Gosciu z 8 .02 a skad wiesz po ile godzin pracuje ze fak piszesz.robie po 10 godzin a teraz neta masz w telefonie i nie trzeba siedziec w domu zeby cos napisac poranna kawa w pracy tez musi byc jak ma sie wporzadku szefa
Ahhh znawca jakiś się odezwał widzę - po pracy to powinien ktoś paść na pysk i leżeć bez ruchu, bo przecież taki mądrala to by tak zrobił.
Dlaczego miałby nie mieć czasu? Jaki sens wtedy miałaby jego praca gdyby nawet nie miał czasu się po niej zrelaksować? Myślenie nie boli gościu 08:02.
a ja siedzę w samych majteczkach, rzuciłem pracę na etacie i bla bla bla ..... ;)
I bardzo dobrze. Raz się żyje... Jak ja się cieszę że ludzie wreszcie zmądrzeli.
3 tys. to za tydzień , to w biurze maja po tyle
3 tys w takiej branży i to jeszcze robota w delegacji... Płacisz grosze, więc się nie dziw, że ludzie nie chcą u ciebie pracować.
ludzie zmądrzeli, ze za takie stawki nie chca pracowac ? NIE PISZCIE GŁUPOT!
ludzie nie zmądrzeli 3/4 Ostrowca pracuje za 1700 zł !
potrzebne 4 osoby na 2 miesiace.
czyli do roboty jest wiezowiec, za ktory szefunio dostanie co najmniej 90 tys. zl.
odjac wynagrodzenie 4 pracownikow (jak podaje od 2200 do 3000 zl.) minus materialy to wlascicielowi firmy zostaje minimum 40 tys. zl.
szuka jelenia?
Nie jestem z branży budowlanej ale jak czytam te Wasze wypociny to mi się niedobrze robi. Skoro każdy jest taki mądry to czemu nie pootwieracie działalności i nie pozatrudniacie pracowników ? Pokażcie jak robi się legalnie biznes. Pozatrudniajcie legalnie ze wszystkimi świadczeniami itd i zobaczymy ile Wam zostanie ? No i nie zapominać o premii.
W sumie to powinna być strona w naszej lokalnej prasie o nowych pracodawcach osiągających wyniki. Jak biznes lokalny się rozwija i jak pracownicy są zadowoleni.
(Sądzę, że była by pusta)
OJ panie pracodawca coś bardzo ubolewasz na biednymi biznesmenami nie każdy jest biznesmenem jak nam to próbowali wmówić zamykając zawodówki to raz a dwa jak już ludzi się zatrudnia to trzeba chociaż płacić w terminie bo nieraz tak jest że ludzie pracują za jakąś stawkę na którą się zgodzili a potem problem z odzyskaniem kasy jest.
Sralis mazgalis referendum duptus. Takie gadanie "skoro każdy taki mądry to niech otworzy działalność" robi się już nudne do porzygu. Drugie super hasło "jak nie pasuje w kraju to won za granicę" i inne cuda. Może niech wszyscy otworzą biznesy, to nie będzie miał kto pracować albo wszyscy wyjadą za granicę - wtedy tylko zaorać ten kraj i posadzić kwiatki zostanie.
Świetny komentarz.
Jak mają takie wygórowane ambicje to niech błysną inteligencją i pootwierają firmy. Będzie kasa że ho.. ho!
W głowach się co niektórym poprzewracało.
Gdyby tak wszyscy zarabiali 6 tys. to biedy by nie było , a tak to aż piszczy.
Po co mamy otwierać działalność skoro możemy pracować? Bycie przedsiębiorcą nie każdemu odpowiada. Nie oznacza to jednak że jeśli ktoś nim jest to powinien żyć z wyzysku. Nie wszyscy tacy są i dlatego dobrzy pracownicy idą tam, gdzie są dobre warunki pracy i płacy. Ci kiepscy marudzą na forum tak jak Ty pracodawcom i wciskają cały czas tą samą śpiewkę załóż działalność, zatrudnij, bla, bla, bla ...
W Gazecie Ostrowieckiej jest taka strona...
moze bym sie skusil ale te kary i nie zaplacone rachunki przez pracodawce...
nie chce pracowac za darmo! wyjade i co? potem mam sie skarzyc do sądu?
i jeszcze te zmiany nazwy firmy co 2 lata...
To siedź w domu i nie użalaj się na forum!
zapłać 6 tysi to będziesz miał chętnych a nie 3 tysie za miesiąc tj około 720h w delegacji to wychodzi 4 złote z hakiem za godzine, uhhh jak bogato