Pobierz z Marketplace, aplikację Udostępnianie Bluetooth i po kłopocie, mam Lumię 510 i korzystam z tej aplikacji. Sprawdzalem ją sam wiele razy i ziała, jak należy.
mam ta aplikacje i nie dziala
nie umiem
Tak to jest jak się wymyśla z telefonami. Ja mam zwykłą poczciwą Nokię C2 bez żadnych systemów i nie zamienię jej na żaden inny model.
tak prawda bylam z tym zlomem w punkcie orange blutek nie dziala!
W Lumii 510 jest windows phone 7.5. Trzeba go uaktualnić do 7.8 i będzie chodziło. Jeżeli jednak nie pójdzie, to pamiętam, że nokia się chwaliła swego czasu, że dała jakąś Latkę do WP 7.5, która m.in. "odblokowywała" bt. Ja ma 620 (na WP 8.0) i tam wszystko śmiga tak jak powinno. Dla mnie ten telefon jest super. Nie interesują mnie gry - tylko dzwonienie, maile i praca na nim - ekstra synchronizacja z Windows 8 na lapku (Wszystko jedno na czym, pracuję - wszędzie mam aktualne dane)
bo to Windows a Windows ma z tym problem. Temat problemu przesyłu danych przez bluetooth ciągnie się od Lumii 610. Dziękuję
trzeba wskoczyć do marketplace i ściągnąć aplikację z narzędzi i wszystko śmiga jak należy :)
aplikacje o nazwie "udostępnianie bluetooth" i tam jak to włączysz to tylko klikasz odbierz jak Ci ktos coś wysyła . a jak ty wysyłasz to też w to wchodzisz tam masz wszystkie pliki wchodzisz w to i wybierasz co chcesz wysłać . wybierasz nazwe urzadzenia do ktorego wysyłąśz i idzie
:) ma nokie lumie 510 od 2 dni i jest bardzo dobra :) trzeba poprostu ogarnąć wszystkie ustawiena itd :D ..
nie bluetoch, i wczasie gdy chcesz wysya lub odbiera masz to mieć wączone; Staszek
trzeba podłączyć telefon do komputera i zaktualizować bluetooth :D
no hej ! ;D ja mam nokie już od 2 tygodni i nic sie nie dzieje to po pierwsze ;) ( mowie to bo każdy gada ze jest taki zły i wgl ale to nieprawda ! ;) ) a co do bluetooth to musisz wejść w marketplace i tam masz taki napis nokia colletion ( czy jakoś tak ) i wchodzisz w to i szukasz nokia bluetooth ;] i to tyle w sumie ^^ aaa i gdybyś była ciekawa to to jest bezpłatne a wiec sie nie martw ;> pozdrawiam . I mówie każdemu nie zniechęcajcie sie do tego telefonu wydaje mi sie ze te wszystkie rzeczy o pisza lubie uprzedzeni ktorzy nawet nie mieli tego telefonu w dłoni no ale to szczegół ;) mam nadzieje ze pomoglam ^^
Mi powiedzieli, że mam wysłać nokię do serisu, na swój koszt lol, płacę abonament (mix) i dodatkowe ubezpieczenie... Do tego miała mieć 4GB, ma 2GB... 2GB dla nas drugie 2 zajmuje Windows Phone <lol> lepiej jakby Lumia miała androida... Podobnież Lumie 510 mają zablokowane bluetooth... Sama mam-dostałam od męża w prezencie-ale niestety to nie jest dobry smartfon... Fajny jest, ale tyle błędów i niedociągnięć, że normalnie główka pęka!!! Telefon mam od maja tego roku, a umowę chyba na okres 2 lat :(((
Lumia to jest największy szmelc jaki kiedykolwiek miałem .. jeżeli ktoś ma zamiar kupować 510 to odradzam .. nawet głupie zdjęcie ciężko wydostać z tego telefonu ..
musisz ściągnąć aplikację z marketplace w wyszykiwarce aplikacji wpisz bluetooth
i 2 link pobierz :) :p
tako sam chce kupić nokie lumie 510 ale blututem nic nie prześlesz wiem bo moja siostra ma ten telefon tylko jedynie z kompem lub laptopem można bo muj tato ma lapka i moja siostra mogła się połączyć z jego laptopem ale zachęcam do kupna tego telefonu jest on naprawdę extra
z sklepu pobierz aplikację " udostępnianie bluetooth" ;]