Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Nowa Prawica z wynikiem 7,0%

Ilość postów: 153 | Odsłon: 7231 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 126

Odp.: Nowa Prawica z wynikiem 7,0%

Ja pierwszy raz chyba nie byłam glosować ze świadomego wyboru. Nie było na kogo.

Korwin kiedyś bardziej mi sie podobał. Dzis niektóre rzeczy mądrze gada i zyciowo, w niektorych rzeczach pierdzieli 3 po 3.

Tak naprawdę, to wszyscy chcą się dorwać do korytka i nachlapać dla siebie. Polskę, to mają.... w głębokim poważaniu, tak jak maluczkich, co chcą by świat stał się dla nich choć ociupinkę lepszy.

Tennessee
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Nowa Prawica z wynikiem 7,0%

gdyby wchodził do europarlamentu ten kandydat ,na którego głosuje poszłabym ,a tak to niech spadaja ze swoimi progami wyborczymi .

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 137

Mam 50 lat i głosowałem na Korwina, więc nie jest prawdą, że popierają go tylko młodzi. Jestem małym przedsiębiorcą i zawsze głosowałem na PO, bo obiecywali uproszczenie i obniżenie podatków, zmniejszenie biurokracji itd. Wyszła z tego tzw. 'gadka szmatka'. Zagłosowałem na niego, bo chcę zmian i mam dość obłudy i kolesiostwa. Na dodatek uważam, że nikt przy władzy nie powinien być dłużej niż dwie kadencje, bo tworzą się układy i układziki czyli mafia"

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

http://biznes.pl/magazyny/energetyka/atomowa/korwin-mikke-nalezy- zlikwidowac-panstwowe-spolki-e,5639253,magazyn-detal.html

Dobrze ,że chcesz zmian ale dlaczego na gorsze?zlikwidowanie państwowych szkół,szpitali ,energetyki ,kultury-Myślisz ,że uwolnienie rynku ,który niczym rekin wchłonie płotki polepszy ludziom los?pomoze godziwiej zarabiać ?W bajki wierzysz ?kto mocny ten przetrwa a kto słabszy -zginie ,skąd wiesz czy to nie ty ,albo ktos z twoich bliskich nie będzie tym słabszym ?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

zróbmy PRL bis i oddajmy wszystkie przedsiębiorstwa państwu, w końcu PAŃSTWOWE=LEPSZE xD

Gość_GENERAŁ
              Zgłoś
              Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 139

Jacek W. nie rób prowokacji;) Mikke to czubek niech żyje PZPR!!!

Gość_jaa
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 141

Kiedy słyszę ...... płeć męską w Ostrowcu Św., szczególnie tę wracającą z huty, trudno mi zgodzić się z tezą Korwina Mikke (podobno dowiedzioną naukowo), o wyższości umysłu męskiego nad żeńskim. Ale może to tylko tak ... jak z tym "gwałceniem", autor miał coś innego na myśli .... .

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

do gościa z 09:09

Widicznie oni są inteligentni inaczej .....))

Gość_gość_filozofka
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 146

Czy Gombrowicz, pisząc o tym, jak Miętus zgwałcił Syfona przez ucho, miał na myśli to, że dokonał na nim przemocą aktu seksualnego (i to homoseksualnego)? ;-)

Co do inteligencji kobiet a mężczyzn, to niezaprzeczalnie te dwie płcie mają ją zupełnie inną. Kobiety mają ten tzw. szósty zmysł (intuicję), faceci zdecydowanie lepiej orientuję się w terenie, ale już np. słabo rozróżniają odcienie barw itd. Nie ma co tu dyskutować. Nasze mózgi są po prostu trochę inne. To tak, jakby chcieć powiedzieć, że wagina nie różni się niczym od penisa ;-)

GienekkeneiG
            Zgłoś
            Odpowiedz

Do powyższej wypowiedzi dodam tylko (skoro już trzeba tłumaczyć jak krowie na rowie), że JKM mówiąc o tej "innej" kobiecej inteligencji miał na uwadze to, że kobiety lepiej sprawdzają się w pewnych rzeczach, a do innych w naturalny sposób się nie nadają - i analogicznie jest z facetami. Genderowcy zaraz zaatakują, że to stereotypowe myślenie, ale ja nie sądzę, doświadczenie i obserwacja wszak mówią coś innego.

GienekkeneiG
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 151

Tak, tak Gieniu. Lecz, co to wspolnego ze wskaznikiem inteligencji ?

martik
              Zgłoś
              Odpowiedz

Martik, wskaxnik inteligencji to zupełnie inna para kaloszy, zależy od: wykształcenia, doświadczenia, wieku itd.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 148

Problem w tym, że on wcale nie miał nic innego na myśli ale powiedział dokładnie to co chciał. Tylko jak to bywa ludzie nie zrozumieli tego, wyciągnęli kilka zdań z kontekstu a następnie przypisali tym słowom nieprawdziwą ideologię. Tak to już jest, że jak się kogoś chce zaatakować, to w jego wypowiedziach doszukuje się ukrytego przekazu tam gdzie go nie ma, a jak jest to bierze się wszystko dosłownie bo w ukrytym przekazie jest za dużo prawdy (bądź się po prostu go nie dostrzega).

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Sam się ośmieszał przy każdej okazji, nikt nie musiał mu pomagać.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

http://demotywatory.pl/4341395/Tak-wlasnie-wyglada

Wypowiedzi Korwina i ich interpretacja ... niestety powielana tu przez wielu..

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Właściwie jak to wszystko śledziłem, to istotnie tak było jak na democie. Hym.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 150

Jeśli chce się, aby przekaz był jasny, mówi się w sposób jasny. Jeśli chce się grać słowem, to zawsze jest ryzyko interpretacji.

Gość_gość_filozofka
              Zgłoś
              Odpowiedz
    17 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -