Problem z wyznawcami Korwina jest taki , że to oni nadają temu co mówi jakiś głębszy sens i tłumaczą wszystkim "co autor miał na myśli" . A on po prostu mówi dokładnie to co myśli. Jak mówi , że kobietę zawsze się trochę gwałci to właśnie dokładnie tak uważa , jeśli mówi , że kobiety są mniej inteligentne od facetów to właśnie dokładnie to ma na myśli - że kobiety są głupsze - koniec , kropka. Wy tu się doszukujecie jakiegoś głębszego sensu a tu tego sensu nie ma. On naprawdę tak uważa - takie ma poglądy i już . Uważacie go za inteligentnego to przestańcie go stale tłumaczyć i uwierzcie , że mówi dokładnie to co chce powiedzieć. To po prostu mizogin .
Prawda, dobrze napisane. Sami tłumacze i adwokaci usiłujący przetłumaczyć co też mistrz miał na myśli. I zawsze niby co innego miał na myśli niż powiedział. A tak naprawdę to 70% tego co Korwin plecie nie trzyma się kupy.
- Bardzo dawno temu w rozmowie z ambasadorem Rosji w Polsce powiedziałem, że Krym tak czy owak wróci do Rosji. To nastąpi, i to tylko kwestia czasu. Moje prognozy teraz się potwierdziły. Wziąć Krym - to było zupełnie naturalne - powiedział w wywiadzie udzielonym agencji RIA Novosti Janusz Korwin-Mikke.
Bo Krym od wieków należał do Rosji, ale ty tego w TVN nie słyszałeś.
Za to Ty w Republice czy Trwam się wyszkoliłeś historycznie
Masz rację, specjalizowałem się w historii wojen krymskich