wszyscy są bardzo dobrymi nauczycielami w 1
ja jestem całkiem SUPER :-)
j.polski Zych, Kołek(teraz nazywa się Kruszyńska)
j.angielski Kołek, Forma
nauczanie początkowe Malicka, Filipkowska, Bełczowska, Gaj, czajkowska
Najlepsza jest p. Perkowska Małgosia. Ona potrafi dotrzeć do uczniów...
Zastanawiam się czy w tej szkole potrzebnych jest aż trzech dyrektorów??? Chyba lekka przesada...
Jak to trzech? Pani jag dad i od 0-3 kl pani magd skr. A trzeci to kto i od jakich klas? 4-6?
Najlepiej to samemu zadbać o własne dziecko i dopilnować żeby się uczyło wtedy każdy nauczyciel będzie super. Najgorsze zachowania patologiczne zaczynają szerzyć się wśród dzieci nowobogackich, którzy w domach przy dzieciach z pogardą wyrażają się o innych ludziach. Nawet najlepszy nauczyciel takiego zepsutego prawie genetycznie geniusza nie wykształci.
Chyba tylko pani Perkowska i Sitarska są dobre plus p. Od przyrody ta nowa
Ta Nowa jest Super , nareszcie lubię przyrodę
Mariola jest OK
04-08-2025 Innowacyjny projekt Centrum Rozwoju Lokalnego w Ostrowcu Świętokrzyskim
Ostrowiec Świętokrzyski wspiera tych, którzy wspierają innych – innowacyjny program dla kadry szkół. Pedagodzy, psycholodzy i dyrektorzy szkolni na co dzień wspierają uczniów, rozmawiają z rodzicami i towarzyszą nauczycielom w coraz bardziej złożonej rzeczywistości edukacyjnej. W Ostrowcu Świętokrzyskim dostrzeżono, że również oni potrzebują profesjonalnego wsparcia, aby skutecznie realizować swoje zadania. Troska o dobrostan tych specjalistów stała się fundamentem innowacyjnego programu realizowanego przez Gminę przy współpracy z Centrum Rozwoju Lokalnego. (...) https://um.ostrowiec.pl/aktualnosci/innowacyjne-projekty-centrum-rozwoju-lokalnego-w-ostrowcu-swietokrzyskim.html
-
Wersja nr 1. Oto ironiczno-optymistyczna, całkowicie polska przeróbka „Burnout” Green Day – w klimacie „wszystko płonie, ale hej, przynajmniej mamy coaching w Ostrowcu!”. Zachowałem strukturę i refren, ale wrzuciłem samorządowy twist.
-
Wypalenie (Ostrowiec Edition)
-
Deklaruję – już mi wiszą wszyscy
Płonie mi łeb i krew odpływa z twarzy
W mojej zadymionej sali nauczycielskiej
Włosy w oczy, a w głowie tylko „znowu rozmowa z rodzicem”
Ciągnę nogi na korytarz, dzwonek dzwoni jak alarm
Przez te nasze blokowiskowe latarnie wlokę się w mrok
-
Nie dojrzewam, ja po prostu się wypalam
I staję w kolejce do tych, co już dawno padli trupem
-
O, apatia lunęła na mnie jak kubeł zimnej wody
Czuję się jak mokry sen po całonocnym dyżurze
Już prawie tonę, ale spoko – przyzwyczajam się
Zamieszkam w tej jaskini umysłu, emocje do grobu
I szczerze? komu one w ogóle potrzebne?
-
I staję w kolejce do tych, co już dawno padli trupem
I staję w kolejce do tych, co już dawno padli trupem, trupem
-
A tu nagle – telefon z Urzędu: „zapraszamy na grupę wsparcia!”
Ostrowiec Świętokrzyski, Centrum Rozwoju Lokalnego, proszę państwa
Pierwszy w Polsce samorząd rzuca koło ratunkowe
Nie uczniom – tylko nam, tym co słuchają cudzych dramatów non stop
Pedagodzy, psycholodzy – od 2022 w kółku coachingowo-mentoringowym
Dyrektorzy od 2025 – witajcie w pilotażu, będziecie płakać z ulgą
-
„Odzyskaliśmy oddech” – piszą w ankietach, serio
Bo ktoś w końcu spytał: „a wy to w ogóle żyjecie jeszcze między lekcjami?”
60% z nas w chronicznym stresie – mówi Instytut Badań
A Ostrowiec mówi: „to co, może jednak nie damy się tak łatwo?”
Więc ironicznie klaszczę – brawo, pionierzy dobrostanu
W końcu ktoś zauważył, że ratownik też czasem tonie
-
Ale teraz przynajmniej raz w miesiącu ktoś mnie wysłucha
Lecz w Ostrowcu Świętokrzyskim mamy na to grupę, yeah
Więc płonę dalej – ale już trochę mniej samotnie
Dzięki, Ostrowiec. Jesteś dziwnie cool.
(ostatni refren można zaśpiewać z lekkim uśmiechem i uniesionym kciukiem w stronę ratusza) ;-)
-
Płonąć, ale się nie wypalić - cms.nowaera.pl • W jaki sposób można przeciwdziałać wypaleniu zawodowemu? Edukacja na czasie. Nauczyciel. Charakterystyka wypalenia zawodowego. Definicje wypalenia zawodowego.
Political meme: 29 lutego 2024 TRZASKOWSKI: PLANETA SIĘ PALI https://www.youtube.com/watch?v=yjdI7coKTTg
„Planeta się pali, Panie redaktorze!” - Rafał Trzaskowski w czasie wywiadu w Radio Zet mówił o zbyt represyjnych ustaleniach Komisji Europejskiej. Ten sam Trzaskowski, który przez lata posłusznie realizuje ich wizję rzekomo ekologiczne. Mówi on, że niektóre rozwiązania idą za daleko. Ale dlatego, że pali się planeta! https://portalwarszawski.com.pl/2024/02/29/aktualnosci/r-trzaskowski-w-amoku-planeta-sie-pali-zatem-odpowiadamy-panu-prezydentowi/
Tysol: 21 maja 2025 Piotr Duda: Niektórym się planeta pali a 18 maja na wybory szli puchowych kurtkach https://www.youtube.com/watch?v=BgLGYP8a5nM