Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Kto zostanie nowym Prezydentem RP
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Neostrada - 6 Mb

Ilość postów: 50 | Odsłon: 3198 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
          • Odp.: Neostrada - 6 Mb

przy 6 Mb/s od TP osiagniesz maks 740 Kb/s downloadu, maks 70 Kb/s uploadu ;)

Gość_dyrian
            Zgłoś
            Odpowiedz

taka sama kich ajk i wszedzie poza tym co z tego ze masz 6 czy 26 i tak szybciej nic nie sciagniesz niz 4 bo taki ma limit wydajnosci Polska

Pierdzielisz jak mały kaziu po dużym piwie ;)

Tu wchodzą wylacznie kwestie serwera jaki upload oferuje, jak jest dobry serwer np. 100 Mb/s a sa juz 1 Gbitowe to i osiagi beda zalezne tylko od predkosci twojego internetu ;)

Gość_dyrian
              Zgłoś
              Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 20

Odp.: Neostrada - 6 Mb

Po to zeby miec np. 24 :)

O ile Twoja umowa juz dobiegla konca bo nie napisales czy przeszla juz na czas nieokreslony czy jestes zobowiazany umowa i chcesz sobie tylko przejsc na wyzszy pakiet

teoost
            Zgłoś
            Odpowiedz

w sumie zapomnialem napisac, jestem zwiazany umową i chce powiekszyc i dlatego jestem skazany na NEO choc nie narzekam, moze za 2 lata sie cos rozkmini nowego

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

No powiększyć pakiet zawsze możesz i nie tylko prędkość a dodatkowe usługi pakiet tv, vod... Myślałeś o tym?

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

slyszalem ze jakas tv za 10zł jest przydala by sie, a da sie to pod telewizor podpiac? pozatym slyszalem ze czesto jakies problemy z ta tv jest

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

ja mam neostrade 20mb za 79... 6 mega to przeszlosc ja mam wolny internet bo srednio wyciagam 17-18 a 6 MB? to bylo dobre 3 lata temu....

Gość_DON
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

niby mam juz ta 6mb mam predkosc 7,8 mb widoczna ale nadal download max 140kb/s, w sumie nie podpisalem umowy jeszcze ale w speedtescie pokazuje jakbym juz mial to 6mb ale jednak sciaganie nadal takie samo jak przy 1mb

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

bo można pewnie kilka plików ściągać przy prędkości 140kB/s

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

a ja dałem się namówić na 6 a potem okazało się że linia nie daje rady, technicy zmienili na 2,6 a płacę w dalszym ciągu za 6. mam kłopot z dogadaniem się w sprawie reklamacji.

Gość_gość_2
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 29

co wy gadaciw wogole ja mam neostrade http://www.speedtest.net/result/1702270233.png

i do 1mb na sekunde dochodzi w sciaganiu z szybkiego serwera a o tych ograniczeniach to juz nie przesadzajcie

MASKOPATOL
            Zgłoś
            Odpowiedz

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Teraz w Netii na Ostrowcu dają 6 miesiecy za złotówkę internetu i prędkość koło 50 mb. I nie trzeba posiadać telefonu ponieważ kable wykupione od TP w 70% od stycznia :) ta sama sytuacja z telefonem również 6 msc/1zł

Gość_Netia
                Zgłoś
                Odpowiedz

Pod warunkiem ze twoje kable na tyle pozwola. Mialem netie kilka lat - caly czas 2mb.

Vectre juz zalozylem - 24mb smiga tak ze nawet zauwazylem zdecydowana zmiane przy zwyklym chodzeniu po stronach.

Nie wspomne juz o tym ze moge swobodnie podlaczyc 4 urzadzenia i na zadnym nie ma "lagow"

Na speedtescie pokazuje mi 18-22 - ale narazie tylko kilka razy robilem test nie zwracajac uwagi na to czy cos mi sie sciaga.

teoost
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 33

te 50 mb to długość kabla bo na pewno nie osiągnie netia 50Mbps

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 34

Ciekawa jestem, czy ktoś ma takie przykre doświadczenia związane z Neostradą, jak ja.Nieopatrznie postanowiłam zmienić operatora z Plusa na Neostradę, ponieważ akurat w mojej dzielnicy Plus bardzo wolno chodził, często zrywało się połączenie, a ostatnio nie można nawet wysłać wiadomości pocztą e-mailową, więc zdecydowałam się na "trójpak"Neostrady i od 3-go stycznia czekam na "realizację usługi", która wg.pracowników w/w operatora, "jest w trakcie realizacji", trudno opisać ten horror który przeżywam, prawie codzienne wydatki na rozmowy telefoniczne z Biurem Obsługi,kurierem który przywozi i zabiera akcesoria, monterzy - podobno źle instalujący kabel, a najgorsze to to, że umowa została podpisana 11-ego stycznia i teraz po prostu nic nie można zrobić, tylko czekać! Ma ktoś może pomysł na wyjście z tej sytuacji? Będę wdzięczna za podpowiedź i pomoc.

Urszula
      Zgłoś
      Odpowiedz

Przeczytaj regulamin ktory podpisalas - tam pewnie sa opisane warunki i sytuacje przy ktorych mozna zrezygnowac.

Jak sie nie doczytasz zajrzyj do Rzecznika Praw Konsumenta.

Z Tepsa to same problemy ciagle .. dobrze ze juz nie ma monopolu

teoost
        Zgłoś
        Odpowiedz

Dziękuję, skontaktowałam się z Rzecznikiem, poradził wystosować pismo do Neostrady wzywające ich do wywiązania się z umowy, z wyznaczonym konkretnym terminem.Spróbuję, chociaż nie mam wielkiej nadziei, że to pismo ich zmobilizuje, bo sposób w jaki teraz rozmawiają z nami - jest niewiarygodny dla normalnego człowieka! Trudno uwierzyć, że istnieją dzisiaj firmy, którym tak nie zależy na opinii,tak lekceważą potencjalnego klienta, zupełnie co innego oferują na swojej stronie internetowej, a z kolei pracownicy wcale nie boją się bezrobocia.

Urszula
          Zgłoś
          Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -