Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
        • Odp.: NIK stwierdził nieprawidłowości w ostrowieckim szpitalu.! Dotyczyły m.in. praw pacjenta!

          Jakie prawa pacjenta? Przecież pacjenci nie mogą się wypowiadać negatywnie tylko musza kłamać jak im było cudownie. Odnoszę wrażenie ze podczas ostatniej sesji pani starosta się bardzo zagalopowała w swojej wypowiedzi.

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 54

        Odp.: NIK stwierdził nieprawidłowości w ostrowieckim szpitalu.! Dotyczyły m.in. praw pacjenta!

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: NIK stwierdził nieprawidłowości w ostrowieckim szpitalu.! Dotyczyły m.in. praw pacjenta!

          dr Agnieszka Batóg

          Specjalności: żywienie człowieka | nauki rolnicze / technologia żywności i żywienia

          Nadanie stopnia: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie; Wydział Żywienia Człowieka; do 30.09.2019 Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

          Praca doktorska: Uwarunkowania zachowań konsumentów na rynku mięsa wołowego w województwie świętokrzyskim

          https://ludzie.nauka.gov.pl/ln/profiles/agnieszka.bat%C3%B3g.imTkQuR5nXY

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 61

          Odp.: NIK stwierdził nieprawidłowości w ostrowieckim szpitalu.! Dotyczyły m.in. praw pacjenta!

          CONSUMER PERCEPTION OF HEALTH PROPERTIES AND OF OTHER ATTRIBUTES OF BEEF AS DETERMINANTS OF CONSUMPTION AND

          PURCHASE DECISIONS

          Krystyna Gutkowska1, Jacek Czarnecki2, Dominika Głąbska3, Dominika Guzek1, Agnieszka Batóg1

          1 Department of Organization and Consumption Economics, Faculty of Human Nutrition and Consumer Sciences,

          Warsaw University of Life Sciences (WULS-SGGW), Warsaw, Poland

          2 Nestlé Polska S.A., Warsaw, Poland

          3 Department of Dietetics, Faculty of Human Nutrition and Consumer Sciences, Warsaw University of Life Sciences

          (WULS-SGGW), Warsaw, Poland

          ABSTRACT

          Background. Consumers may feel confused by receiving conflicting information about health-related aspects of beef.

          Therefore, it is invariably important to assess how consumers perceive the health benefits of beef.

          Objective. The aim of the study was to assess the impact of consumer perception of beef values on consumer behavior

          towards this type of meat.

          Material and methods. The study consisted of a survey conducted among residents of Świętokrzyskie voivodeship in the

          period February 2013 – September 2014. The research was conducted among 1004 consumers. The questions included in

          the questionnaire concerned habits associated with consumption of beef, as well as issues related to the process of purchas

          ing decisions, and in particular the place and frequency of purchase of beef.

          Results. It was found that the frequency of buying beef was also significantly dependent on consumer belief in the health

          attributes of beef. Consumers consuming beef for this reason more often indicated that they consume beef once a week

          and 2-3 times a month. On the other hand, consumers who did not eat beef because of its impact on health in which they

          believed, more often pointed to its occasional/ sporadic consumption, that is once a month and less often.

          Conclusions. A significant percentage of consumers in the Świętokrzyskie voivodship misinterpret dietary recommenda

          tions and conclude that it is necessary to increase the consumption of beef due to medical reasons. Medical recommenda

          tions indicating the need to reduce meat consumption for a significant percentage of consumers from the Świętokrzyskie

          Voivodeship are of little importance and do not contribute to changing their eating behavior. Especially in the case of men,

          there is often a reluctance to change eating habits if it would involve the need to reduce the consumption of meat. There

          is a need to verify marketing messages and to carry out general nutrition education so that it is possible to actually reach

          consumers with information about the need to limit the consumption of meat products.

          Key words: consumers, health benefits, beef, eating habits, marketing messages

          STRESZCZENIE

          Wprowadzenie. Konsumenci mogą czuć się zagubieni, otrzymując sprzeczne informacje na temat zdrowotnych aspektów wo

          łowiny. Dlatego niezmiennie ważna jest ocena tego w jaki sposób konsumenci postrzegają walory zdrowotne mięsa wołowego.

          Cel badań. Celem badań była ocena wpływu konsumenckiej percepcji walorów wołowiny na zachowania konsumentów

          wobec tego rodzaju mięsa.

          Materiał i metody. Badanie obejmowało ankiety przeprowadzone wśród mieszkańców województwa świętokrzyskiego

          w okresie luty 2013 - wrzesień 2014. Badania przeprowadzono wśród 1004 konsumentów. Zawarte w kwestionariuszu py

          tania dotyczyły m.in. zwyczajów spożywania mięsa wołowego, a także zagadnień związanych z procesem podejmowania

          decyzji zakupowych, a w szczególności miejsca i częstotliwości nabywania mięsa wołowego

          Wyniki. Stwierdzono, że częstotliwość kupowania mięsa wołowego była istotnie statystycznie zależna od wiary kon

          sumentów w zdrowotne atrybuty wołowiny. Konsumenci spożywający mięso wołowe z tego właśnie powodu częściej

          wskazywali, że spożywają wołowinę raz w tygodniu oraz 2-3 razy w miesiącu. Natomiast, konsumenci niespożywający

          wołowiny ze względu na jej wpływ na zdrowie w który wierzyli, wskazywali częściej na jej okazjonalne/sporadyczne

          spożywanie, a więc raz w miesiącu i rzadziej.

          https://roczniki.pzh.gov.pl/pdf-182545-103041?filename=Consumer%20perception%20of.pdf

          https://duckduckgo.com/?q=zachowania+konsumencie+mi%C4%99sa+wo%C5%82owego+bat%C3%B3g+agnieszka

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 55

      Odp.: NIK stwierdził nieprawidłowości w ostrowieckim szpitalu.! Dotyczyły m.in. praw pacjenta!

      W MEC też NIK stwierdził nieprawidłowości i nic nie słychać o konsekwencjach.

      Ostrowiec to takie miasto, że nawet NIK mu nie podskoczy.

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: NIK stwierdził nieprawidłowości w ostrowieckim szpitalu.! Dotyczyły m.in. praw pacjenta!

        7 kwietnia 2023 NIK będzie oskarżała jak prokuratura? Projekt ustawy trafił do sejmu

        Do sejmu wpłynął poselski projekt nowelizacji ustawy o Najwyższej Izbie Kontroli. Przewiduje możliwość wnoszenia do sądów aktów oskarżenia o przestępstwo stwierdzone w toku kontroli NIK. (...)

        https://www.portalsamorzadowy.pl/zmiany-w-prawie/nik-bedzie-oskarzala-jak-prokuratura-projekt-ustawy-trafil-do-sejmu,453405.html

        Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: NIK stwierdził nieprawidłowości w ostrowieckim szpitalu.! Dotyczyły m.in. praw pacjenta!

          Radni powinni złożyć zawiadomienie do prokuratury

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: NIK stwierdził nieprawidłowości w ostrowieckim szpitalu.! Dotyczyły m.in. praw pacjenta!

            Ta kontrola to też hejt Pani Starosto?

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
20 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -