przy 6 Mb/s od TP osiagniesz maks 740 Kb/s downloadu, maks 70 Kb/s uploadu ;)
taka sama kich ajk i wszedzie poza tym co z tego ze masz 6 czy 26 i tak szybciej nic nie sciagniesz niz 4 bo taki ma limit wydajnosci Polska
Pierdzielisz jak mały kaziu po dużym piwie ;)
Tu wchodzą wylacznie kwestie serwera jaki upload oferuje, jak jest dobry serwer np. 100 Mb/s a sa juz 1 Gbitowe to i osiagi beda zalezne tylko od predkosci twojego internetu ;)
Po to zeby miec np. 24 :)
O ile Twoja umowa juz dobiegla konca bo nie napisales czy przeszla juz na czas nieokreslony czy jestes zobowiazany umowa i chcesz sobie tylko przejsc na wyzszy pakiet
w sumie zapomnialem napisac, jestem zwiazany umową i chce powiekszyc i dlatego jestem skazany na NEO choc nie narzekam, moze za 2 lata sie cos rozkmini nowego
No powiększyć pakiet zawsze możesz i nie tylko prędkość a dodatkowe usługi pakiet tv, vod... Myślałeś o tym?
slyszalem ze jakas tv za 10zł jest przydala by sie, a da sie to pod telewizor podpiac? pozatym slyszalem ze czesto jakies problemy z ta tv jest
ja mam neostrade 20mb za 79... 6 mega to przeszlosc ja mam wolny internet bo srednio wyciagam 17-18 a 6 MB? to bylo dobre 3 lata temu....
niby mam juz ta 6mb mam predkosc 7,8 mb widoczna ale nadal download max 140kb/s, w sumie nie podpisalem umowy jeszcze ale w speedtescie pokazuje jakbym juz mial to 6mb ale jednak sciaganie nadal takie samo jak przy 1mb
bo można pewnie kilka plików ściągać przy prędkości 140kB/s
a ja dałem się namówić na 6 a potem okazało się że linia nie daje rady, technicy zmienili na 2,6 a płacę w dalszym ciągu za 6. mam kłopot z dogadaniem się w sprawie reklamacji.
co wy gadaciw wogole ja mam neostrade http://www.speedtest.net/result/1702270233.png
i do 1mb na sekunde dochodzi w sciaganiu z szybkiego serwera a o tych ograniczeniach to juz nie przesadzajcie
Teraz w Netii na Ostrowcu dają 6 miesiecy za złotówkę internetu i prędkość koło 50 mb. I nie trzeba posiadać telefonu ponieważ kable wykupione od TP w 70% od stycznia :) ta sama sytuacja z telefonem również 6 msc/1zł
Pod warunkiem ze twoje kable na tyle pozwola. Mialem netie kilka lat - caly czas 2mb.
Vectre juz zalozylem - 24mb smiga tak ze nawet zauwazylem zdecydowana zmiane przy zwyklym chodzeniu po stronach.
Nie wspomne juz o tym ze moge swobodnie podlaczyc 4 urzadzenia i na zadnym nie ma "lagow"
Na speedtescie pokazuje mi 18-22 - ale narazie tylko kilka razy robilem test nie zwracajac uwagi na to czy cos mi sie sciaga.
te 50 mb to długość kabla bo na pewno nie osiągnie netia 50Mbps
Ciekawa jestem, czy ktoś ma takie przykre doświadczenia związane z Neostradą, jak ja.Nieopatrznie postanowiłam zmienić operatora z Plusa na Neostradę, ponieważ akurat w mojej dzielnicy Plus bardzo wolno chodził, często zrywało się połączenie, a ostatnio nie można nawet wysłać wiadomości pocztą e-mailową, więc zdecydowałam się na "trójpak"Neostrady i od 3-go stycznia czekam na "realizację usługi", która wg.pracowników w/w operatora, "jest w trakcie realizacji", trudno opisać ten horror który przeżywam, prawie codzienne wydatki na rozmowy telefoniczne z Biurem Obsługi,kurierem który przywozi i zabiera akcesoria, monterzy - podobno źle instalujący kabel, a najgorsze to to, że umowa została podpisana 11-ego stycznia i teraz po prostu nic nie można zrobić, tylko czekać! Ma ktoś może pomysł na wyjście z tej sytuacji? Będę wdzięczna za podpowiedź i pomoc.
Dziękuję, skontaktowałam się z Rzecznikiem, poradził wystosować pismo do Neostrady wzywające ich do wywiązania się z umowy, z wyznaczonym konkretnym terminem.Spróbuję, chociaż nie mam wielkiej nadziei, że to pismo ich zmobilizuje, bo sposób w jaki teraz rozmawiają z nami - jest niewiarygodny dla normalnego człowieka! Trudno uwierzyć, że istnieją dzisiaj firmy, którym tak nie zależy na opinii,tak lekceważą potencjalnego klienta, zupełnie co innego oferują na swojej stronie internetowej, a z kolei pracownicy wcale nie boją się bezrobocia.