Gimnazjum katolickie to szkoła prywatna, ale niepłatna i nie ma tam bogatych dzieci.
Gimnazjum Katolickie nie jest prywatnym gimnazjum. Nie ma żadnych opłat. Jedyna składka to komitet rodzicielski i ubezpieczenie. Moje dziecko też tam poszło i cieszę się, że tak wybrało. A oceny? No cóż :) różne :) ale nigdy się nie żaliło, że niesprawiedliwie :) Ogólnie uczy się dobrze i najwazniejsze, że lubi tam chodzić.
Chodzi tam połowa dynkusów,a reszte to wólka
Ja tylko porownalem chodzi o to ze jakies zyski czerpia i musza utrzymac renome i pokazac rodzicom efekty nauki o to mi chodzilo czytajcie ze zrozumieniem.
14.23 a ty dziecko na jaki temat?????
Gimnazjum Katolickie to bardzo dobra szkoła, chodzi tam moje dziecko i jesteśmy bardzo zadowoleni.
z Wólki chodzi tylko jedna osoba do katolickiego gim.
Ci z "Wólki" są najlepsi!
Prywatne nie musi oznaczać płatne. Po prostu jako katolickie nie jest państwowe, tyle.
To z czego funkcjonuje? z tacy mszalnych?
Tego już nie wiem, ale wiadomo, że rodzice żadnych opłat nie wnoszą ;)
Trochę mnie uspokoiliście, bo już myślałem, że uczą tam ci sami samozwańczy nauczyciele co religii w szkołach. Wchodzi pierwszy raz do szkoły i od ręki mianowany, a katechetka do domu.
Za szkołę nic nie płacę. Do każdego przedmiotu mamy innego nauczyciela, religii uczy siostra. Jest normalnie, ale trzeba się uczyć.
gimnazjum katolickie jest dokładnie tak samo finansowane jak gimnazjum powszechne :) nauczyciele tez ci sami co w innych szkołach. maja po kilka godzin tygodniowo w katolickim i w np 4 czy Chreptowiczu. moja córka tam chodzi i jest bardzo zadowolona.
A ja wam powiem że jestem szczęśliwa że mój syn chodzi do takiej szkoły. Jest naprawdę wysoki poziom i przede wszystkim miła życzliwa atmosfera. Patrzcie co sie dzieje w innych gimnazjach, ostatnio przechodziłam obok jednego z nich, już nie będę pisać o które chodzi i uczniowie klnęli i leciały wyzwiska. Nie wiem czy byli trzeźwi ?? Ja przynajmniej polecam Katolickie Gimnazjum każdemu z rodziców które chce wychować swoje dziecko i czegoś go nauczyć.
A i jeszcze dodam, że w piątek dzieci mają wigilię w szkole. Ciekawe w którym gimnazjum jest wigilia szkolna i uczniowie gimnazjum łamią się opłatkiem i siadają do stołu :)
Oj Monika, Monika, gratuluję że jesteś tak pewna dobrego wyboru swojej pociechy. A czy myślisz że w "twoim" gimnazjum są wszyscy uczniowie tacy święci??? Grubo się mylisz...
A co do poziomu, to radzę również poczytać inne wątki dotyczące tego gimnazjum.
Poziom jest jak wszędzie ani niższy, ani tym bardziej wyższy.
oj Meg ale z ciebie prowokator, jakim cudem masz wątki o tym gimnazjum, jeśli dopiero powstało i na jakiej podstawie sądzisz, jaki tam jest poziom?