nie podam gg, bo potem ciągle bedzie ktoś gulgał do mnie. Napiszę nazwisko inicjały doktora. G. SZ.
A diagnozowało mnie wielu lekarzy w O-stowcu, kielcach, Warszawie, Lublinie. Ponoć miałam mieć chorą tarczycę, niedobory minerałów i vitamin wszelakich. Nawet dr śp. Chudzicki, powiedział,ze taka choroba to nie choroba, zajmij sie dzieckiem i posprzataj dom, to minie....
Po znajomosci dostałam się do w/w lekarza z inicjałami G. SZ. Dostałam leki i to pomogło. co wazne, gdy cierpisz na nerwicę, jesteś kłębkiem nerwów, paniki, nie zauważasz co się dzieje wokoło ciebie, masz ksobne myślenie. Jak uslyszalalm, ze ktoś zemdlał w sklepie tym a tym, to juz do niego nie weszłam w obawi, ze też fiknę. Po 2 tygodniach łykania leków usłyszałam jak ćwierkają w maju ptaki, zauważyłam,ze kwitną kwiaty, ze moje dziecko usmiecha się na dźwięk mojego głosu....
Pan G.Sz. o malo mnie do grobu nie wpedzil!!! Swoimi cudownymi lekami !!! Uwazajcie. Jednym pomaga innym nie bo to ruletka . Leki sie przepisuje po pozadnym wywiadzie a nie po 5 minutach wizyty!!! Badania ktore mialem potwierdzily ze malo mnie zycia nie pozbawil bo zle dobral leki . Tyle w temacie
Ja miałem objawy nerwicy lękowej (lęki, kołatanie serca itd.)a okazało się że to tężyczka utajona która jest spowodowana niedoborem wapnia magnezu i vit.d3. Po ponad miesięcznej suplementacji magnezem i calcium problem zniknął, ale calcium i magnez biorę do tej pory. Poczytajcie o tym i zwróćcie uwagę lekarza na to bo z tego co wiem w wielu przypadkach jak mój leczone ludzi psychotropowych a wystarczyło pobrać magnez i wapń skrupulatnie i w odpowiednich dziennych dawkach. Każdy przy dzisiejszym stresogennym stylu życia ma niedobory tych witamin minerałów
Obawiam się że nie wszystkim może taka 'kuracja' pomóc.. To często siedzi za głęboko w nas samych że magnez na niewiele się zda...chociaż spróbuje może na trochę będzie lepiej. Swoja drogą dosyć sporo nas nerwusów..
Wspomagam się mg+wit,B. Jest lepiej. Macie może takie uczucie guli w gardle, wrażenia,że przełyk wam się zamyka i nie możecie nic zjeść, przełknąć i czujecie,że zaraz was to udusi? Za chwilę atak paniki, poty, drżenie rąk, brak powietrza... Jak sobie z tym radzić?
ja mam coś podobnego ale też wrażenie jakby mi krew do rąk nie dopływała i serce miało stanąć a wali jak oszalałe .. potem właśnie brak powietrza dosłownie jakby płuca przestały pracować, okropność..
Jak pisałem wcześniej też miałem takie objawy jak piszecie i są to prawdopodobnie tak jak u mnie objawy tężyczki utajonej- mi lekarz zalecil suplementacje calcium, vitrum d3 i magnezem i po braniu wg jego zaleceń po ok. miesiącu zaczęły mi te paskudne objawy ustępować aż do całkowitego ich zaniku :)
aha i z tymi objawami byłem u dr Katarzyny Toruńskiej w Warszawie i to ona po jednej wizycie mnie wyleczyla zalecając jak juz pisałem wyżej.
Przez jaki czas trzeba brać te witaminy? Np. Miesiąc? I ile musi być przerwy?? Bo wiem że nie wolno przyjmować ciągle witamin bo za dużo też nie dobrze
a czy te witaminy calcium.vitrum,d3,maagnez to sa w jednej tabletce czzy trzeba kupowac to oddzielnie?,prosze mi powiedziec jak to kupic,bo juz nie daje rady.
na to jest lek i nazywa sie zomiren (alprazolamum). ale jest na recepte wiec trzeba poprosic o niego lekarza. zadne witaminy ci nie pomoga.
Takich leków jest bardzo dużo, a nie tylko Zomiren. Na jednego działa to, a na innego coś innego. Na mnie np. Rexetin. Dodatkowo oczywiście magnez i witaminy.
kto moze przepisac takie tabletki?
Zomiren bardzo uzależnia i stosuje się go jako wspomagający, przy leku głównym
zomiren działa jak wódka i uzależni tak samo
Też miałam nerwice i żadnych psychotropów nie brałam. Leczyłam się lekami przeciwdepresyjnymi uspokajającymi które tak nie otumaniają. Leki jedynie dobrze uceluje psychiatra a nie lekarz rodzinny. Z tego naprawde da się wyjsc i normalnie żyć.