W Lumii 510 jest windows phone 7.5. Trzeba go uaktualnić do 7.8 i będzie chodziło. Jeżeli jednak nie pójdzie, to pamiętam, że nokia się chwaliła swego czasu, że dała jakąś Latkę do WP 7.5, która m.in. "odblokowywała" bt. Ja ma 620 (na WP 8.0) i tam wszystko śmiga tak jak powinno. Dla mnie ten telefon jest super. Nie interesują mnie gry - tylko dzwonienie, maile i praca na nim - ekstra synchronizacja z Windows 8 na lapku (Wszystko jedno na czym, pracuję - wszędzie mam aktualne dane)
bo to Windows a Windows ma z tym problem. Temat problemu przesyłu danych przez bluetooth ciągnie się od Lumii 610. Dziękuję
trzeba wskoczyć do marketplace i ściągnąć aplikację z narzędzi i wszystko śmiga jak należy :)
Ale jaką aplikację ?
aplikacje o nazwie "udostępnianie bluetooth" i tam jak to włączysz to tylko klikasz odbierz jak Ci ktos coś wysyła . a jak ty wysyłasz to też w to wchodzisz tam masz wszystkie pliki wchodzisz w to i wybierasz co chcesz wysłać . wybierasz nazwe urzadzenia do ktorego wysyłąśz i idzie
:) ma nokie lumie 510 od 2 dni i jest bardzo dobra :) trzeba poprostu ogarnąć wszystkie ustawiena itd :D ..
trzeba podłączyć telefon do komputera i zaktualizować bluetooth :D
nie bluetoch, i wczasie gdy chcesz wysya lub odbiera masz to mieć wączone; Staszek
mam ta aplikacje i nie dziala
tak prawda bylam z tym zlomem w punkcie orange blutek nie dziala!
tako sam chce kupić nokie lumie 510 ale blututem nic nie prześlesz wiem bo moja siostra ma ten telefon tylko jedynie z kompem lub laptopem można bo muj tato ma lapka i moja siostra mogła się połączyć z jego laptopem ale zachęcam do kupna tego telefonu jest on naprawdę extra
z sklepu pobierz aplikację " udostępnianie bluetooth" ;]
mam taki telefon i wszystko działa nic sie nie zwiesza polecam
Gówno prawda mam Nokie lumia . Totalny kibel . Mam ją jako służbówke :/ tragedia . Nie mogę powiedzieć jest ok . ale pierwszy defekt po rocznym uzytkowaniu słuchawka nie działa , nie chce się ładować , Ogólnie mam androida . Ale chciałem sprawdzić windowsa Phone , brakuje dopracowania . To nie nokia 3210 którą mogłeś zabić :) i dalej działała hehe . W tej chwili mam 6310i i to jest najlepsza nokia !!!
Jak jestes idiota to nie odpisuj,widac ze nie miales tego telefonu w zyciu w rece a wiesz najwiecej.
Trzeba sciagnac proram od Nokii bo lumia ma zabezpieczenia na windowsie przed szkodliwym oprogramowaniem bluetooth,sciagniesz program i dzieki niemu mozesz normalnie dzialac.