Większość uczniów tej szkoły chodzi na prywatne lekcje, bo stać ich rodziców. Sama szkoła jak każda inna w mieście.
komu się udało temu gratulujemy ale są tacy co przegrali walkę o wymarzone studia. I szkoła dużo w tym winna.
Chreptowicz faktycznie ma najwyższy poziom w Ostrowcu, ale proszę nie pisz takich bzdur o 28 na 30 na studiach medycznych. No i ten odpoczynek na 1 roku- nie masz pojęcia o czym piszesz i co ma wspólnego liceum z np anatomia.
Też mi się nie wydaje żeby 28 czy 30 osób było na wymarzonych medycznych czy innych kierunkach. No może kiedyś było lepiej w Chreptowiczu nauczyciele bardziej się przykładali bo w ostatnim czasie jak nawet te 6 osób dostanie się na wymarzone kierunki to już jest duży sukces. Wtedy podaje się te osoby za wzór, w filmikach chwalnych Chreptus się o nich mówi. Mało osób odnośni wyraźne sukcesy po ścisłych nie mówię już o humanistycznym.Zobaczymy może nowy dyrektor zmobilizuje nauczycieli do rzetelnej pracy z młodymi życzę sukcesów
Oj mam mam To moja klasa Biol-chem matura 2002r. Fakt teraz nie wiem jak jest ale moi przyjaciele ktorzy zostali po studiach na univ twierdzą że studenci coraz głupsi więc może to znak czasów po prostu. A po Prof Kuziemce anatomia na medycynie to był pikuś. Kto zaliczył od Niej choć raz książką przez łeb wie o czym mówię. :) korki zawsze były i zawsze będą - tylko klasa złożona z góra 5 osób będzie miała szansę pracować indywidualnie.
Prawda jest taka: kto zdolny bez korków spokojnie sobie da radę a kto mniej - musi pracować w domu. Korki nadają rytm i pewien przymus pracy dlatego ludzie na nie chodzą. Trudno żeby w 45 min obskoczyć 40 osób i opóźniać program zbyt długim tłumaczeniem mniej zdolnej części klasy. Jakoś nie ubolewałam nad tym że mi nauczyciel matmy nie tłumaczy a byłam straszna noga. Trzeba pamiętać o tym że egzamin jest zawsze z całości materiału i to mniej zdolni muszą się dostosować. Albo własną pracą albo skorzystają z korepetytora.
Może to nie jest wina nauczycieli tylko coraz bardziej słabszej młodzieży
:-)
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20150630/POWIAT0107/150639926
"Matura 2015. Wyniki wszystkich szkół w powiecie ostrowieckim. Chreptowicz najlepszy w liceach"
Z takim dyrektorem to się zmieni ale na gorsze
Kiepskie wyniki matur.Z Broniewskiego na medycynę dostało się 8 osób a z Chreptowicz 2.
To ile osób dostało się na medycynę nie świadczy o wynikach matur... Akurat w Broniewskim w tym roku nie zdał matury większy odsetek niż w Chreptowiczu - to już o czymś świadczy...
Chodze do tej szkoły od roku. Nie wiem jak było wczesniej, ale wydaje mi sie ze nowy dyrektor sprawdza się ;) fakt, na lekcjach często go nie ma, ale sposób w jaki je prowadzi to naprawdę przyjemność :)
A ja uczę w innej szkole i życzę wszystkim żeby mogli współpracować z takim miłym przesympatycznym człowiekiem.Znam tego Pana i jak zamieniam z nim słówko to od razu mam lepszy humor.Jest super!!!Gitez Malinez. Tylko w jakim celu ten wątek?Ktoś chyba szuka zadymy?
Czy Pan Miszczuk udziela korepetycji ?