Hej mam pytanie czy nie wiecie dlaczego nie moge w Noki Lumi 510 przesyląc przez bluetooth ani ktoś nie może mi nic wyslać?
trzeba skojarzyć łączenie z danym telefonem.Jest to w zakładce ustawienia telefonu bądź łączność .Nie znam Lumi ale każde bluetooth trzeba ustawiać
bo albo masz wyłączona widoczność urządzenia albo uszkodzony bluetooth. btw trzeba bylo kupic sobie normalny telefon a nie nokie ;)
no właśnie właczona mam widoczność, slyyszalam ze w kazdej z tej noki bluetooth nie chodzi ;/
skoro producent się chwali że jest to ma działać! nie działa->gwarancja to obejmuje. przyczyn może być wiele. wadliwy moduł bluetooth, awaria systemu (wszak to windows ) lub to o czym pisze w ukrytym z godz. 13.57
ok dzieki dopiero wczoraj go kupilam wiec pojde z nim zapytam co jest.
Nikt Cię nie ostrzegał, że Nokii Lumii się nie kupuje?
Laura ale za Nokia sie ciągnie jeszcze opinia że to dobre telefony, bo któż nie słyszał o nieśmiertelnej 3310 :) prawda jest taka że to juz nie są dobre telefony zaczynając od wersji z Symbianem na magicznym Windows Phone kończąc
słyszałas :-D mialem wątpliwy zaszczyt pracy z tym telefonem... moje odczucia są takie, że nie chcial bym go nawet przy dopłacie producenta nie mówiąc juz o kupnie.
ale ja nie pytam o to czy byś go chciał czy nie bo te opinie i tak mnie nie zniechecą do niego :) poprostu zadałam pytanie i chciałam uzyskać odpowiedz na konkretny temat nic wiecej! :)
Nokia Lumia począwszy od modelu 510 ma taki system, że przez bluetooth nic nie prześlesz. Ta forma komunikacji należy wyłącznie do zestawu głośnomówiącego. Ma się to podobno niedługo zmienić, zobaczymy...
port komunikacji radiowej ktory nie służy do komunikacji ze wszystkim kompatybilnym poza słuchawka... takie rzeczy tylko w win :-D
Laura nasłuchałaś się głupot i teraz powtarzasz. Mam Lumię 610 i jeżeli ktoś potrzebuje telefonu do dzwonienia, odbierania/wysyłania maili, smsów - czyli ogólnie pojętej komunikacji z innymi oraz przeglądania internetu to szczerze mogę polecić ten telefon. Podobno mankamentem jest "nie działający" bluetooth, szczerze to nie wiem bo nie używam do wysyłania "sweet foci", a przy zestawie słuchawkowym działa bez zarzutu.
W przeciwieństwie do telefonów z androidem nie wiesza się (nigdy nie sądziłem, że napiszę coś podobnego o M$ Windows). Niestety ale wszyscy co piszą, żeby nie kupować Lumii bo ma Windows Phone po prostu nie mieli z nim do czynienia i tak jak np. Laura słyszeli lub naczytali się w internecie (najczęściej od dzieci, które nie mogą wysyłać sweet foci), że telefon jest do kitu.
A co do nieszczęsnego bluetooth'a to poszukaj w marketplace może jest jakaś aplikacja która umożliwia przesyłanie danych na inne urządzenia. Podobno po aktualizacji WP z 7.5 na 7.8 (na Lumii 610) da się już przesyłać dane osobiście nie testowałem bo jak wyżej napisałem jest mi to zbędne.
server windows, windows über alles jak głosi przysłowie. złość przyjdzie wtedy gdy się dowiedzą ze to za co płacili grubą kasę bylo dostępne za free od dawna
gorgoth82 czy masz porównanie do linuksa którym jest android? czy miałeś zaszczyt porównania tych systemów?
regards hawu
Tak miałem. Poprzedni telefon miałem na androidzie oraz moi znajomi mają. Android != Linux. Może i jest zbudowany na jądrze linucha, ale jest to już inny system.
Największy zarzut do androida jest taki, że słabo zoptymalizowany- potrzebuje dużo mocniejszych podzespołów, aby działać płynnie w porównaniu do WP (z Linuxem było odwrotnie odpalał się na gorszym sprzęcie niż Windows).
Dodatkowo często jak ktoś dzwoni to zanim wyświetli się kto mija jakiś czas i przez chwilę odbierasz telefon a nie wiesz od kogo mowa tu o androidzie.
Nie mówię, że Android jest zły ale zaskoczyło mnie to, że WP działa stabilniej niż system, który jak sam zauważyłeś jest oparty na jądrze linuxa.
Nie wiedziałem, że bluetooth jest od "sweet foci". Dzięki.