Mam pytanie,poszły mi łożyska w pralce(12 lat) czy jest sens ją naprawiać i jaki byłby koszt czy kupić nową?
15.55
12 letnią pralkę naprawiać?? Jaki sens? Tam wszystko juz się wysłużyło.Teraz wymienisz łożyska i wydasz kupę kasy,a za chwilę pójdzie co innego.W końcu koszty napraw starej pralki przewyższa cenę nowej.
No właśnie tego się obawiam....szkoda mi jej bo 12 lat prała bez żadnej awarii a teraz 3 prania z tłuczeniem i przy 4 padła.To chyba jej koniec.
Nie koniecznie lozyska moge pomoc gdzie ta awaria..
Ta stara pralka po naprawie może dłużej pochodzić niż nowa
Jasne że tylko łożyska wymienić i niech śmiga ,chyba że dotyczy to pralki Whirpool AWT otwierana od góry.W tej pralce jeśli w porę nie wymienimy łożysk lub łożyska to nastąpi uszkodzenie bębna w okolicy łożyska ,gdybyś miał taką sytuację chętnie podzielę sie doświadczeniem jak to naprawić,gdyż przerabiałem to. Trochę czasochłonne zajęcie lecz da sie naprawić bez konieczności kupna nowego bębna (chyba ponad 400 złotych on kosztuje)bo wtedy naprawa staje się mało-opłacalna
Tak jest sens nikt nie wie co to za pralka więc powiem 1200 złoty na początek potem się okaże co dalej ......
W 10 letniej pralce wymienilem lozyska i grzalke i smiga jak nowa
Dodam tylko ze kosztowalo mnie tylko 70 zl