Gosc, 20:17.
I dobrze powiedzial: Smierc frajerom :D
Przynajmniej powiedział to, o czym inni milczą, a cel mają ten sam.
Wśród 51 obecnych było kilkunastu pracujących a nie liczących tylko kasę, tymczasem wybierano typowych liczyrzepów i to jest tragedia
Gieniu, czyli dolaczyles do grona Ru..ru..ru..rkowcow :D
Komentarz mojego forumowego kolegi, obrazujacy standardowe myslenie "rurkowcow" ;)
"
W Info był program z politologami i zadzwoniło 3 przedstawicieli młodego pokolenia z odpowiedzią na pytanie dlaczego popieraja JKM ? Dlatego m.in.:
- bo Pan Korwin jest szczery i jak kogoś obraża to szczerze (np. kobiety i niepełnosprawnych)
- Pan Korwin obraża tych ludzi 40 lat i jest stały w obrażaniu
- Pan Korwin zgadza się z ekonomistami z Chicago (Friedmany i Hayeki) już 40 lat i jest stały w tym zgadzaniu się
- a w ogóle to czas na zmiany i nowe twarze w polityce i Pan Korwin głosi to już też prawie 40 lat
- nie może tak być, że niepełnosprawny dostaje pieniądze i nic nie robi, to nie jest wychowawcze"
:D :D :D
Martik, mam podobne poglądy co JKM, a szczerość to tylko dodatkowy plus - taka szczerość pięścią między oczy. W tym, co mówi Korwin jest bardzo dużo logiki, a o kobietach i niepełnosprawnych też dobrze mówi - ale trzeba jeszcze wiedzieć, co miał na myśli.
https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/p526x296/1966922_632502623493747_5484013943290269150_n.jpg
Gieniu. Ja tez zgadzam sie z wieloma pogladami Korwina. Niektore pomysly tez ma calkiem trafne. Lecz o gospodarce to on nie ma duzego pojecia, a jego wywody ekonomiczne brzmia niczym sprzedaz chinskich garczkow.
Chwali islam za ostre zasady moralne i jednoczesnie straszy tym islamem, ktory zabierze "polskim patriotom" ich polskie kobiety. W ogole z tymi kobietami, to Korwin ma jakies stany lekowe. Od zawsze uwazal, ze kobieta to inkubator i garkotluk, wiec nie sciemniaj mi Gieniu, ze wypowiedzi pana Janusza maja ukryty, gleboki przekaz. Podejrzewam, ze JKM jest mizogine ;), Moze z tego powodu malzonka poslala Korwina na sale operacyjna z dziura w brzuchu.
Jesteś żywym dowodem braku dowodu na teorię Darwina :)
Kolejny dowód odnaleziony, teoria coraz mocniejsza.
Bo żaden inny polityk nie powiedziałby, że kobiety są mniej inteligentne od mężczyzn - a to jest fakt poparty naukowo, kobiety czują się przez to obrażone, no ale to jest fakt. Dziennikarze, aby zdyskredytować Korwina zawsze go o takie, rzeczy będą pytać, bo to jest medialne wzbudza zainteresowanie, a i wiedzą, że Korwin nie będzie ściemniał tylko powie jak jest.
????? Przecież nie od wczoraj wiadomo , że to mężczyźni są mniej inteligentni od kobiet . To fakt poparty naukowo .
a po co idą inni ? hehehe więc jeszcze istnieją ludzie wierzący w bajki o politykach co to by chcieli dla narodu dobra pracować :)
Jak mówi szczerze to już jego wyborcy są frajerami bo głosowali na niego pomimo tego, że znali jego wypowiedzi i poglądy. Ale jak politycy innych ugrupowań wciskają wam ciemnotę, że niby walczyć o lepszą przyszłość i głosujecie na nich, to już jesteście super bystrzy i inteligentni pomimo tego, że tak na prawdę nic nie robią? Troszkę dziwna logika lewej strony, zwłaszcza, że jak pokazał ten wątek, mało kto orientuje się jakie kompetencje ma PE... To już wole być frajerem, ale myślącym samodzielnie.
Jeśli Pan JKM zbuduje w Polsce drugą Spartę, to najsilniejsi i najzdrowsi zajmą urzędnicze posady a niedomagających zrzuci się ze skały aby nie byli dla "społeczeństwa" obciążeniem.
Ma wiele fajnych pomysłów na odchudzenie biurokracji i to mi się podoba ale opcja zero socjalu i zero dobra wspólnego to szkodliwa utopia.
Ważne, że może legalnie istnieć i dodać kolorytu politycznej scenie. Gdy się go słucha przez chwilę niemal można się zgodzić ...
ale ja nie jestem najpiękniejszy, najsilniejszy i najzdrowszy, więc nie ma dla mnie miejsca w świecie Pana JKM.
Ja czekam spelnienia obietnicy oddania diet eroposla na cele charytatywne ;)
Gosc,12:28.
Roznica jest taka, ze wiekszosc spoleczenstwa doskonale sobie zdaje sprawe, ze wszyscy politycy sprzedaja "kielbase wyborcza". Dlatego wyborcy nie glosuja, albo oddaja glos na takiego kandydata, ktory ma najwieksze szanse aby spelnic czesc postualatow.
Lecz wyborcy Korwina sa jego wyznawcami, chloniacymi kazde jego slowo z otwartymi buziami.
JKM nie jest politykiem, on jest doskonalym showmanem. Zrozumcie to!
Wolę showmana niż leśnych dziadków, np z PSLu wciskających nawet swe babcie do wszelkich maści agencji rządowych. Nich sobie ze swą dietą robi co chce, nigdzie nie powiedział że odda to na cele charytatywne. Głosowałem na JKM bo chcę pokazać palucha tym "prawdziwym" politykom, a na wybory samorządowe pokarzemy dwa paluchy tym specjalistom od kumoterstwa z lewa i "prawa"