Czy macie u siebie juz multipleks 3 z telewizji cyfrowej? MUX 1 i MUX 2 działa bez zastrzezeń, a 3 ciągle nie ma. Czy to może wina anteny lub inna usterka technicza itp.
Fajnie że będzie tvp historia :) już się doczekać nie mogę :)
za rok ze sw.krzyza bedzie
o ile pamiętam to MUX-3 z nadajnika na Świętym Krzyżu będzie w lipcu 2014 roku (jako jeden z ostatnich)
MUX 3 to chyba dopiero w 2014 roku.
Do końca lipca 2013 bedzie uruchomiony mux-3 ze świętego krzyża.
w Ostrowcu jeszcze nie ma MUX3 według harmonogramu dopiero w 2014r,ale możliwe że będzie wcześniej ale oficjalnie na dzień dzisiejszy to 2014
Posiadam 2 anteny do odbioru tv naziemnej (jedna na MUX 1,2,3, a druga na MUX 8) i symetryzator. Pierwsza antena i kabel zakupione jak startowała telewizja naziemna, a druga jak startował mux 8 (polaryzacja pionowa). Od około 2 tygodni mam problemy z odbiorem Mux 3 (programy TVP), problemy pojawiają się rano od około 9 do 15 i jest brak sygnału lub bardzo duża pikseloza, pozostałe Mux-y działają normalnie. Dziś od rana brak sygnału, teraz o 16,50 zaczyna wchodzić obraz ale nadal jest duża pikseloza. Problemy występowały także w niedzielę. Stąd moje pytanie czy u was też tak się dzieje bo na necie nie widze żeby były remonty nadajnika. Mieszkam w okolicach ostrowca i nigdy nie było problemów do teraz. Sprawdzałem na antenie wewnętrznej (na początku na niej odbierałem mux 1,2,3) i ona też nie widzi mux 3, pozostałe odbierają dobrze.