W najbliższą sobotę, 19 lipca od godziny 9.00 na Targowisku Miejskim w Ostrowcu Świętokrzyskim rozpocznie się zbiórka podpisów poparcia pod ogólnopolskim referendum „Stop nielegalnej migracji”. – (…) Jako ojciec dwójki dzieci z coraz większym zaniepokojeniem obserwuję to co się obecnie dzieje w Polsce. Bezradność obecnego rządu, coraz częstsze przypadki stosowania przemocy ze strony migrantów, jak chociażby dramatyczne wydarzenie w Toruniu, to wszystko budzi lęk ale również pcha do coraz większej aktywności aby jeszcze temu zapobiec – mówi Krzysztof Ołownia, radny Rady Miasta Ostrowca Św. i zachęca do udziału w sobotnim wydarzeniu, podkreślając, że nadrzędnym celem jest ochrona bezpieczeństwa mieszkańców i przyszłości ich dzieci.
Macie rację
Referendum przeciwko nielegalnej migracji, a jako przykład podany legalny migrant (Toruń). Widzę tu pewną niespójność.
13:40; ty masz niespójność w mózgu, ale to jest apel do ludzi mądrych i odpowiedzialnych za Polske i nasze dzieci.
Obrazek z dzis, przystanek Aleja, siedzi dwoje Polaków i czterech migrantów z czarnej Afryki.
Oni pracują,mieszkają legalnie.Praca na ul.Przemysłowej,w Elkomie.Wszystko jest w porządku,4 z nich chodzi do Koscioła SW Michała,święcili palemki....
To nie do końca tak jest.Polacy za granicą też są.......grazyna
Przykład dotyczył migranta (bez określnika).
Byłem za granicą nie raz, nie dwa, ale zawsze dowiadywałem się czegoś o mieszkańcach danego kraju, ich zwyczajach, mentalności, co cenią, co ich może obrazić, czego unikać, co w Polsce jest zwyczajem, a tam może być faux pas (choćby całowanie kobiety w rękę), itd.
Ale w życiu nie wpadłoby mi do głowy np skakać po czyimś samochodzie, albo robić cokolwiek z pogardą do tubylców, bo ja jestem obcy, to mi wszystko wolno i co mi zrobicie? Gościom na obczyźnie, zanim się 'zaaklimatyzują', ze zwykłej ostrożnosci wolno mniej. Zwłaszcza 'nielegalnym'.
Dokładnie tak gościu 14:42
A jak było referendum z wyborami to jak glosowaliscie ?
Świętokrzyskie, to miłośnicy opcji niereferendalnej oraz koni i kultury (blisko)wschodniej. Tym samym nieświadomie wspiera POdopcję neo zachodnią, tę rdzennie komuszo-eurokołchozową.
Trochę to skomplikowane, dla kamuflażu.
Najpierw wyjazd na granicę (i cisza ,żadnej relacji ),teraz podpisy o referendum i znów sianie w narodzie niepokoju ,zawiści i straszenie.Czy to wszystko nie manipulacja ludźmi.
Masz rację..manipulacja..płaciło się 500+ i było ok a teraz 2500 i też ok tylko w czyim interesie wydawanie tej kasy? Bo na pewno nie w moim i najbliższych
2500 a możesz podać źródło swoich danych, czy to tylko twoje subiektywne wyliczenia...?
Kłamca kłamca kłamca
Może weźmy się też za chrześcijan z racji przemocy na przestrzeni wieków. Tyle o nich pisze w różnych książkach. Potem za alkoholików, którzy stosują przemoc psychiczną, wyzysk finansowy. Potem politycy, szczególnie tych skrajnych np. PiS. A i może za wójka i ciotkę, bo ich RGB skóry zbytnio obiega od "normy".
Teraz chcecie zbierać podpisy....??? A kto głosował na obecny rząd i premiera...??! Teraz to jedyne co możecie zrobić to zbroić się, tak zbroić się i jak to mówią wygra/ przetrwa silniejszy....! Na państwo, w obecnym układzie bym nie liczył...
Niech to będzie tzw. "Porozumienie ponad podziałami." Byle to było wiążące, a nie jak tamto śmieszne referendum.