ile wziasc zaplacic niani za3godziny dziennie od poniedzialku do piatku
Około 400 zł./miesiąc, co daje 5,80 zł/godz.
Ja za 5 godz. dziennie płaciłam 6 zl/godz przez pierwszy miesiąc a jak niania się sprawdziła to po miesiącu płaciłam 7 zl/za godz. Dziecko miało wtedy półtora roku. Zaznaczam, że jedzenie dla maluszka miała naszykowane.
5 zł za godzinę płacono mi kilka lat temu ale robiłam wszystko przy dziecku i gotowałam, sprzątałam teraz za taką samą prace za 5 zł bym nie poszła chyba że tylko opieka dziecka
Jak to opieka nad dzieckiem to nic nierobienie .Jest to wielka odpowiedzialność.
i harówa! Jak uważasz, że to nic nie robienie to pojęcia nie masz!!!!
To wielka odpowiedzialność i dużo pracy. Trudniej jest wychowywać cudze dziecko, a jeszcze trudniej sprostać wymaganiom jego roszczeniowych rodziców(najgorsi są nowobogaccy). Opieka nie kończy się na nakarmieniu malucha i podtarciu mu tyłka... Trzeba umieć reagować na pewne sygnały, chociażby zwiastujące chorobę, a to już wprawia taką nianię w stres. Dlatego 5 zł za godzinę to śmieszna suma... Tyle można dać pięciolatkowi na paczkę groszków z supermarketu, a nie komuś, kto musi ponosić odpowiedzialność za cudze dziecko!!!(Do GOŚCIA z 14.45: Nie zatrudniłaś kucharki tylko nianię, więc miałaś obowiązek naszykować swojemu maluszkowi jedzenie.)
niania bedzie z2godz bedzie odbierala i do poki ktores z nas nie wroci
ja wezzme 20zl za te 3 godziny
a ja 18
Zależy od zakresu obowiązków, to tylko 3 godz dziennie, jak tylko przypilnowanie odebranie przedszkola dziecka to 5-6 zł wystarczy.
Od poniedziałku do piątku (tylko opieka bez sprzątania i gotowania) 6 zł/h w sobotę już 8 zł/h, zaś jeśli chodzi o więcej czynnosci przy dzieku to 10-12 zł/h sobota 15 zł/h . Ja płacę obecnie tylę za opiekę nad dzieckiem 3 -letnim. Bez umowy.
zależy tez od dziecka