Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy jesteś za przeprowadzeniem w Ostrowcu Świętokrzyskim referendum odwołującego prezydenta miasta
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Najlepsza pralka

Ilość postów: 45 | Odsłon: 2456 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
        • Odp.: Najlepsza pralka

Ja miałam Amikę, która służyła mi 10 lat, w tym były 2 naprawy.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Amica to szajs nr1. Poczytaj opinię.

Mam Elektroluxa- rewelacja. Żona jest baardzo zadowolona.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Electrolux to szajs. Poczytaj opinie. Służy masz 2lata i problem z gwarancją. Wiem, bo mam. Jeszcze, żeby to był tani model, ale nie. Traktują jak złodzieja nawet jak kupisz za 3tys. Także jak chcesz dobrej pralki to tylko Gorenje i to te droższe modele. Reszta to jednorazowy syf (jednorazowy = 2lata i musisz kupić nową, bo Pan serwisant Ci powie, że się nie opłaca). Zapytaj automatyka jak to możliwe, że układ sterowania (tzw. sterownik) się przepala, to złapie się za głowę - bo w sztuce jest, aby był oddzielony od napięcia. Niestety szuka celowego postarzania powoduje, że specjalnie jest robione, aby był wrażliwy na przebicia i przegrzania. Podsumowując.. chcesz niezawodnej pralki? To musisz kupić przemysłową. Cała reszta to taki sam szajs do max. 2-3 lat. I nie ważne jaką firmę wybierzesz. Możliwe, że właśnie Amica jako marka, która powstaje na nową musi wyrobić sobie zdanie wśród konsumentów i oferuje trochę lepszy serwis niż inni, ale o ile lodówki robią w miarę to do jakiegoś czasu z pralkami mieli problem. Na pocieszenie Ci tylko powiem, że Amica jako niewielu oferuje przedłużona gwarancję za dopłatą i co najważniejsze - w Ostrowcu tylko Amici jes autoryzowany serwis, reszta z dojazdu. Natomiast czy ja bym kupił Amici pralkę? teraz nie wiem, kiedyś się zastanawiałem i wybrałem Electroluxa. Czy jestem zadowolony? raczej nie, jak za pralkę za 2tys. Może Candy, może Bosh.. a może wszystko jest takie samę. Pamiętaj każdy będzie chwali to co ma i się zapierał, że jest najlepsze. Kupuj wg siebie i rozsądnie. Nie polegaj na innych opiniach, bo możesz stracić. Patrz na gwarancje i ewentualny serwis, bo nie ważne co masz, a to czy działa w chwili kiedy potrzebujesz.

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

A ja mam Siemens, śmiga już 6 rok, bez awarii. Nic się nie tłucze, pierze bez zarzutu. A pracuje ciężko, bo 5-6 prań w tygodniu. Oby tak dalej. Dodam, że jest dość prostą pralką, bez żadnych wyświetlaczy i typ podobnych nowoczesnych niby udogodnień. Miałam już taką niby jak komputer Ariston, wyświetlacz duży, wszystko było na nim widać, czas prania, ile zostało do końca, dzwonek jak koniec prania itd. I co z tego jak szlak ją trafił zaraz po gwarancji. Dlatego przy zakupie następnej kierowałam się prostotą. I taka jest Siemens, prosta, ale służy.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

"Dodam, że jest dość prostą pralką, bez żadnych wyświetlaczy i typ podobnych nowoczesnych niby udogodnień. "

i to właśnie dlatego. Miałem ostatnio do czynienia z układami Siemensa i mogę stwierdzić, że to takie trochę lepszy produkt z AliExpress. Niezawodność Boscha, Siemensa, VW, Mercedesa i innych to mit z lat 90. Wtedy tak, teraz to nawet sterowniki PLC guru siemensa to tragedia.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

a kabel do zasialacza nadal po 300zł :D haha

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 23

Odp.: Najlepsza pralka

23.36, nie przesadzaj, że z lat 90-tych. Skoro mam Simensa od 6 lat, to nie jest on z lat 90-tych, tylko z 2012 roku . I od tego czasu działa bezawaryjnie do dziś. Powtórzę jednak, że to dość prosto wyglądająca pralka, jedno pokrętło i trzy guziki plus diody przy napisach: pranie, płukanie i wirowanie. Z doświadczenia uważam, że czym prostsze urządzenie, tym lepsze.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

I masz racje ,tak mi kiedyś mechanik od pralek powiedział jak najmniej elektroniki.Mam Elektroluxa już 10 lat bezawaryjna.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 25

No wiesz.. Peugeot z lat 90 nawet teraz nie rdzewieje. Tyle w temacie.

Dodam tylko, ze po to płacą miliomy inżynierom ds. postarzania, aby ten kondensator nie napuchł po 2 latach tylko po 2latach i jednym dniu.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

No patrz 00.06, a mój nie napuchł jeszcze po 6 latach. Coś dziwne masz teorie co do pralek, oparte na autach ;)

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

ta.. boś zaglądał i wiesz czy napuchł czy nie. Pamiętaj, że oryginalna żarówka świeci do tej pory (od 1901), a ile Twoja z Castoramy? Także teorie "a u mnie działa" zostaw informatykom. To, że działa to fajnie. U mnie Frania przeżyje twoją super duper elektro z kondensatorami + 30 lat. I jaki to dowód?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Prawda jest taka - sporo zalezy od firmy, ale tez moze nam.sie yrafic lepszy lub gorszy egzemplarz. Ciekawa sprawa z tym.electroluxem, ja mam taki od gory ladowany, zero wyswietlaczy i juz dziala od 2002 roku, serio - bez awarii.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Moja od 2006 i raz na początku coś się zawiesiło ale na z serwisu to narawil,poza tym działa bez zarzutu.Ja mam ładowaną nie od góry.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 31

01.44, dowód, że wciąż pierzesz jak nasze babcie :D

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

dobra argumentacja pirownywac pralki sprzed 10lat do ówczesnych, nie ma co :P

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 45

A mój Electrolux żył dokładnie 11 lat bez jednego miesiąca:). byłem zadowolony, bo w tygodniu wykonywał 2-3 prania. Minus taki, że przestał działać z dnia na dzień i trzeba było robić szybki zakup nowej. Od 1.5 roku testuję Beko i do tej pory nic się nie dzieje.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 27

16-18 lat whirlpool zero awarii .

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Indesit IWE7108 - od sierpnia 2011 roku do dzisiaj dziala bez problemowo. Przez wszystkie te lata w ciagu tygodnia robione minimum 3 prania, beben wypchany na maksa, wsad 7 kg

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Kamo Polska Kamil Pastuszko
Branża: Elektryczne usługi