Pozbyłem się (choć w 100% Ci nie powiem, by nie zapeszyć). miałem tragicznie silną nerwicę lękową przez jakieś 3 lata, potem coraz słabsza, teraz praktycznie o niej nie pamiętam :) Dr Szaginian plus wspaniała pani psycholog z Kielc (nie pamiętam niestety nazwiska) i własne pasje plus znajomi. Czuję się naprawdę świetnie :)
N
terapia manualna holistyczna
ponoc uprawianie sportu pomaga na to schorzenie albo wogole jakas pasja na przyklad gra na perkusji;)
hej Nerwus :)
Chyba jest nas (niestety) wielu, co boryka się z różnymi "odmianami" nerwic, ja jestem w trakcje psychoterapii,są również konsultacje u psychiatry ( teraz odstawiamy leki ), mam nadzieje że dam radę, zawsze warto próbować, dużo siedzi w naszych głowach.Powodzenia i nie dawaj się ! :P
Nie reklamuje go, tam uzyskałam pomoc i teraz zaczynam sama sobie pomagać, bo wiem jak Tyle.
Polecam psychoterapię-najpierw dobrze sie dowiedzieć gdzie leży przyczyna, mnie nauczono także treningów relaksacyjnych i na razie jest ok, lekkie objawy miewam tylko po jakiś stresujących okresach w życiu.Niestety w Ostrowcu trudno o psychoterapeutę, tutaj obowiązuje zasada-tableta i do przodu.Tablety tak ale jak nic już nie pomaga
odpowiadający - co za bzdury! Gdzies cos przeczytałes i teraz się wymądrzasz robiąc wiecej szkody niz pozytku. Nerwica nie jest CHOROBĄ PSYCHICZNĄ tylko zaburzeniem (może byc chwilowe) nie "rób" więc za psychologa czy psychiatrę! OK?
Nerwica jest CAŁKOWICIE wyleczalna. na poczatek psychiatra, a potem psycholog i bedzie oK.
To prawda , Szaginian wyciągnał mnie ze strasznej depresji posmierci mojej córki. Wiec z nerwicy też Cie wyciągnie. Powodzenia nerwus
Do gościa z 21.22-nigdy nie powiedziałam, że nerwica- to choroba psychiczna, trzeba świadomie czytać i dokładniej patrzeć na napisaną treść. Każda choroba-to tylko zaburzenie, które w łatwy sposób można zlikwidować.
A gdzie przyjmuje dr Szaganin? prywatnie czy na NFZ?
choroba ta jest już powszechna, takie czasy.