Powstanie nowoczesne skrzydło Galerii Ostrowiec - będzie kino i butiki znanych marek
wtorek, 25 października 2011 06:17 pas
Email Drukuj PDF
Wielosalowe kino i butiki liczących się firm odzieżowych zajmą nowe skrzydło, w mającej się niebawem powiększyć, Galerii Ostrowiec. Obecnie trwa ustalanie szczegółów nowego przedsięwzięcia, które ucieszy nie tylko ostrowczan korzystających z kompleksu handlowego, usytuowanego przy rzece Kamiennej.
- Jesteśmy na etapie ostatnich prac projektowych związanych właściwie z ustaleniem odpowiedniej funkcjonalności nowej części obiektu - przyznaje Krystian Modrzejewski, Associate Director, First Property Poland, firmy zarządzającej obiektem. Wkraczamy już w bardzo zaawansowane rozmowy z najemcami, dotyczącymi ustalenia stawek najmu powierzchni. Na tę chwilę nie chcę zdradzać szczegółów, ale jest wśród nich operator kinowy i marki, które zapewnią wspaniałą nową ofertę odzieżową. Jak zapewnia nasz rozmówca, to kwestia tygodni, kiedy to poznamy szczegóły przedsięwzięcia, marki, które znajdą swą siedzibę w Galerii Ostrowiec, a także formę rozbudowy.
- Na pewno nie będzie naruszona obecna konstrukcja obiektu, lecz zastosowane zupełne inne rozwiązanie; na tę chwilę mogę powiedzieć, że na pewno zmieni się też część dotychczasowa poprzez dostosowanie nowoczesnych elementów małej architektury - zapewnia Krystian Modrzejewski.
Nie pozostaje nam nic innego, jak tylko uzbroić się w cierpliwość jeszcze kilka tygodni, aby poznać szczegóły przedsięwzięcia. Jedno jest pewne, że nowości w Galerii Ostrowiec będą magnesem, może niekoniecznie dla coraz to liczniejszej liczby klientów, ale do powstrzymania tych, którzy mogliby odpłynąć w związku z handlowymi mega inwestycjami w Kielcach i Radomiu.
a komu to w obecnym czasie potrzebne? w tych butikach nie ma kto kupować bo przyjezdna wieś tylko ogląda(czasem kupi 2 kg mąki lub cukru-koniecznie z promocji).Czy inwestorzy nie widzą kryzysu?Bieda wokół i nie ma się prędko na lepiej. O-c to nie Kielce czy Radom-trochę logiki
Czy na czas rozbudowy galeria będzie zamknięta???
Ja to myślę , że inwestorzy dobrze badają sytuacje , zanim wyłożą pieniądze - o to już się nie bójcie . Najwyraźniej im się to opłaci , inaczej by nie budowali.
To po co do galerii przyjeżdżają te setki samochodów? Czasami na weekendzie nie ma się gdzie wcisnąć. Chyba ktoś to jednak kupuje.
jak powstaną nowe sklepy to i będą nowe miejsca pracy, zawsze ktoś się załapie i odpadnie z kręgu bezrobocia
Oczywiscie ze tak, ale na tym forum zawsze ludzioskom cos przeszkadza i niepasuje :P
dokładnie, ja to się cieszę, że będą nowe miejsca pracy.
... a przy okazji kilka osób straci pracy ze sklepów na mieście - a definitywnie wyjdzie na to że i tak wiecej straci niż zyska pracę
123 a co tych sklepów na mieście zostało...tam same banki są. Fajnie że takie są plany ale ja już kiedyś o tym pisałam to nikt mi nie wierzył :P
ok. tylko jak ciebie dotknie strata pracy kosztem nowych sklepów w galerii to wtedy inaczej podejdziesz do takich lokalizacji.
123 ale ja przecież nie napisałam że cieszę się że ktoś straci pracę :/ podejrzewam tylko, że więcej ludzi zyska a jeżeli straci. Pesymista z Ciebie.
na 100% nie bedzie to Multikino tylko Helion jesli juz
skąd wiadomo jaka "marka" kina wejdzie do Ostrowca? nikt nie powiedział że to 100% Multikino
Jak czytam takie posty,to mam chęć strzelić sobie w łeb - masz rację "gościu" z 8.39 .- jest kryzys i tego się nie da ukryć - wobec tgo zwińmy skrzydła , schowajmy się pod kołdrę i najlepiej przespijmy. A tymczaem Radom zbudował "Słoneczna" , Kielce rozbudowało :Echo" , nie mówiąc o olbrzymiej budującej się galerii - ale my pozostaniemy zaściankiem i jeszcze większą wiochą, no bo jak zauważył kolega - "kryzys i nie opłaca się inestowac" .
A rzeczywiście jest to najlepsza forma odpowiedzi Galerii Ostrowiec - dorównać ofercie i zatrzymać klienta u siebie . Galeria - brawo!!
Taak. W mojej opinii taka jest przyszłość!! Tylko duże galerie handlowo - rekreacyjne. Ludzie nie mają czasu chodzić, jeździć po całym mieścia. Przyjeżdzają w jedno miejsce i od razu robią zakupy, jedzą i relaksują. Jakby ktoś jeździł po większych miastach to by to widział.
Pewnie masz rację , Rio. Choć mnie się najbardziej podoba to co zrobili w Łodzi - czyli Manufaktura - połączenie rynku , gdzie ciągle się coś dzieje na świeżym powietrzu , z galeriami handlowymi , knajpami , kinem , centrum rozrywki , hotelem - i mamy tętniące życiem miejsce . Tam ktoś dobrze pomyślał .