Ubawiłem się strasznie chcąc wydrukować jedną stronę tekstu z pendrajwa :) Starszy Pan na Sienkiewicza w punkcie liczy sobie 50 gr. za otwarcie folderu w którym jest plik z tekstem, kolejne 50 gr za otwarcie pliku tekstowego i ostatecznie kolejne 50 gr za wydruk:) Suma 1.50 za wydruk jednej strony. Oczywiście informuje o tym dopiero po fakcie wydrukowania:) Nie ma to jak głowa do interesu:)
Kup drukarkę i masz za darmo.
Skoro musi kupic to juz nie jest za darmo.
Ha ha. Dobre. Ale na czymś zarobić musi. A tobie zależało.
Ciesz się,że Ci jeszcze nie policzył za światło.
Jeżeli to był druk z kolorowymi elementami, to średnio to kosztuje 1,50 - 2,00 za jedną stronę A4. Popytaj gdzie indziej :)
Normalna stawka. Otwieranie czegokolwiek z obcego pendrive'a jest ryzykowne, zawsze może się okazać że przyniosłeś coś zainfekowanego. Skanowanie programem antywirusowym folderów i plików, wówczas otwarcie i wydruk. Koszt zakupu legalnego i dobrego oprogramowania kosztuje.
Legalne i dobre oprogramowanie antywirusowe jest dostępne za darmo...
Za darmo powiadasz ? :) Do pierwszej wtopy. Ja nie ryzykuję
Ja tam nie mam antywirusa i podobno nie mam wirusów.
Zawsze korzystam z darmowych antywirusów i nigdy nie miałem "wtopy"... To nie oprogramowanie antywirusowe zapewnia bezpieczeństwo, tylko niewiedza i głupota użytkownika komputera sprawia, że nawet najlepszy antywirus się nie sprawdzi.
Nie zmienia to faktu, że władowanie pendrive'a do kompa z niewiadomego źródła może ładnie zainfekować komputer
Nie zainfekuje - jeśli nie masz włączonego autoodtwarzania urządzeń \usb. Jeśli masz - to wtedy nawet podłącznie aparatu fotograficznego może być ryzykiem
No właśnie takich to mamy świadomych użytkowników komputerów, co to płacą za program antywirusowy, żeby mieć dostęp do tej samej bazy wirusów co program w wersji darmowej. :)
Nie ma się więc co dziwić, że nawet nie mają pojęcia kiedy można zainfekować komputer przez samo włożenie pendrive'a do usb.
Przeczytaj licencję, bo do użytku nie komercyjnego może być za darmo, ale do komercyjnego już nie
ta.. szczegolnie Security Essentials. Nie marudz juz.
Jakoś facet na Polnej przy Hali Targowej ZAWSZE skanuje antywirusem Pendrive`a i nie liczy sobie za otwarcie folderu, pliku tekstowego
Trzeba bylo nie zaplacic jak ci niepasuje. A zapytales ile kosztuje taka usluga?ze chlopu ksero za 10 groszy pisze na budzie to nie znaczy ze wydruk tez....
Nie no smiech, tak jak bys zrobil zakupy w sklepie niepatrzac na ceny a potem opisywal na forum ze chleb 1,5 zl kosztuje i nikt ci niepowiedzial....