Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Nerwica lękowa

Ilość postów: 71 | Odsłon: 7090 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                          • Odp.: Nerwica lękowa

ale gdzie tu znalezc odpowiedniego psychiatre?

melania
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Ja brałem neomag forte 3x dziennie 1 tabl. + na noc magnez zdrovit forte (granatowe opakowanie), po ok 2 godz od porannej tabletki magnezu piłem calcium forte z firmy sandoz i brałem 1 tabl. Vitrum D3 (po ok. 2 godz bo branie calcium z magnezem równocześnie nie ma sensu bo się nie wchłania). taki zestaw biorę cały czas ale trochę mniej magnezu, mamy w dzisiejszych czasach tak stresogenne życie ze te minerały się szybko wyplukuja z organizmów wiec trzeba na biezaco uzupełniać. Nie twierdzę ze każdemu pomorze ale może warto spróbować mi pomogło a miałem objawy takie jak wasze. Wpiszcie w wyszukiwarce Katarzyna Toruńska i poczytajcie opinie pacjentów z podobnymi problemami.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 57

Odp.: Nerwica lękowa

Nie sugerujcie się tym co komuś pomogło,każdy powinien przed zastosowaniem takich leków porozmawiać osobiście z lekarzem inaczej można sobie jeszcze bardziej zaszkodzić.Jest to straszna i uciążliwa dolegliwość wymagająca leczenia przez specjalistę w innym przypadku mogą zacząć nasilać się objawy.Nigdy nie bierzcie sami leków,bo tylko możecie pogorszyć swoje i tak już kiepskie samopoczucie.Wiem jak ciężko jest z tym paskudztwem żyć,moja siostra zmaga się z tą chorobą od lat jezdziła po różnych klinikach na jakiś czas ustępowało,ale trzeba być pod stałą kontrolą lekarza.ŻYCZĘ WAM POKONANIA CHOROBY I DUŻO,DUŻO WYTRWAŁOŚCI. Pozdrawiam

Gość_gość Mania
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

To nie leki a supllementy witaminy i mineraly. Zgodze się z tym ze każdy przypadek może być inny i nie każdemu może pomóc, ale może warto spróbować a przynajmniej zainteresować i zwrócić lekarzowi na to uwagę. Napisałem tez lekarza który mi pomógł można wpisać w Google poczytać, to nie boli i nic nie kosztuje.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 60

tu nie znajdziesz ale w Ostrowcu jest kilku.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

a ktory jest dobry i ile kosztuje prywatnie wizyta,prosze doradzic.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

A czy ktoś z was był może u Pani Szczepańskiej, proszę o opinie. Cierpię na nerwicę i nie mogę brać leków. W zasadzie dobrze toleruję tylko Relanium, ale mam stany depresyjne a ten lek na to nie działa. Psychiatra polecił abym skorzystała z psychoterapii bo leki niby leczą same objawy a przyczyna pozostaje. Tak rozumiem, że psychoterapia działa na przyczynę...?

Psychiatra polecił mi właśnie panią Szczepańską. Był ktoś może u tej Pani? mam zamiar umówić się na wizytę...

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Czy ktoś z was miał zawroty głowy w nocy? Ciśnienie mam dobre, leczę się na nerwicę lękową. Obczytałam się w necie o moich objawach i jestem przerażona :P Uspokójcie mnie,że to nic grożnego ;(

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 64

Mialem to samo i wspolczuje . Podstawa to dobry lekarz ktory to ogarnie w psychice a nie tabletkami. Mozna ewentualnie poprosic o cos na poprawe samopoczucia. Mi pomogl PAXTIN . Ja jezdzilem do kliniki do Warszawy. Podstawa jest zmiana myslenia. To siedzi TYLKO w glowie. Moge ci poradzic to co poradzono mi a mianowicie w tym momecie paniki staraj sie myslec o czyms pozytywnym np z dziecinstwa. Wybierz jakis moment ktory swietnie i milo wspominasz. Walka jest ciezka ale do wygrania tylko trzeba byc silnym . Ja do dzisiaj czasem mam chwilowy taki napad ale nauczylem sie z tym walczyc i dzieki temu potrafie go stlumic w jednej chwili. NIE POLECAM dr Szaginiana bo mnie malo do grobu nie wpedzil . Naszprycowal mnie lekami ktore tylko poglebily ten stan !!!!!! Nie o to w tym chodzi. Pozdrawiam i trzymam kciuki w walce ciezkiej ale do wygrania :)

Gość_Mar
        Zgłoś
        Odpowiedz

Dzieki Mar. Najgorsze i najtrudniejsze do przeskoczenia sa nowe objawy, wskakujace na miejsce tych, do ktorych czlowiek sie przyzwyczail. Ja juz nie mam sily i co najgorsze jestem z ta moja nerwica sam na sam. Zero wsparcia i zrozukienia od innych. Jak zle sie czuje i potrzebna mi pomoc, kazdy sadzi, ze specjalnie to robie, bo jestem prozniak. ;(

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 67

Mar, kilkadziesiat tys. pacjentów z cąłej Polski zadowolonych i szczęsliwych, ze wyszli na prostą a ciebie by do grobu wpędził.....ciekawe.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

mam na to dowody w formie badan wiec nie dyskutuj ze mna i to nie temat na forum a takich jak ja jest drugie tyle

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 69

Ktos kto po 5min wizyty przepisuje silne psychotropy sam powinien sie leczyc na glowe.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 70

witam, ja również mam nerwice lękową tyle że ja mam jeszcze do tego depresje. U mnie nerwica sie objawia na punkcie tego że ktoś może zrobić krzywde mojemu dziecku. jak z kimś obcym rozmawiam zaraz widze w nim zagrożenie . Trwa to już bardzo długo wcześniej miałam tak na punkcie swoim a później jak pojawiło się dziecko pojawiło się na punkcie jego takie zawirowanie. Nerwice da sie leczyc i chyba da sie nawet wyleczyc ale u mnie juz jest zaawansowane stadium bo doszla depresja jest ciezko ale wierze ze sie wylecze.

Gość_Luna
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 71

Najwazniejsze to umiec walczyc samemu ze sobą. To najlepsze lekarstwo.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Myślę, że nie o walkę tutaj chodzi, ale bardziej o umiejętność, próbę odnalezienia wokół siebie tego, co może nam pomóc. Trzeba nauczyć się wyciszać umysł, a za tym pójdzie też ciało. Jednocześnie trzeba pracować z ciałem (robić ćwiczenia, które odprężają), bo to wpływa kojąco na umysł. Warto też otaczać się ludźmi, którzy rozumieją problem, a tych którzy nie rozumieją unikać, bądź ignorować ich przytyki. Rozpoznawanie objawów też ma znaczenie - kiedy występują trzeba na chwilkę nad nimi przystanąć, przyjrzeć się im i wytłumaczyć sobie "to tylko nerwica". Praca z oddechem ma również duże znaczenie. Przy nerwicy ważna jest jakakolwiek aktywność fizyczna (nie mam na myśli wielkiego wysiłku) - spacer, rower, basen, codzienne ćwiczenia w domu (pomaga ona wyrzucić nadmiar negatywnych emocji). Trzymam za Was kciuki, żeby było lepiej. Mnie jest lepiej, choć dopada mnie kołatanie serca, duszność, bóle żołądka, szczękościsk. Ale nie poddaję się.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 73

ja miałam to samo ,około półtorej roku temu ,było strasznie ,miałam objawy jak wyżej piszecie ,byłam u wielu lekarzy aż w końcu trafiłam do doktora szaginiana ,dusza człowiek i lekarz bardzo dobry ,od razu mnie uprzedził że leczenie będzie dość dlugie ,od razu trafił z tabletkami,na chwilę obecną już pomału odstawia mi leki ,jestem mu wdzięczna ,przywrócił mi chęć do życia ,nie mam żadnych objawów ,żadnych ataków paniki a było naprawdę żle,były momenty że myślałam żeby sie zwolnić nawet z pracy ,bo bałam się do niej sama dojechać ,teraz jeżdże własnym samochodem

Gość_mmmm
              Zgłoś
              Odpowiedz
    3 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -
    Losowa firma:
    WarszawaRemont.com
    Branża: Remonty
    Dodaj firmę