Witam jestem osobą niepełnosprawną slabowidzacą i szukam jakiegoś zajęcia np jakoś pracę zarobkową czy jest w naszym mieście możliwe zatrudnienie os z 1 grupą?
Idź do Amidu i zapytaj z tego co wiem to są tam przyjęcia
serio? osobę słabowidzącą wysyłasz do szycia? brawo Ty...
z tego co wiem to wszystkie firmy ochroniarskie zatrudniają osoby niepełnosprawne, słyszałam że jak nie masz grupy to nie ma szans. A tak w nawiasie, jak osoba niepełnosprawna może ochraniać no chyba że to tylko sztuka dla sztuki
Bo to właściciele firm ostrowieckich są niepełnosprawni (umysłowo) i zatrudniają osoby z grupą żeby się dowartościować.
Do 13 55 tak masz rację ,zatrudniają zdrowych ludzi co mają na lewo grupy inwalidzkie To jest jakieś chore A Ci co naprawdę są chorzy A potrzebuję dorobić to już nie. Czy tak ma to wyglądać? Niech nasz rząd coś z tym zrobi bo to tak dalej być nie moźe
Z tego co mi wiadomo to w amidzie są potrzebni ludzie nie tylko do szycia więc może spytać za I grupę są duże zwroty z Sodir PFRON więc koszt zatrudnienia takiej osoby zwraca się prawie w całości. Mogą taką osobę zatrudnić na sztukę, żeby kasę wziąć więc jest wilk syty i owca cała. To odpowiedź do gościa z 11:44.
A tak poza tym to gdzie gościu ma iść osoba słabowidząca? Każda pracą w takim wypadku jest ciężka
Pracodawca na pracownika z pierwszą grupą dostaje dwa tysiące.
Firma Karabela ochrona wszystkich z grupą przyjmuje a najbardziej preferuje osoby z zaburzeniami psycho.