Pismen, ale to już było i nie wróci więcej.. ;)
Pismen, co Ty chcesz powiedzieć? Czyżby to, że rodzice mają wykuć osobne wejście do szkoły i szatni? Ty człowieku mądry jesteś, bo mam obawy co do tego i to poważne.
Pismen, już niedługo się to zmieni jak naró odsunie Donka od koryta.
Co się zmieni?
Pismen, to nie wina babci tylko rodziców. Uważam, że babcie to najlepsze co może być dla dziecka.
Pismen, bo to niezbyt mądra babcia była. Moja mama nigdy moim dzieciom tornistrów nie nosiła. Nawet worka z kapciami nie wzięła. A chipsy...no cóż...Może i jadły, ale ja o tym nie wiem.
ty może nie wiesz
ale pismen wie doskonale co jadło twoje dziecko
ot, taki omnibus radziecki
Ja dziecku noszę tornister, a wiesz dlaczego? Bo jest tak ciężki, że szkoda mi dziecka, a zwłaszcza jego kręgosłupa. Kto to widział, żeby małe dzieci musiały dźwigać takie ciężkie tornistry. Później wielkie halo, że dzieci mają skoliozę.
To najpierw kup mu inny tornister. Same tornistry, piórniki kredki grubości marchewki ważą bardzo dużo.
Tornister sam w sobie ma lekki. Najwięcej ważą książki.
Jedna czytanka i 2 ćwiczeniówki i 2 zeszyty. Nie przesadzaj, to nie jest ciężkie.
6 czy 7 latek nie ma zadnej różnicy, jesli chodzi o wagę plecaka ona przez rok się nie zmieni, tak samo jak nagle nie urosną dzieci o 15 cm i nie nabiorą masy mięśniowej by te tornistry nosić, o czym wy mówicie//
w unii europejskiej od lat chodzą do szkoły 6 latki i żyją
nie uważam tez by było to odbieranie dzieciństwa,przecież one nadal się bedą bawić a w tym i uczyć i co z tego??
ja w zerówce spędziłam dwa lata z powodu braku miejsc w innych grupach-a nie dlatego ze n ie zdałam! i jako 5 latka byłam ze starszakami, nauczyłam się czytać, jako 6 latka,szlifowalam umiejętności i do szkoły poszłam przygotowana,dałam radę,tylko trzeci raz przerabiany ten sam materiał doprowadzał mnie do furii ileż można
dlaczego nie pozwalacie swoim dzieciom się rozwijać??one naprawdę są bardzo bystre i bardzo mądre,to tylko my rodzice zachowujemy się jak ""matki kwoki"
dzieci dadzą radę jako 6 latki, może tylko nauczyciele powinni zbastować z natłokiem informacji,a przede wszystkim z głupawymi pracami domowymi
Jak widać z posta z 11:55, nawet pójście do szkoły jako 5 latek nie gwarantuje, że osoba będzie potrafiła poprawnie sformułować swoją wypowiedź.
Tak więc argumenty raczej chybione...
Popieram 16:48!! Krótko i wszystko na ten temat! BINGO! :)
Popieram 16:48!!! :) BINGO!!! :)
Gościu wczoraj 11:55 dzieci przez rok mogą bardzo dużo urosnąć. Nie pisz bzdur!