We wrześniu tego roku miało powstać nowe gimnazjum katolickie w Ostrowcu, czy ktoś może ma informacje czy powstało? gdzie? i jak liczne są klasy? i czy można tam jeszcze przepisać z innego gimnazjum?
tak, jest takie gimnazjum, jest w tym samym budynku co katolickie liceum na ul. Niewiadomej 19, z tego co wiem, to klasy są do 20 osób, i jest bardzo wysoki poziom nauki, a czy można przepisać to nie wiem, pewnie jak wszędzie to zależy od dyrekcji, i z jakiego powodu ktoś przepisuje, ale to trzeba zapytać, chyba też zmienili adres strony, bo ten stary nie działa, jak się dowiem na jaki to podrzucę link, no chyba, że ktoś wie to niech wklei aktualny link
Jest w Denkowie,klasy po 16 osób.
Katolickie Gimnazjum powstało 1 września i są dwie pierwsze klasy. Byłam tam dzisiaj, warunki mają super do nauki, klasy 16 osobowe, ale moje dziecko nie ma tam chyba szans, bo widzę że w klasach mają dobre dzieci. Poczytaj na stronie: www.szkolykatolickie.ostrowiec.pl
jest w Denkowie. funkcjonuje od wrzesnia 2012. moje dziecko tam chodzi. są dwie klasy pierwsze 16osobowe. począwszy od budynku, przez wyposażenie, kadra i podejście do ucznia jest naprawdę spoko. kadra jest głównie z innych gimnazjów i liceum. wyposażenie klas też ok. nauka nauka, ale kadra ma nastawienie na ucznia jako dobrego człowieka. jesli chcesz tam posłać dziecko to dobrze zrobisz i zrozumiesz o co mi chodzi i z pewnościa będziesz zaskoczona, że szkoła niby taka jak inne a jednak inna, lepsza.
polecam. szczerze mówiąc nie ma absolutnie porównania do szkół powszechnych - oczywiście nie uwłaczając żadnemu innemu gimnazjum.
To prawda, naprawdę szkoła na wysokim poziomie! Dużo czasu nauczyciele poświęcają dzieciom, pomagają w odrabianiu zajęć. Cieszę się, że mój syn tam chodzi.
Patrzcie na poziom na szkoły - ma własną telewizję :)
do Katarzyna, jak dziecko może mieć szansę, jeśli sama mama nie wierzy w jego siły i możliwości, dziecko trzeba wspierać, a poza tym to każde dziecko ma szansę jeśli tylko chce się uczyć, i szkoła na pewno to zauważy i wspomoże w nauce, trzeba próbować a nie przekreślać, że ktoś nie ma szans, wspólna praca twoja jako rodzica oraz szkoły i na pewno się uda
Nie tak do końca „ też Kasia” masz rację!!! Wiadomo jest , że szkoły katolickie rządzą się swoimi prawami i jeśli sam rodzic zakłada, że jego dziecko być może tam się nie nadaje, to musi coś w tym być!!! Jeśli dziecko nie jest zbyt grzeczne nie jestem pewien, czy akurat odnajdzie się w tej szkole!!!
:D
Gdzie będzie przeniesione gimnazjum i liceum katolickie?
Ewka a z którego gimnazjum chcesz przepisać? :)
z PG nr 3
Poziom dobry, niestety trzeba się uczyć ... Nauczyciele spoko. Ale jak nie ma się ochoty na naukę to nie ma po co przychodzić. Klasy małe, sprawdzianów dużo i musi być grzecznie i kulturalnie:( Ogólnie ciężko:(
W gimnazjum jest fajnie!
tutaj trzeba uwzględnic, że male klasy to jesli zada jakis materiał do nauki nauczyciel to nie ma siły, żeby nie przepytał całej klasy - nawet 2. co w licznych klasach daje się ukryć wśród koleżanek i kolegów. tu jesli nauczyciel zrobi test czy kartkówkę to zada dzieciom jakąś prace w grupach a w tym czasie sprawdzi. na początku każdy nowy uczeń ma troszke luzu na dostosowanie się, ale powoli to mija i uczyc sie musi. ale to inna szkoła. nawet nie ma jej do czego porównać.
No 16 osobowe klasy to dobre rozwiazanie , o wiele latwiej ogarnac mniejsza grupe niz 30osobowa. A ze wysoki poziom i uczen nie moze sobie pozwolic na skakanie nauczycielowi po glowie to tez dobrze no ale to prywatne jest o ile sie nie myle wiec musza dbac o renome tak jak szkoly dla bogatych dzieciakow , rodzice musza widziec wyniki. Szkoda ze w publicznych nie ma juz bicia debowym piornikiem po lapach bo pare ciosow piorniczkiem uczylo pokory :-D