Oj coś wiarą Jehowej zajechało 09:17.
czyściec to miejsce w którym dusza cierpi za błędy popełnione na ziemi, im więcej krzywd wyrządzimy innym tym dłużej tam będziemy, za grzech ciężki jest piekło w którym rządzi diabeł wysłannik szatan który nakłania do grzechu, żeby miał kto w kotle palić, czyściec to ostania deska ratunku dana przez Boga, żyjący wybaczają krzywdę jaką wyrządził zmarły żeby jak najszybciej dostąpiła dusza do nieba,dlatego w ostatnich chwilach choroby każdy chce się pojednać z rodziną i bliskimi w obawie przed śmiercią, żeby jak najkrócej być w czyścu, bo taki jest cel żywota ziemskiego, w czyściec nie wierzą Ci którzy chcą tu na ziemi szaleć do woli bez opamiętania, licząc że nie poniosą żadnych konsekwencji, dlatego ludzie nie chcą wierzyć bo wiara to nie tylko przywileje ale także wyrzeczenia, zakazy, zobowiązania, przykazania itd itp
nie wierzyć jest łatwiej tu i teraz ale co potem ? piekło ? przy dobrych wiatrach może czyściec, warto się nad tym zastanowić.
wiara to nie przymus, wiara to wybór świadomy.
no ale skąd to wiesz, że ten czyściec i piekło jest?
Ciekawe.
Hmmm szkoda że wcześniej tego nie wiedziałem to na kolędzie bym spytał,ale skopiuję sobie ten tekst.
Jest hajs - jest modlitwa. Nie ma hajsu - nie ma modlitwy. To proste.
http://telewizjarepublika.pl/papiez-franciszek-mocno-za-msze-swieta-sie-nie-placi-nic-zrozumiano,61667.html
A jednak miałem rację. Za mszę się nie płaci. Franciszek też mnie popiera. I chwała mu za to.
Mam wrażenie że papież na bieżąco czyta ten wątek i błyskawicznie reaguje.
Niech się teraz księża wstydzą.
Ja nie płacę za mszę tylko przy tej okazji daję ofiarę na kościół. Wolno mi, prawda ?
A kto mi za darmo przekopie ogródek na wiosnę? Jest jakiś chętny?
Ja ci mogę przekopać tyłek za darmo. To i tak znacznie większy wysiłek niż wypowiedzenie dodatkowego nazwiska podczas mszy.
Przeczyta lepiej powyżej link co Franciszek zabronił. Klecho.
Widzę że jakiś ateista się zaplątał w wątek który go nie dotyczy i próbuje siać zamęt. Tak 17:53, to o Tobie.
A jaki ma to związek z osobą że ktoś krytykujący czyjeś d.e.b.ilne wypowiedzi do tego czy jest ateistą czy wierzącym?