwolni połowę tego grajdoła, wpuszczając świeże powietrze, a ile bedzie tematów na nowe wpisy o wolnych etatach!
a co zrobi z 3/4 mieszkańców miasta, którzy mają to samo zdanie o konkursie i nowej pani dyrektor ? :) Nie zwolni, bo nie podlegają ..To może wytruje ? :))
Nie ma żadnych konkursów.
To co się robi to tylko ściema. Czysta fikcja.
Kto ma być dyrektorem wiadomo już od dawien dawna.
No ale ,żeby było "transparentnie " jak mawiają działacze PO , więc szanowna Komisja musi się wysilić intelektualnie na konkursie.
Jeszcze raz : Konkurs to tylko fikcja. Zresztą nie tylko w tym gimnazjum tak się dzieje.
Na przykład w Spółdzielniach jest to samo. Ogłaszają konkurs na jakieś stanowisko np. prezesa i przecież widomo kto ma nim zostać. Ustala się kryteria które moze spełnić wyłącznie osoba już wybrana.
Takie życie ,cholera no.
To nie nauczyciele wywołali ten konflikt!!!!!!!
Podziękujmy naszym władzom, za ten cały syf...który odbywa się na naszych oczach....
Był jeden przedstawiciel rady rodziców i jeden przedstawiciel rady pedagogicznej, 2 przedstawicieli związków, reszta tzw władze... i tu się mylisz, że nie można przekonać takiej ilości osób, można i to bardzo łatwo, taki dostali przykaz i tak zagłosowali....
Wygrała "lepsza", tylko pytanie w czym lepsza?
Żródła masz Gościu_ MS mało wiarygodne....
tak też myślę godz-18.02 Ogromny niesmak pedagodzy!Powodzenia w waszej pracy(nie boję się o swoje dziecko-już ,,wyuczone"!):)Cieszę się,że nie oddaję swoje szczęście w wasze marne ręce
Czy można ustawić 5 czy 9 osób?! Oczywiście, że można!!!
Co za postać,ze ryzykuje się czymś....zona,kochanka...mamusia....tatuś....brat....stolarz....tynkarz...a może glazurniczka:)
ale tu naiwni piszą, wierzą w cud konkursów....
....dobre.... cytuję"przegrzewających"... przecież wychowania fizycznego ta Pani nie uczy i nie przegrzewa się na boisku stojąc kilka godzinek w słoneczku i ciężko pracując....