ciemnogrod i ciemnota
kiedy bedzie kolejna msza o uzdrowienie na ogrodach?
Ludzie co Wam przeszkadza msza o uzdrowienie! Niech sobie będze.Do kościola na msze każdy idzie z własnej woli i potrzeby.Gdzie Wasza tolerancja!Ktoś z Was jest teologiem czy może wziętym psychologiem?Tak się obrażac wzajemnie na forum jeszcze. Jakie to jest niskie.
juz w Stanach pewni rodzice leczyli dziecko modlitwami ..... baaa dwojke dzieci . Dwojka dzieci zmarla bez fachowej opieki medycznej ... zapraszam na msze pewnie pomoze . Religia istnieje po to by podporzadkowac sobie ludzi i nie jest to niczym nowym po prostu bylo tak od zawsze. Chyba nikt nie uwierzy w brednie ze religia nie ma wplywu na ludzi i na ich zachowanie i mwie tu o globalnej sytuacji religia ma kolosalny wplyw na polityke swiatowa i nie mowie tu o jednej religii tylko o kilku jedna mowi o tym druga o tamtym a trzecia wplata sie miedzy te dwie wczesniejsze itd :) i powstaja konflikty ale tez sa konczone konflikty . religia to narzedzie a zycie toczy sie dalej :) szkoda ze ludzie wierzacy w cuda tak bardzo neguja potege ludzkiego umyslu nazywajac ja bajka :)
http://www.wiocha.pl/909100,Setki-ludzi-modlilo-sie-pod-ta-plama
No i to wystarczy za argument dla irracjonalności religii i powodowania wyprania mózgu u niektórych. Zresztą w imię boga (takiego czy innego) na świecie od setek lat zginęło, oddało swoje życie i codziennie ginie więcej ludzi niż niż z jakiegokolwiek innego powodu. Nikt nie widzi idiotyzmów głoszonych przez każdą religię na świecie.
ChuckNorris, nie masz pojęcia o czym piszesz. Takie msze nie mają na celu zastępować leczenia. Najczęściej idą na nie ludzie, wobec których medycyna jest bezsilna. Dlaczego odbierać im nadzieję? Co Ci przeszkadza, że taka msza jest organizowana??? Poczytaj sobie o tego typu przedsięwzięciach, a zobaczysz, że to nic złego. Co ciekawe, wielu ludziom takie msze pomogły. Jest w sieci dużo na ten temat, ludzie jeżdżą do odległych miejscowości aby wziąć udział w takiej mszy. Czasami to jest ich ostatnia nadzieja. Nie krytykuj więc czegoś, czego nie rozumiesz. Idź się przewietrzyć, obejrzyj jakiś film lub coś innego, po co się masz napinać?
A czy ja napisalem ze komus czegos zabraniam?? skomentowalem , swoje zdanie wyrazilem wiec po jaka cholere drazysz?? Forum dyskusyjne ..... Mowi Ci cos ten termin? Chyba nie. Te msze to nic innego jak seans z autosugestia z tym ze ktos kto sie tym zajmuje to bierze pieniadze za konkretna usluge czasem skuteczna czasem nieskuteczna kwestia nastawienia klienta.a kosciol robi to tak niesmialo . Tak czy siak jak ktos chce to pojdzie jak nie to nie . Wyjdz na dwor , przewietrz sie sam bo glowa Ci dymi :)
Od zarania dziejów do największych wojen dochodziło na tle religijnym. Teraz i do kościoła może nie u nas wchodzi wizualizacja.
różne głupoty słyszałam ale to co się na forum dzieje? szok... jeśli nie masz ochoty iść na taka mszę to nie idź ale nie obrażaj innych...
Czy ta msza bedzie prowadzona przez ksiedz egzorcyste.
Wejdźcie sobie na stronę: www.mimj.pl i zachęcam do udziału w Mszach o.Daniela w Częstochowie... dzieją się CUDA dosłownie...
jak tam wczorajsza msza o uzdrowienie i uwolnienie w kościele Św Michała był ktoś jak wrażenia ?
To wszystko zależy od energii księdza. Byłam w Ostrowcu na mszach takich i nic absolutnie nic się nie działo.Naoglądałam się w internecie transmisji takich mszy i trochę się bałam musze przyznć.
David Copperfield - też robi rzeczy trudne do wytłumaczenia. Każdy na jego pokazie mógłby go wziąć za cudotwórce.
Chociaż osobiście wielokrotnie doświadczałem tzw cudów to co do takich mszy byłbym sceptyczny. I słusznie ktoś napisał, że na tyle zła co uczyniły religie na świecie ich Bóg by nie pozwolił. Wyznawcy w imię tych cudów są oprawcami dla innych. Ciekawe co na to Bóg ?
Raju na ziemi chyba nie ma za to piekło owszem np. Somalia, Syria itp.
I jak tu świat może traktować Polaków poważnie.
Te msze naprawdę działają. Duch Święty uzdrawia i zsyła charyzmaty. Niedowiarków nie ma sensu przekonywać, kiedy zechcą, sami się przekonają.
Najpoważniej wyglądają pod budką z piwem.