Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

NIE WYSYŁAJCIE 6-LATKÓW DO SZKOŁY

Ilość postów: 260 | Odsłon: 17625 | Najnowszy post
  • NIE WYSYŁAJCIE 6-LATKÓW DO SZKOŁY

Rodzice zastanówcie sie nad swoimi pociechami,dlaczego zabieracie swoim dzieciom dzieciństwo,jesteście pewni że to małe dziecko będzie bezpieczne wśród tak wulgarnej młodzieży,ja uważam że rodzice powinni dobrze pomyśleć nad tą debatą jaka trwa w Sejmie,w tej sprawie podpisało się milion Polaków,aby ich pociechy nie posyłać do szkoły.POZWÓLMY SIĘ CIESZYĆ NASZYM DZIECIOM ICH DZIECIŃSTWEM I NIE ZABIERAJMY IM TEGO.

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: NIE WYSYŁAJCIE 6-LATKÓW DO SZKOŁY

jestem za:))

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

do szkoły od 6 lat do pracy od 16 lat - oto polityka Tuska,tylko ani jedno ani drugie nie jest przygotowane aby funkcjonować

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Reforma wprowadzana jest od 1999 a wymyslona, lacznie z terminem wprowadzenia do szkol 6 latkow jeszcze wczesniej.

pismen
          Zgłoś
          Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 4

Odp.: NIE WYSYŁAJCIE 6-LATKÓW DO SZKOŁY

Przestań pierdzielić i idź do szkoły zobaczyć jakie są warunki. I wiem o czym mówię bo posłałem 6cio latka do szkoły w zeszłym roku.

O jakim zabieraniu dzieciństwa mówisz ? Dziecko nadal bawi się ulubionymi zabawkami, nadal maluje i rysuje , nadal cieszy sie dzieciństwem. W szkole sobie radzi i chodzi z uśmiechem.

Gość_father
      Zgłoś
      Odpowiedz

moje dziecko rowniez poszło do szkoly jako 6 latek obaw bylo mnostwo ale wszystko okazalo sie na wyraz przesadzone, w tej chwili moje dziecko jest w 3 klasie w ktorej sa dzieci rozpoczynajace nauke jako 6 latki i dzieci starsze i zadnych ale to zadnych roznic nie ma miedzy nimi.....ucza sie na tym samym poziomie tak samo przyswajaja wiedze, przestanmy traktowac dzieci 6 lenie jak zacofane!!!! kazde dziecko jest indywidualista i jedni radza sobie od razu inni po jakims czasie ale nie ma regoly....i nie mowmy o skracaniu dziecinstwa bo 6 latki i inne dzieci nie przebywaja w szkole po 12 godzin nie sa zmuszane batem do nauki wszystko odbywa sie zgodnie z preferencjami dziecka.A jesli juz tak mowicie o skracaniu dziecinstwa to co dzieci do zlobka tez trzeba dac w okreslonym wieku bo nie beda w domu 24 h na dobe....bez przesady.Kazde dziecko jest odrebna jednostka i nie robmy z 6 latkow ofiar jakby mialy pracowac w obozie.......

Gość_mama
        Zgłoś
        Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 6

aleś Ty naiwny , rudemu chodzi tylko oto aby te dzieciaczki o rok wcześniej wyszły na rynek pracy tj. rok wcześniej wyjechały do pracy na zachód !

Gość_shane
        Zgłoś
        Odpowiedz

Jakos w innych krajach dzieciom to nie szkodzi

pismen
          Zgłoś
          Odpowiedz

Pismen, w innych krajach są inne warunki. U nas szkoły podstawowe to molochy połączone z gimnazjami. Sześcioletniemu dziecku naprawdę ciężko się w takiej szkole odnaleźć. Szczególnie łazienki są niedostosowane.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 26

Bo moga w przyszlosci pracowac w swoim kraju a nie spedzac zycie na obczyznie

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 33

Najlepiej zaraz po urodzeniu zabierać dzieci do szkoły,mądrzy rodzice.Śmiech:))

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 8

Racja. Pozwólmy im durnieć do 18 roku życia a potem na studia...

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Również dałem dziecko do szkoły w wieku lat 6 i jestem zadowolony z decyzji. Nie siedzi przed telewizorem pod opiekom teściowej, tylko dorasta wśród rówieśników.

Jest z tego faktu zadowolona. Ma już swoją "paczkę". Lubi uczyć się nowych rzeczy.

To był super pomysł.

Gość_Tata
        Zgłoś
        Odpowiedz

Tata - dobrze że posłałeś pociechę do szkoły,może nie będzie błędów ortograficznych robić.............

Gość_ida
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 13

można bu zacząć posyłać 4-latki żeby szybciej płaciły podatki, a najlepiej od razu oddać na wychowanie państwu odbierać tylko w weekendy.

Gość_p
          Zgłoś
          Odpowiedz

Uczniowie płacą podatki?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 18

ja teraz mam 30 lat, gdy chodziłam do tak zwanej zerówki już tam uczyłam się czytać i pisać, nie czekano aby uczyć nas dopiero w pierwszej klasie. Wydaje mi się, że na złe to mi nie wyszło, nie mam przykrych wspomnień z tym związanych. Nasza Pani uczyła nas poprzez zabawę. Ja mam teraz 3 letnie dziecko i nie widzę w tym nic złego aby w wieku 6 lat też się tego nauczyło

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

ja pisac i czytac potrafilem majac 5 lat :D

Gość_shane
              Zgłoś
              Odpowiedz
14 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę