Póki nie masz aktywnych usług to za nic nie płacisz.
Zobacz w Regulaminie czy masz zapis o rozwiązaniu umowy z przyczyn technicznych. Podejrzewam, że właśnie taki powód jest powodem braku instalacji.
Monterzy należą do firmy zewnętrznej, nie są to pracownicy TP.
Jeśli umowa była podpisana poza siedzibą (np. przez przedstawiciela) to przysługiwał Ci 10 dniowy okres w którym mogłaś taką umowę rozwiązać bez żadnych konsekwencji.
W tym piśmie który polecił wysłać Ci Rzecznik możesz napisać, że jeśli nie zrobią tego w konkretnym terminie to sprawę zgłaszasz do UKE. Zobaczysz jak wtedy przyśpieszą akcję:), a jakby dostali pismo z UKE to dostają już wtedy biegunki:)
W lokalu w którym mieszkam, kilka lat temu działała Neostrada, a monterzy już raz tutaj byli na początku stycznia i podobno wszystko zainstalowali, więc dalej nie wiem o co chodzi i najgorsze, że w żaden sposób nie mogę się dowiedzieć! Co znaczy skrót UKE ?
Okazuje się, że niewiele mogę zrobić. Pan w śląskim oddziele UKE, też proponuje mi złożyć do nich skargę na Neostradę, a oni będą reklamować tę niewykonaną usługę, z tym , że operator ma 30 dni na załatwienie reklamacji, czyli że następny miesiąc "z głowy", a przeprowadzony wczoraj Speed Test Plusa wykazuje ściąganie 0,117mb/sek a wysyłanie 0,079 mb/sek (?!)niewiarygodne, co? Dlatego nie mogę nawet reklamacji wysłać przez internet! Po prostu koszmar!
hmm.. Ja na instalacje netu z netii czekalam tez ponad miesiac bo zamawialam przez neta wtedy zawsze sie wydluza czas.. W tp z tego co wiem placisz dopiero od momentu jak ci wlacza i tak masz lepiej niz ja mi w netii do dyspozycji zostala infolinia ty mozesz na miejscu w ostr isc do salonu to ci sprawdza i mozesz reklamacje u nich zostawic a nie wysylacprzez plusa :) noi powodzenia zycze :)
Dzięki, ale z tego co mówił pan z UKE wynika,że prawdopodobnie w miejscu w którym mieszkam nie da się zainstalować internetu o prędkości deklarowanej w umowie i stąd te kłopoty, tylko dlaczego operator tego nie mówi i nie proponuje czegoś innego? Tak jak pisałam wcześniej - totalne lekceważenie klienta, szczególnie tego który już podpisał umowę.
W miejscach gdzie jest daleko do centrali nadal najczęściej jest 1 MB mimo reklam .Rozumiem że nie ma możliwości zainstalowania innego internetu jak komórkowy lub TPSA .
czytając warunki umowy nigdy nie ma zadeklarowanej prędkości. Jest mowa o prędkości DO np. do 8 Mb. Czyli klient może mieć 120kb jak i 8Mb
Mieszkam na śląsku, w mieście które wzdłuż ciągnie się 15 km i 10 km wszerz,a mój modem z Plusa w innej części miasta, działa bez zarzutu, po prostu tutaj jest taka "czarna dziura", bo inni operatorzy po sprawdzeniu też stwierdzili, że "na razie" nie ma możliwości zainstalowania ich internetu. Mnie już specjalnie nie zależy na bardzo dużej prędkości, chodzi o to, że tak jak pisałam wcześniej, nawet wiadomości nie można wysłać, a połączenie z internetem bez przerwy się zrywa.Nie próbowałam jeszcze kontaktować się z Netią, ale z tego co słyszę, to niewielka między Neostradą a Netią różnica, poza tym jestem "uziemiona" w tej chwili, mam zakupione i zainstalowane wszystko (oprócz sygnału) z Neostrady, nawet aparat telefoniczny stacjonarny i uchwyt do anteny na ścianie budynku - tylko internetu nie mam!;-(
sprawdź sobie z netii dostępność
http://skantarek.netia.pl/skantarek/start.do;jsessionid=91FA6AA7719EB9A5C4B76044CECE391F
Operator o tym mówi. Wystarczy zaprosić pana z netii/tp itd na rekonesans (muszą się zgodzić). Podadzą przybliżone parametry max transferu. Potem można sobie spokojnie dopasować uslugę. Nie kupujcie usług pod wpływem reklam, a wszystko będzie ok.